Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 42

• 40 826
  • 720
  •   1
Отговори
# 360
Пренатестът може и в 20г.с да се направи.
Аз също съм разочарована от БХС. На 27год съм, първа бременност. Резултатът ми беше 1:85.Ужас!Въобще и не искам да си спомням какво ни беше тогава. Направих амниоцентеза.
Всичко беше наред с бебето! Моя АГ още тогава ме предупреди, че на БХС не вярва, защото дава много отклонения.

# 361
  • София
И какъв е извода. ЗК пак поема някаква процедура дето резултата от нея може да ти докара срив. Аз сега правих на 36 съм резултата. Беше като за 20 годишна. Simple SmileSimple Smile

# 362
Моят риск беше 1:15. Не можех да дишам от страх седмици.
На друго момиче, по-възрастна 1:5 риск, все здрави бебета...
Жалко, че тогава не знаех за пренатест.

# 363
Според мен преди да пристъпите към пренатеста или амниоцентезата е редно да се направи добра фетална морфология. Препоръчвам Марков в София!

# 364
Момичета, по колко Парацетамол мога да пия на ден?Настинала съм и сутринта пих един и цял ден лежа,по-добре съм,но ми е отпаднало още и си мисля,че може би трябва още един да изпия.Не ми е удобно да звъня на док в неделя.Благодаря Ви Hug

# 365
Имаш ли температура, ако не, по-добре прескочи. За небременни знам, че е максимум 8 таблетки за 24 ч., за бременни нямам представа, сигурно максимум 3-4, но по-добре взимай само ако имаш крайна необходимост и температура.

# 366
  • Благоевград
Момичета, по колко Парацетамол мога да пия на ден?Настинала съм и сутринта пих един и цял ден лежа,по-добре съм,но ми е отпаднало още и си мисля,че може би трябва още един да изпия.Не ми е удобно да звъня на док в неделя.Благодаря Ви Hug

Аз съм пила парацетамол 3х1 по предписание на АГ, но само при наличие на висока температура.

# 367
Нямам температура,сега я измерих.Ще почивам и няма да пия повече,пък,ако утре ми е зле,направо ще звънна на док.
Благодаря Ви и лека вечер Hug

# 368
Освен амниоцентезата може да бъде направена и хорионбиопсия.
Но както са посъветвали по-нагоре трябва ти добър специалист по ФМ - Проф. Марков, др. Сигридов....

Относно Парацетамол - моят АГ ми е споменавал, че съгласно нови научни изследвания, когато майката има Т плодът също може да има и е по-добре да се изпие Парацетамол, за да може да повлияе и на детето.
Аз лично пиех по 1-2 на ден първите 2-3 дни като настинах.

Успех!

# 369
Аз пиех парацетамол при силни болки в главата. Мен често ме боли. За жалост парацетамола е слаб. Помага ми отчасти, позволявам си да пия 2ра таблетка едва, когато минат 8,9 часа.
Но разбира се, ако може пропуск да има, най-добре!!!

# 370
Здравейте! Някой чувал ли е мнение за д-р Стратиева в МЦ Света Петка?

# 371
Аз бях при нея на ФМ в 21 г.с.
Много я харесах - ведра, усмихната и мила. Шегуваше се и ме предразположи и доста приятно мина прегледът. Simple Smile

# 372
Извинете за офф -а
Жанче, с теб май будуваме Wink

# 373
И аз съм чувала, че е една от добрите за ФМ, но нямам лични наблюдения.

# 374
Жанче, с теб май будуваме Wink
Снощи направо ме побърка от нежелание да спи. Абе едвам седи с отворени очи, ама не заспива. Не и не. И го люлях, и дондурках, и песни пях, и какво ли не. Не ще.
С 300 зора закърти и спа 5 часа, това му е най-дългата пауза до сега. Обикновено надува сирената от глад на максимум 2.5 часа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт