Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 724
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Хортензия Мушкатова и у дома е така , скара , пържени картофи, супа (пилешка , топчета и с месо), дробсърма , фрикасе , шкембе и спагети .А са и пица .А за обяд всеки ден сандвичи .

# 211
Аз успешно замних пържените картофи с печени. Ама печени по специален начин.
Белиш картофите и ги режеш на две. После завират за 10 минути, изцедени се слагат на хартия за печене. Поръсени със сол и малко зехтин. Но трябва да са на един ред в тавата. Слагат се в сгорещена тава за 30 минути. После всеки картоф се минава с джиджавката за картофено пюре, така че да се разпука. После се омазват със смес от зехтин, 1-2 с.л. оцет, сол и червен пипер и пак се запичат за 20 минутки. От вън стават зачервени и хрупкави, а вътре са като пюре.

# 212
А, Мари, знам ги на Джейми картофките, много са вкусни. Ама като говоря, кой ли ме слуша?! Тя откак се е родила като види картоф и се потриса. Това лято прояде пържени.
Отивам дс подстрижа мм и трупясвам. Лека!

# 213
Ееее, как може дете да не яде картофи?  Нашите основно на това карат.

# 214
# 215
Ей, Калинка, ми това става и вместо сутрешно кафе!
Добро утро.
Ма ко, идвай на отчет! Как си, що си?

# 216
Привет, банда! Запилях се малко с едни проекти за Хелоуин. Днес бях навън, тъкмо се прибирах и навън започна да се излива адски порой. Уж дъждовният перио трябва да свършва, а имам усещането, че сега започва.

Сега ще видя кой, как и какво е правил тези дни.

# 217
Добро утро! И аз да мина за отчет. Изпратих мъжете на работа и градина. Пооправих, сега готвя пилешка яхния и зяпам повторението на Х-фактор. Втора смяна съм и ще си запълня времето с един доклад за следващия ни съвет. И аз да се оплача- настинала съм. Схванат ми е гърба и врата. Вчера ме втрисаше. А най- тъпото е, че сама се подредих. Аз съм в центъра на вирусите, покрай децата сме изложени на какви ли не заболявания, но от тях не хващам, сама си се подреждам. Бяхме на гости на баба ми и вуйчо ми/живеят на село/, беше студено навън, а в стаята топло и влизах и излизах, без да се наметна или облека и...сега съм схваната.

Валенце, и аз не мога да помогна. Знам за добри съдови в Стара Загора. И аз като другите да ти кажа- гледай да си спокойна и да си добре, защото имаш деца, които чакат теб. Стискам палци!
Славче, да ти е много здрав мъжът. И скорошно оздравяване на Криста. За жалост тази година ще се сблъскаш с много болести, докато изгради имунитет, но вярвам го знаеш.
Ма ко, дано си по- добре и да няма скоро болести при вас.
За останалите много прегръдки.

А да попитам- идва Коледа. Ще продължим ли традицията с картичките?

# 218
Тази година най- вероятно ще съм пас, но има още време.

# 219
Добро утро!
Ей, Калинка, ми това става и вместо сутрешно кафе!
Има един много хубав лаф - "една работа не я ли подхванеш от сутринта - пиши я бегала" -  Joy та става и вместо кафе  hahaha
Аз като една дърта баба да си кажа - за настинките е прекрасно/пък и не само при настинки/ - вечер киснене на крака/при липса на вана- там целите/ във вода с морска сол/може да се капне и масло от евкалипт/, след това мазане на табаните с "виетнамско чудо"/сиреч тигрова мас/ и бам в кревата - прави чудеса!
Продължавам си традициите....
Ваканцията свърши  Crossing Arms Хуквам на сутрешна разходка.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 220
  • гр.Варна
Минавааааааааааааааам, като бързия кораб минавам.
Ма ко и аз се боря с нещо като настинка вече втора седмица и ту ми просветва,ту пак се  влошавам.Карам на парацетамоли и витамин С , че не трябва да пия никакви лекарства съдържащи аналгин заради кръвта.
Малкия и той изкара миналата седмица в къщи с висока температура и кашлица.Не пи АБ ,а се борим с някакви билкови хапчета ,че да видим. Само кашлицата продължава и днес трябва пак да купя сироп ,че свърши.Дайте нещо изпитано, че детото се измъчи вече.Аз се сетих за Тусавит, Бронхолитин и Бронхостоп , но ако нещо други сте опитвали ,казвайте. newsm78
Смърфи и ние в БГ май сме в дъждовен сезон.Ама и какъв вятър ни брули днес #2gunfire
Щерката е добре и вече си намери две три места да язди .Опипва почвата в момента и си избира най-доброто за нея място.Отдалечени са базите от градчето и отнема доста време докато стигне до там ,но луд умора няма.В едната конюшня вече е успяла да им събере погледите.Лудата българка и викали.Дали са и някакви луди кончета дето никой не може да се оправи с тях и нашта им вързала очите на фльонга.

# 221
Браво на щерката! Все така да е! В друга тема се изказаха добре за Бронховитал.

# 222
Плами, аз съм давала Флудитек, Стодал и Проспан. Доволна съм.

# 223
Според мен кашлицата не бива да се подтиска - тя не е болест, а рефлекс - има нещо, което дразни/секрет/ и с кашлицата организма иска да го "изхвърли".....Като се подтисне кашлицата секрета остава и се "затлачва"....

# 224
Права си, Лейди, но зависи и от вида на кашлицата...според мен.

Общи условия

Активация на акаунт