Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 42

• 40 235
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
Мда, току-що разгледах всички 17 страници от секция "акция" и не видях нищо на повече от - 20%.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 12:03 от Poliiii

# 601
Момичета, взех си фолацид и започнах да  пия по една капсула от вчера . Но мисля да си купя Биозин Мама за имунната система препоръчан от личния лекар има толкова вируси сега и не пречи да се подсигуря , но понеже смятам че не мога да си осигуря всички нужни витамини и минерали само от храната АГ каза че мога да приемам витамини и мисля да купя Актив Мама но в съдържанието им има и 300mg фолиева киселина а във фолацид има 400 мислите ли че ще стане много и че хранителните добавки също стават много ? Мога ли да навредя по някакъв начин

# 602
Сериозно ли има желаещи да гълтат по шепа хапове всеки ден.😳 Аз не бих си го причинила. Наблюдаващия генеколог ще каже какво е необходимо да се пие. Аз с миналата бременност не съм взимала витамини, не мисля да пия и сега. Трима генеколози са ми подвърдили това което винаги съм си мислела за витамините за бременни. Според мен попитай лекар има ли нужда от толкова много добавки. 

# 603
Мда, току-що разгледах всички 17 страници от серия "акция" и не видях нищо на повече от - 20%.
А, как? Има едно столче за кола на Чиполино, намалено с 50%  Laughing
Нищо не ме изкуши, ще чакам Хиполенд.

# 604
Ее, виж изтървала съм го това цяло едно столче Grinning
и мен така..останаха неща, които се надявам да намалят или в Хиполенд или в Емаг, ако ли не-здраве да е Wink

# 605
Защо не пробваш за имунната система нещо натурално - джинджифил, мед и лимон.

# 606
Във Вис Виталис са обявили намаления от 01.11.- 30. 11. 2017 г. до -50%.
http://www.visvitalisbg.com/
Нищо сериозно намалено не видях.
Хиполенд поне си дават -25% НА ВСИЧКО НАЛИЧНО. Peace

# 607
Аз също дебна за намаления, но намалените стоки нещо не ми допадат. Чакам бебеманията и се надявам там да открия хубави неща.

# 608
Pammy аз не бих пила толкова неща. По-добре наистина опитай с натурални продукти-пчелен прашец, може да си забъркаш мед с лимон и орехи и да хапваш сутрин.

# 609
Витамините са много важни. Но синтетичните се натрупват, могат да направят калцификати по плацентата например, не се усвояват добре.
С първата си бременност не пиех витамини. Доста по-късно разбрах, че още през бременността съм била със сериозен недостиг на витамин Д, б12 и желязо( за желязото разбрах в 9-ти месец). На една годинка детенцето ми вече беше с развалени зъби и анемия.
Затова хора, изследвайте се -витамините са много важни и не са за подценяване. И внимателно избирайте какви витамини пиете.

# 610
  • Пловдив
Не виждам нищо лошо да се пият витамини при положение, че организма на майката по време на бременност има двойна нужда от тях. Аз пия през цялата бременност още даже преди да забременея. Пия и биозин мама. Всеки сам си преценя. Но със сигурност няма да ги изписват ако носят вреда.

# 611
Разбира се, че всеки сам си решава. Аз съм преценила, че се храня достатъчно разнообразно и няма нужда да пия витамини. Съжалявам, но за мен това си е синтетика.

# 612
Не съм съгласна, че всички витамини са синтетични. Има както на българския пазар, така и онлайн, от чужбина, витамини от натурални източници, без ГМО, глутен и т.н. Истината е, че организмът на майката има нужда от повече витамини и минерали, за да не се нарушава нейният запас. Давам пример с калция - по време на бременност и кърмене, организмът на майката има нужда от 1200 мг дневно. Това е голямо количество, което само с храна е трудно всекидневно да се приема. Затова детето започва да взима от запасите на майката и след раждането, и на по - късен етап започват проблемите - развалени зъби, остеопороза и пр. Това го казвам като човек, който се храни изключително здравословно, по 5 пъти на ден, дори преди бременността. Сега съм направила меню за всеки ден, с което се опитвам да се храня според нуждите на организма ми и стигнах до заключение, че не мога да изпълня таргета за количествата витамини и минерали, от които се нуждая. Вярно е, че не е задължително допълнително приемане, жените в Африка не приемат витамини, но и здравословното им състояние след това не е най - завидно.
Относо изследването на количеството витамини в организма, това го правя ежегодно заедно с ПКК, урина, гинекологичен преглед, цитонамазка и микробиология като профилактични изследвания и прегледи. Вярвам, че профилактиката е най - добрата превенция и в днешно време, имайки достъпа до това, е безхаберие към здравето да не се прави.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 15:41 от coelum

# 613
Здравейте, момичета! Може ли да се яде храна приготвена с алкохол (вино) по време на бременност? Естествено, не огромни количества, едва чаша примерно. Мерси предварително.

# 614
А защо да не може, нали алкохолът се изпарява по време на готвене, недейте чак толкова..Wink

Общи условия

Активация на акаунт