Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 519
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Има и пълнители фабрични в кутии на Мюглер и термосите са заредени винаги, във всички БЗ и Дъглас.

# 541

В Бг официално никъде,а и няма особен смисъл-намери си проба от

И този не съм го срещала в БГ, къде мога да намеря проба?

# 542

мостра

# 543
Аз пък си мислех, че не купуваш пълнители, а ти зареждат от едни големи бутилки, или поне за Alien и Angel съм виждала такива.

Точно това означава в повечето случаи,като си отиваш с шишето и просто ти го допълват до горе на ново,като при различните марки отстъпката спрямо "нормалната" цена е различна.При Le Labo беше 35-40% , ако не се лъжа,което си е доста добре.Нямам идея дали все още отстъпката при тях е толкова висока и дали все още не искат документи за покупка,защото доста хора злоупотребяваха с намирането на празни бутилки->в бутика->голяма отстъпка->отливки/проби в Ebay->праща се някой друг да напълни същата бутилка...Le Labo не са на загуба де - това е ясно  Mr. Green 
Аз така си купих за първи път Bergamote 22 , на който ползвам 2-та бутилка.Един от най-хубавите цитруси на пазара-за тези,които не са го пробвали.
Между другото силно препоръчвам при възможност посещение на бутик на марката.Имат доста интересен ърбън дизайн напомнящ аптека в началото на 19 век.

В доста хора в Бг съм го дискутирал това...МНОГО е странно , че марката не е официално представена в Бг.В много други страни Parfums de Marly са МНОГО ГОЛЯМ хит , и продават сериозни количества,представени са на всяко голямо парфюмно изложение,като техния щанд в Милано топ 3 на посещаваните....а тук като цяло много малко хора извън ценители и колекционери са чували за тях.
Мисля си,че биха били добре продавани тук.
примерно в момента е супер хитов.

Парфюм за деня беше

# 544
  • София
Хареса ми идеята да си направим наши парфюмни "оскари" за годината. Simple Smile
Аз също не съм фен на Декаденс . На Габриел също.
Мон Герлен - обожавам. Simple Smile

Тези дни изпръсках остатък от мостра на Шалимар ЕдТ, уау..  . Бихте ли ми припомнили разликата между ЕдТ и ЕдП и знаете ли , дали на всякъде (Дъглас/Сефора) мога да го намеря в двете му концентрации за тест?

# 545
не съм носила едп от години, предпочетох да запазя само едт, за това по спомени - едп е едт без връхните нотки
моите версии са стари, дали сегашните са същите, нямам представа
потърси и за стари отзиви във форума /коментирали сме въпроса/ и то със търсачката на старата версия, защото тази в новата за сега не открива по-старите постове

# 546
Имам няколко версии - ЕДП и ЕДТ от старите, дори мексиканската ванилия, като цяло съм фен на Шалимар, в различни периоди ги нося.
ЕДП е по-прибран, не толкова звучно цитрусов, но пък с уникална база. В ЕДТ усещам повече тамяна, който понякога е доста усилен и ме хваща за гърлото...новата версия на ЕДП ми звучеше една идея по-химична от това, което имам. Принципно ако имаш едната версия и не отчиташ дребните детайли един Шалимар от класическите ти е достатъчен...но аз не съм от тях Grinning Много красив ирис има във версията Eau de Shalimar Guerlain преди 2009 г, имам и нея   Mr. Green мога да те запозная с всеки един от посочените   Hug

# 547
ЕДТ е освежената версия на ЕДП.Така ми обясниха в един магазин,като си търсех кристал ноар на версаче ЕДП,а те имаха само ЕДТ.Не си го купих.

# 548
ЕДТ е освежената версия на ЕДП.
Laughing Понякога обясненията на ... консултантките в магазините, са много колоритни! Crazy

# 549
  • София
Получих СМС от Campomarzio, че в бутика са налични няколко травъл сета /3х11 мл/ на Baccarat Rouge MFK  Heart Eyes Ако някой много го иска, офертата е добра  Peace

# 550
Искам да попитам тук- случвало ли ви се е да си сменяте вкуса за парфюми за една година време?
Миналата зима си купих три  тежки парфюма, които много ми харесваха, умирах за тях, обожавах да ги усещам върху себе си.
Дойде ред тази година за зимни парфюми- нито един от тях не мога да понасям върху себе си- задушават ме, миришат ми силно, не ми харесва и самата комбинация на съставките. Не съм бременна да поясня.
То е ясно - ще ги разменя, но вече и аз не знам за какво, като ми е така непостоянен вкуса.

# 551
  • Виена
Случва се. Както и в обратната посока- да си харесам нещо, което съм сложила настрана, защото ми е миришело неприятно. Като например Estee Lauder Modern Muse La Rouge gloss.

# 552
От месеци нищо не беше грабвало обонянието ми, но вчера се заиграх да пробвам парфюми на Penhaligon`s и един от тях просто ми отвя главата - https://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/The-Ruthless-Co … rothea-46484.html
Най-вероятно никога няма да си го купя, защото цената надвишава доста възможностите ми, но е такава прелест... не ми излиза от главата.Heartpulse

# 553
  • Germany
Аз пък щях да припадна от вълнение, но и от безспокойство, когато видях новата бутилка на Blend колекцията на Давидофф WOOD BLEND Вълнение, защото обожавам останалите три и даже не знаех, че е излязъл и четвърти. Безспокойство, защото знам как ми наруши баланса за Коледа предишната спешна покупка на три броя парфюм, и ето, нов на хоризонта се задава Ill

Пръснах на блотер, и усетих много кимион, а аз ненавиждам кимион в парфюм, но си казах, не може да е толкова зле, я по-добре на кожа, та и два пъти, да е по-сигурно Scream Tired Face Ужасно начало. По зле просто няма накъде за мен. Ако познавате https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Santal-de-Mysore-5198.html, който за мен е буквално аромат на кухнята на индийски ресторант, то горе долу знаете и новият ууд бленд как мирише.
По пирамида не е посочен кимион, но повярвайте ми, редовно ползвам и индийско орехче и кимион в кухнята си, и знам как миришат и двете подправки. Комбинацията от кимион и санталово дърво ми дава толкова неприятно и мръсно усещане, толкова потно го усещам, че на два пъти докато се прибирах се чудех с какво да си отрежа ръката Dizzy Face Друго интересно може и да има, но при мен един час кимионът е толкова непоносим и обсебващ, че нищо друго не различавам в този парфюм.
След близо час, и бързайки към банята, все пак се разви добре и даже излезе ДНК-то на бленд серията, затова реших да изчакам. Казвам го, защото останалите три парфюма от серията имат общи черти, има преход между тях, имат си индивидуалност, но и имат доста общо, докато този е съвсем далечен от тях.
По пирамида съставките са:

Връхни нотки: Лимон, Мускатово орехче, кардамон
Сърдечни ноти: Ветивер, шафран, семена кориандър   
базисни ноти: дървесни ноти

Именно в сърдечните нотки, и когато утихне силното подправково начало се появява красотата на този парфюм. Уникален шафран, свеж, тръпчив, дава даже едно кисело-опушено, леко газирано усещане, допълнен с много хубав, елегантен и мъжествен ветивер. Прави го нетипично свеж, зелен, елегантен, и образува много хубава аура. Мускатовото/индийското орехче е станало почти само щипка и е поносимо, а след това се появява и онази дървесна база от бленд колекшън, но някак тихо, обрано. Не бих казала, че дървесните ноти са водещите в този парфюм, нито са ясно откроени. Бутилката е в красив тюркоазен цвят и страшно ми се искаше да допълня останалите три, но с това потресаващо начало и с този кимион, просто никакъв шанс при мен това да се случи. Жалко. Трайност и прожекция, отлични, като на останалите от серията, а от този ме заболя и главата Stuck Out Tongue Winking Eye Доволна съм, ще има пари за други желания за коледа Joy

Да похваля и ZARA DEEP VANILLA
Едно пръсване на кожа, и вече бях понесла бутилката към касата. Добре, че имаше опашка, та се качих на касата на четвъртия етаж. През това време загрях, защо толкова ми харесва - защото е абсолютно, много добро и много трайно копие на Hypnotic Poison Christian Dior ЕДТ. Това е един от парфюмите, които много обичам, стои ми прекрасно и ми е носил поне един комплимент на носене. Браво на Зара, че предлагат бюджетен вариант на хората, които не могат да си позволят цената за оригинала. Справили са се перфектно. Ръкавът на якето ми три дни миришеше на него. Отказах се от покупка, само защото имам два броя от хипнотичната отрова, но още се чудя, дали не е грешка Joy Между другото, ако търсим все пак разлики, ще кажа, че в Зара липса кокосът, който при мен не излиза и в ХО, но знам, че на други кожи се появява. За сметка на това съм писала много пъти, че аз бадеми в ХО не усешам. Но в ZARA DEEP VANILLA са много различими, вкусни, леко марципанови, ммммм, направо ми идеше сама да се изям. Браво! Цена 16 евро за 100 мл.

# 554

мостра

Благодаря,Скочубра!Поръчах си.  Hug

Искам да попитам тук- случвало ли ви се е да си сменяте вкуса за парфюми за една година време?
Миналата зима си купих три  тежки парфюма, които много ми харесваха, умирах за тях, обожавах да ги усещам върху себе си.
Дойде ред тази година за зимни парфюми- нито един от тях не мога да понасям върху себе си- задушават ме, миришат ми силно, не ми харесва и самата комбинация на съставките. Не съм бременна да поясня.
То е ясно - ще ги разменя, но вече и аз не знам за какво, като ми е така непостоянен вкуса.
Защо не! Понеже мм ми купува главно имам такива които първоначално съм харесала при проба, а след това никак и обратното. Предполагам се дължи на настроението на човек.

Общи условия

Активация на акаунт