Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 560
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • До сърцето...
Серж Лутенс ... преди 10 години и се продаваше съвсем свободно в парфюмериите и беше на съвсем поносима цена.

Много ми е интересно къде точно се е продавал Серж Лютенс свободно? Преди 10 години? В Съркъл? Защото и днес в Бг офлайн май само там се предлага..
Какво общо има моята асоциация с цените на парфюмите? Редки не значи безумно скъпи...

# 106
За Бг може и да е ниш, но в другите европейски държави не е. За първи път го видях в чужбина и го загледах от скука, понеже се мотах в една парфюмерия, докато чакам една приятелка.
Ако не беше станало дума за тези ниш парфюми, до сега нямаше да знам, че някои парфюми, които съм виждала са такива Wink.

# 107
Серж Лутенс е ниш парфюмерия навсякъде по света.  Peace
А Камбаните им са и с екслузивитет в бутиците.

Днес се напръсках с Алюр ЕДП, че и поднових вечерта. Не го бях пръскала от минала зима. Има обаче парфюми, които ще са мен до живот и той е един от тях. КМ и Коко също.

# 108
Какъв ниш, след като го има във всяка втора парфюмерия?
Разбирам, че в Бг много от тук споменатите парфюми не се продават свободно, но това не ги прави изключителни Simple Smile.

# 109
Какъв ниш, след като го има във всяка втора парфюмерия?
Разбирам, че в Бг много от тук споменатите парфюми не се продават свободно, но това не ги прави изключителни Simple Smile.
Няма значение къде се продава, марката е нишова. Прочети ако те интересува повече, няма смисъл да спориш.
Ниш не означава изключителен, нито че не се продава свободно. Peace

# 110
както Вече казах, в началото може би наистина някои парфюми са били “ниш”, но масовата им продажба ги направи съвсем обикновени парфюми, като всички останали.

# 111
както Вече казах, в началото може би наистина някои парфюми са били “ниш”, но масовата им продажба ги направи съвсем обикновени парфюми, като всички останали.
Не, те са си нишови къщи и парфюми, а ти ги наричай и възприемай както искаш.

# 112
За Бг може и да е ниш, но в другите европейски държави не е.

За кои европейски държави говориш?

# 113
  • До сърцето...
Аз май те подведох с моята асоциация, но тя си е само МОЯ, харесах си я и затова я споделих!

Много често вече нишовата парфюмерия се нарича «selective», и означава качество и подбор на компонентите, от които се произвеждат ароматите. Използват се висококачествени съставки, макар че след последните забрани на IFRA ... не съм много сигурна...
Ниш/селектив са парфюмите, сътворени от парфюмери-индивидуалисти, които не следват ничии тенденции, експериментират, рискуват, угаждат си...

Та - ниш не значи рядък, малко продаваем, значи - необичайно звучене, особен аромат, добри суровини, в повечето случаи отсъствие на реклама (в общия смисъл - на постери, по ТВ и пр), и в началото са се продавали на необичайни места (от там идва и nich). Това, че се продават масово, в специализирани магазини, не значи че са mass-market.

Разбирам, че това няма да те успокои.... но да се опитам Simple Smile

Скрит текст:
сега да не почне спор за качеството на съставките в парфюмите Wink

# 114

Съвсем спокойно можеш да си го купиш от повечето парфюмерии в Франция и Англия.

# 115
Не спорете с радиото, няма смисъл.
Само скритите в ниши и шкафове са ниш парфюми, крият ги хората, да се намират трудно.Smiley

# 116

За Франция това не е вярно,  за Англия не смея да споря.

Само скритите в ниши и шкафове са ниш парфюми, крият ги хората, да се намират трудно.Smiley
Lady Vengeance, и си права, и не си, но ме разсмя.  Laughing Всеки път като ти срещна ника, се сещам колко харесвам парфюма. Ще взема да си го поръчам пак.  Thinking

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 23:46 от Фенси

# 117

За Франция това не е вярно,  за Англия не смея да споря.

Lady Vengeance, и си права, и не си, но ме разсмя.  Laughing Всеки път като ти срещна ника, се сещам колко харесвам парфюма. Ще взема да си го поръчам пак.  Thinking
Не е вярно е голям довод Simple Smile
В Лондон можеш да го намериш на Бренткросс, Уйатфийлд, Селфриджис, Джон Люис, Либерти и още много места!

# 118
# 119

Франция и Англия не са всички европейски държави. Моите наблюдения са от Германия и Австрия и казвам, че това, което твърдиш,  не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт