Чакаме и последното ОКТОМВРИйско човече и се местим във родени вече! - Тема 13

• 40 934
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Елинор, ако си платиш - независимо на педиатър или консултант, ще дойдат. Но си плащаш за домашно посещение, иначе ходиш с бебка на място. Не всеки педиатър обаче прави домашни посещения, въпреки че се плаща. Тук мамите са писали основно за консултанти, може затова да си се объркала.
Пробвала ли си да цедиш кърмата и да я даваш от шише, щом не я засуква? Не знам какво да те посъветвам друго.

# 76
Elinor, точно така е с педиатрите. Ние се разбрахме с нашата, че няма нужда да идва, защото с второ дете ни е ясно какво и как. Тя предложи ако имам въпроси да и звъня и така.
За кърмата - при нас положението е същото, само че вече цока по около 20-30. Но аз дохранвам с АМ и смятам да си продължавам така, защото имам опит с първото дете как сучеше по час и половина и след малко пак беше гладен и всичко това беше много трудно за всички. Така откарах месеци наред в борба, защото много исках да кърмя и категорично не давах АМ, а той беше нон стоп гладен.

# 77
Хмм, нашата педиатърка дойде и дума не отвори за пари. Сега се замислям, че и ние не предложихме, дано не й е било неудобно, ще я питам на първата консултация.

Моето бебе пък яде супер бързо като за новородено - ако изкара 20 минути е добре. Обикновено са 5-10. Някой път огладнява след час, друг път прави нормална пауза.

Не съм привърженик на насилственото отказване от нощно хранене. Бебетата сами спират да се хранят през нощта, когато са готови. Каката започна да спи по цяла нощ някъде на месец и нещо. Бебето вече на няма и 10 дни прави 5 часа пауза през нощта, особено ако през деня е хапвала добре. За мен не си струват нервите и безсънието. Но да се наспивам ми е фикс идея, защото знам как ми се отрязява психически, като се натрупа умората. Затова и правя всичко възможно мир да има.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 12:13 от wild poppy

# 78
Що е то нощна пауза? Grinning Не съм имала такова чудо нито с баткото, нито сега с мъника. 2 нощи одред сам се будеше на 4 часа и това бяха големите паузи. Снощи като по часовник на всеки 3 часа. Даването на вода нощем вместо мляко за мен е много грешно, но лично мнение.

# 79
Оффф, отказване от нощно хранене съм имала предвид, кой отказва бебе да спи през нощта.. Joy

Лизи, 2х4 часа през нощта си е мноого добре.

# 80
Малко само да се похваля че много се зарадвах, излезна ми микробиологията и нямам нищо, това ми се случва за първи път от началото на бременността:) Много съм доволна:) Така една предпоставка за скецио с бактерии отпада:) Йеййй:) За Педиатъра, попринцип е безплатно! Полага се по здравна каса едно посещение домашно, ама в днешно време вече всички от всичко гледат пари да вземат:( За отказването от нощното хранене, не съм го.правила насила, само се отказа, пробвах да го откажа и педиатъркаъа ни се скара и каза, ако му стига храната и няма колики той сам ще.престане да се буди и така и стана. Но разбира се, той си се будеше на 3-4 часа през нощтта, освен периода с коликите...

# 81
Оффф, отказване от нощно хранене съм имала предвид, кой отказва бебе да спи през нощта.. Joy

Лизи, 2х4 часа през нощта си е мноого добре.

Мда ама всяко чудо за 3 дни Grinning Снощи беше напълно точен на всеки 3 часа Grinning

# 82
  • София
Нищо не се плаща на педиатъра до третия ден от изписване е добре да дойде. Това, че я мързи да си вдигне гъза е друга бира.
Аз да кажа бях на преглед3900 мерят бебето и дължина на крака отг  на 40 седмица. Никакви намеренията излизане няма, а сряда ми е термина.
И мен лъженето с вода нощем не е Ок. С първородния се храни до 1,6 и сам спря. Нито корем му се е разширил нито му има нещо. Закачалка ползва до 2,6 г.

# 83
И нашият мъник е точен на 3 часа.Даже понякога тези 90мл АМ не му стигат и след час два иска още.Снощи спа 4 часа и ние с татко му бяхме щастливи,че успяхме да подремнем. Hug
Днес ходих да ми видят пак операцията.Всичко е наред,не ме боли,само козметичен е проблемът и с компресите това е била целта да изтече каквото има.Трябваше пазене,но с малко бебе и без помощ трудна работа.Сега обработвам майка ми да си вземе отпускс и да дойде да помага.Така както си мислех,че няма да имам нужда от помощ и ще се оправям сама,сега така ми се иска са има някой при мен,който да ме отмени.

# 84
Моят термин беше за днес Heart А вече гушкам резултата от 13 дни Heart

# 85
То и с плащане едва се навиват педиатрите, даже една ми каза, че ако искам домашни посещения, трябва да я закарам до нас :Д, отгоре на плащането... А бе...

# 86
Лизи,и ти като мен.Гушкай си резултата. Simple Smile На мен утре ми е термина,а бебо днес става на 22 дни.Ама като реши да излиза три седмици по—рано,не му се седеше вече вътре на мъника.

# 87
И нашата си я докарахме и платихме 30лв. Но на кризата на педиатри и лукса в София да ти е на близо няма как да си позволя недоволство .
Някоя Мама спирала ли си е кърмата ?

# 88

Някоя Мама спирала ли си е кърмата ?
[/quote] дам аз, какво иаш.впредвид обаче, рязко спиране с хапчета или нормално спиране?

# 89
Моята кърма сама спря.Имах  само малко коластра и запушени канали.Сега гърдите ми са спокойни и меки,нищо не тече вече от тях.Само с АМ се храним за съжаление.
Относно домашното посещение от ЛЛ ние нищо не платихме,но незнам дали защото педито е и мой личен лекар и ни е кажи речи приятелка.Не искаше пари.

Общи условия

Активация на акаунт