Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2017/2018 г.

• 158 792
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 90
  • UK
Такива дребни фигурки си търсех миналата година и никъде не намерих, само една елхичка в един чарити шоп. Сега съм си харесала няколко играчки, които са уж за елха, но ако им се махне панделката за закаане, сигурно ще станат. В Уилко пък има бял пясък, който използвах за сняг миналата година, дано още го има, та да си купя повечко. Цяла година купувам от онези стъклените вази, като ги видя евтини в чарити шоповете, и ще го пълня с тях и с фигурки, ако намеря. В сайта на ТКМакс има къщички, подобни на тези, които показвахте на последната страница, белички.

Имам няколко коледни пъзела, които си ме чакат още от миналата година. Тогава ми развалиха настроението точно за Коледа като останах без работа, съответно без пари, та не ми се нареждаше. Като наредя някой, ще покажа. Иначе тук по това време ги пускат в чарити шоповете и ги купувам оттам, че са по 1-2 паунда, повече не ми се дават за пъзели. Всъщност предпочитам доста неща да купувам от чарити шопове, особено декорации, от там са ми най хубавите неща. Simple Smile

# 91
Chrissy, радвам се да видя, че си в темичката! Тези коледните човечета ги правя вече няколко години под ред, последно 2015/2016 г.  2017 посрещнах сериозно болна и почти всичко беше приготвено от кандидатснахата. Може обаче пак в някоя от темите да съм ги показвала. Те между другото са по рецепта на Джемма или поне в нейн пост съм ги виждала. Само, че тя слага 1 пак. масло и 2 пак. крема сирене. Аз първият път ги пробвах с масло и ми се видяха малко тежки. По тази причина ги правя само с крема сирене без да добавям масло. Аз вече се оглеждам за нова покривка и/или нещо друго ново за празничната маса. Ще ми се да променя цветовете. Освен това си открих парче плат - тип шотланско каре и мисля да го дам за ушиване на две малки калъфки за възглавнички на холният ми диван. Покрай горните снимки на винени чаши, пълни с фигурки се сетих да подскажа, че добре изглеждат вази пълни с едни лъскави /сребристи, златисти, цикламени и т.н./лентички като свила, които се оставят да падат каскадно. Върху тях се подреждат изграчки за елха, едни имитации на камъни и става много красиво. Златистата свила се вижда на снимката с масата ми със снежното човече. Аз ги ползвам и за основа на подноси, в които подреждам свещи, шишарки и други дребни нещица.
Ето и снимки на заготовки за такава украса:

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 13:12 от fatalina

# 92
[video][/video]Fatalina,може ли снимчица на такива вази?Че нещо не можах да си ги представя.Стъклена ваза пълна със сатенени панделки(червени и зелени) и как точно играчките ще се закачат?

# 93
[video][/video]Fatalina,може ли снимчица на такива вази?Че нещо не можах да си ги представя.Стъклена ваза пълна със сатенени панделки(червени и зелени) и как точно играчките ще се закачат?
Точно на вазите нямам снимка. Необходимо е вазите да са прозрачни. По-горе качих снимка на самата свила. Обичайно, най-отдолу пълня вазата с леко намачкана цветна хартия/фолио от опаковки на букети/подаръци. Върху нехо слагам от тази свила, редя топки за елха/ не ги закачам,а само ги поставям леко/пак свила и най- отгоре оставям свилата леко да виси надолу. Поставям от тези червени камъни, от снимката по-горе и някоя друга играчка, шишарка и т.н, но леки неща, че свилата не държи нещо тежко. Става много приятно.

# 94
Вчера една приятелка ме подсети за нещо, което правих миналата година. Поръчах едни свещници с идеята да ги вися по дърветата в двора, обаче ,какво съм гледала не знам , но съм поръчала много малки и свещичка в тях не влиза. Мислих ги какво да ги правя 20 броя , и накрая се сетих ,че имам течни перли 2-3 цвята. Грабнах перлите и изрисувах с тях свещниците , вързах по една панделка от горе и станаха на чудесни играчки за елха , които подарих на близки хора. Та тя ме подсети ,че имам още 10-тина от малките и около 30 от големите , които поръчах отново. И перли имам.... и мога да се захващам.
това са свещниците

това са перлите

# 95
Фаталина,благодаря ти hug: разбрах за какво става дума.
Аз имам много останки от паркет,чудя се какво да ги правя?Идеи? newsm78

# 96
Фаталина,благодаря ти hug: разбрах за какво става дума.
Аз имам много останки от паркет,чудя се какво да ги правя?Идеи? newsm78
Можеш да опиташ да си направиш изкуствена камина. Нещо ето такова, като на линка, но да го облепиш с парченца от паркет.
http://blife.eu/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%8 … 0%BD%D0%B8%D0%BC/

Мисля, че Лудната соната миналата година беше правила такава изкуствена камина. Ако се включи може да обясни повече.

# 97
Имам си камина.Миналята година си направихме.Тази година ще я подобрявам със светлинки и дърва.От хартия я.Точно от тук ме зарибихте с камините.

# 98
Днес ми пристигна пратката! Елхата и фенерите също светят, но сега имах батерии само за катедралата 😁 ще си правя площад.

# 99
Two and a half, нямам търпение  да видя цялата композиция!

# 100
  • Euskal Herria
И аз ще чакам да видя всичко подредено. Тук продават фигурки, къщички, ясли, животни - нали пресъздават сцената с раждането на Исус.

Украса на прозорците:
https://www.facebook.com/icreativeideas/posts/783727778481550

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 20:43 от YanaDG

# 101
Днес ми пристигна пратката! Елхата и фенерите също светят, но сега имах батерии само за катедралата 😁 ще си правя площад.

Оооххх, ще припадна  txtloves txtloves txtloves Красота!
Моля те, кажи откъде са.И фигурките,като от едно време.Обожавам!Страхотни са.Катедралата е невероятна.Няма такава красота!

# 102
  • DE
Катедралата я видях преди една седмица на живо  Heart Eyes  Crazy
Скрит текст:

# 103
  • Под Сините камъни

Ох и аз искам  Cry Няма ли доставка до БГ?А ценички ще може ли и от къде си ги поръча?Имам приятели в Германия май ще им досаждам  Mr. Green

# 104
  • bad@ss
С нетърпение очаквам да видя и елхата светнала  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт