Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 650
  • 742
  •   1
Отговори
# 330

Много ми хареса и Сеншъс, много нежен и женствен, да не говорим, че есента е точно неговия сезон. Иска ми се и него да си взема. Green Heart
Сеншъс очевидно прави впечатление на околните в разгара на лятото. Получавала съм много комплименти.

# 331
Момичета някой познава ли аромата ck euphoria liquid gold дамски,може ли да ми го опише? Simple Smile

# 332
  • Чукарландия
Здравейте момичета,
бихте ли ми препоръчали парфюм с осезаем аромат на канела? Дамски или унисекс. Благодаря ви много  bouquet
Тази есен съм изключително силно обсебена от този аромат, да не говорим, че цяла редичка в гардероба ми е посветена на него  Crazy Важното е да се изясни кой подтон на канелата се избира: плодов - за мен той дори играе първостепенна роля във Feminite du Bois Serge Lutens, амбра - Ambre Gris Pierre Balmain, или да е в строгото дори леко мъжко звучене на - Calamity J. Juliette Has A Gun с доста силно изразен ирис като говорим за цветен подтон и 21 CoSTUME NATIONAL. Силно елегантни с ванилия и канела са вече посочените и трудно откриваеми Organza Indecence Givenchy  (странно, Белла, аз си я усещам канелата прекрасно, но много добре съчетана със слива и ванилия, може би затова я усещаш комплексна, а не стърчаща като моно-аромат). Друг трудно откриваем е L de Lolita Lempicka  Heart Eyes, отново с ванилия и недоминираща. Има я и в Roberto Cavalli Oro - твърде дамски, но дама тип перлено колие за следобеден чай , задължително с капела. Мехарес на Ерболарио е по-скоро сушени плодове с канела и отново недоминираща.  Има я и в Dolce Vita Christian Dior, но той е с доста труден характер за мен...за да не употребя нещо по-сериозно като дефиниция  Mr. Green

П.П. Ако трябва да избера офисен аромат със сигурност ще взема Балмен, но ако искам да се носи като шлейф....е, от посочените Оро и Долче вита го правят най-дълъг ...по мои наблюдения  Mr. Green

Да, може би заради доброто съчетание не я усещам отчетливо канелата, но като се замисля - имам Feminite du Bois Serge Lutens и L de Lolita Lempicka, в тях също не мога да я разгранича. Луда работа.  Crazy Но са ми точно коледни аромати, носят ми уют, комфорт и празнично настроение. Hug

ПП Не ми е на мен силата в канелата...Тц... Joy

# 333
  • Пловдив
CK Euphoria Liquid Gold за мен е странен, интересен..унисекс аромат. Има нещо мъжко в него. Тежък ми е и лично аз не го харесвам. Нямам парфюмен нос, нова съм... Тествала съм го лятото обаче. Може би в студено време ще се открие различно.
P.S. o
От няколко дни ми се иска да споделя, че преди година, когато четох темата за първи път и предупрежденията за пристастяване и разходи, ми стана смешно. Сега мога да потвърдя и своевременно да откажа новодошлите, преди да са похарчили последните си пари за виали, стрелби с вързани очи в тъмен гръмоносен облак, носещ непознатото в 100 мл.
Бягайте!
Щастлива съм в парфюмния свят! Утре чакам нови мостри на Диор, Дона Каран, Гучи, Ботега Венета, Дискуеъд.. (Ама странни са в изписване на български.)
Не мога да спя от вълнение. Сигурно ще отворя всички да ги мириша една след друга, въпреки че ще се смесят...
Дълъг ентусиазиран пост!
Лека нощ!

# 334
  • Sofia
WaltherP99, за пореден път благодаря за отговора в тази тема. Peace

Не става въпрос конкретно за Café Tuberosa – хвърлила съм око на мъжките аромати на бранда, понеже търся подарък за любимия, макар че, като гледам, повечето (ако не и всички) аромати на Atelier Cologne са с унисекс предназначение.

Само следното не го разбрах съвсем:
Atelier Cologne и това трайни ли са, по-силни, с по-мощен шлейф не съществуват реално в едно изречение - абсолютен оксимирон.
Имаш предвид, че ароматите на Atelier Cologne са, като цяло, по-приглушени и ненатрапващи се, така ли?

# 335
  • СОФИЯ
Здравейте, някой може ли да ме "светне" какво точно означава надписът 'Cologne Absolue' / 'Pure perfume', присъстващ върху всички аромати на Atelier Cologne? По-трайни ли са, по-силни, с по-мощен шлейф? Blush Използват ли се по по-различен начин от обикновените парфюми?

Този тип надписи не ги гледай - проформа са , не само при Atelier Cologne ,ами и по принцип.На теория колкото е по-голяма концентрацията на етерични масла , толкова по траен трябва да е парфюма ,и с по-добър сиаж...но не винаги е така , а като сложиш и индивидуалния фактор става още по-сложно.С думи най-прости дали пише EDC или Extrait de Parfum нямаш НИКАКВА гаранция , е единия ще е нетраен , а другия ще е бомба при теб.
Atelier Cologne и това трайни ли са, по-силни, с по-мощен шлейф не съществуват реално в едно изречение - абсолютен оксимирон.
Ако визираш Cafе Tuberosa конкретно - много е хубав , но не се и надявай на сериозна трайност и сиаж.

Tези дни пробвах Atelier Cologne Rose Anonyme, Atelier Cologne Pomelo Paradis, Atelier Cologne Blanche Immortelle. Не мога да ги похваля за особено трайни на мен Thinking

# 336
  • Пловдив
Ходя по облаци с виала на Miss Dior (2012) Christian Dior for women...
Ами какво да кажа... Красота. Феерия. Влюбих се. Сега и той влиза в списъка... Дано се разлюбим, макар че не ми се вярва.... Мнооооооооого ми хареса...

# 337
  • СОФИЯ
Ходя по облаци с виала на Miss Dior (2012) Christian Dior for women...
Ами какво да кажа... Красота. Феерия. Влюбих се. Сега и той влиза в списъка... Дано се разлюбим, макар че не ми се вярва.... Мнооооооооого ми хареса...

Откъде взе мостричка или го има в парфюмериите?
 Някой знае ли дали има още в Сефора Histoires De Parfums 1969
При търсене в нета ми излезе, че там го има  Rolling Eyes

# 338
  • Germany
Преди време ви споделих, че си поръчах отливка от Valentino Uomo Noir Absolu
Като човек, луд по Valentino Uomo Intense, видя ли нов фланкър, наострям силно уши Joy Валентино аква ме разочарова, защото му липсваше характер, но това не ме спря да си поръчам Ноар абсолю.
Първото, което трябва да кажа за Valentino Uomo Noir Absolu е, че това не е фланкър на познатия ни вече уомо, а е съвсем нов и различен парфюм. Единствената прилика, ако мога така да я нарека, е във връхните нотки, когато в тях се появява изключително пудрен и гримов ирис, подобен на този от уомо интенз. Това е приликата, но тя е точно две-три минути, защото този ирис се разпръсква, просто изчезва във въздуха, и вместо него се появява съвсем различен парфюм. Това, което усещам аз в началото, е много, много тамян. Не се плашете от него. Тамянът е под няколко форми. Веднъж го усещам като масло, от онова църковното масло елеми, с което помазват бебетата, когато ги кръщават. Толкова е маслен и балсамов. В същото време го усещам и като много фин, леко лютив пушек, виещ се, за да пречисти реалността от лоши сили и енергии. И на последно място, усещам го като камъчета смолист тамян, още незапалени. Не го усещам сакрален, не е подтискащ, нито ме натъжава. Може би, защото целият този тамян е облагороден, като са му добавили масло от канела, масло от пипер и една капка масло от коренче карамфил. Канелата го е подсладила доста, но е много хубава, не е остра, нито е ретро, нито доминира. Точно такава ми харесва. Когато се успокоят тези маслени и тамянени нюанси, се показва едно красиво санталово присъствие, покрито с ирисова пудра и много хубаво дозирани подправки. Целият парфюм е някак мистичен, спиритичен, шамански даже, не е някаква мощна бомба, а образува една тайнствена аура около мен. Много спокоен парфюм, някак омиротворяващ, успокояващ, каращ ни, да загърбим дребните проблеми на деня и да помислим за по-важни неща. Санталът е основното, което се усеща в базата. Суров, млечен, хладен. Тази комбинация от санталово дърво, масла, смоли и подправки ми напомня на няколко парфюма. Най-вече на Classic Pink NANADEBARY, на Sacred Wood By Kilian, на Bentley For Men Absolute  и на Aube Rubis Atelier des Ors.
Ако някой очаква онази секси тупалка от Уомо интенз и тук, може би ще е разочарован. Този изобщо не навява на такива мисли Thinking Няма го и онова мощно присъствие и сияж на интенз версията. Ноар абсолю е приглушен, и спокоен парфюм, излъчващ тиха елегантност. За мен е много красив, сериозен парфюм, но предполагам, че малко хора ще оценят тихата му красота. Днешният прекрасен и златен есенен ден много му отива Heart Eyes Не знам дали ще превърна отливката в бутилка, но със сигурност ще я изпръскам с удоволствие.

# 339
  • София
Има го този в парфюмериите, да.
А мостри има в enzo на повечето по-известни парфюми.

# 340
  • Пловдив
Shushi7777
От ензо си поръчвам мостри или от парфимо. И парфюми също.
Сега си капнах от DKNY Liquid Cashmere White. Направо съм щастлива, че съм жена. Този парфюм е за носене с бяла сатенена нощница и токчета. Ванилия, но на мен ми е много различна от всички, които съм носила. Ненатраплива, умерена. Ароматът гали точно като сатен. Доволна съм от очакванията си, след обстойното проучване във Фрагрантика.

# 341
При търсене в нета ми излезе, че там го има  Rolling Eyes
Никога не са се продавали там. Peace

# 342
Пък аз днес минах през парфюмерията в мола и с помощта на консултантка си харесах това: https://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Balmain/Extatic-22817.html Определено отговаря на желанието ми за женствено и елегантно, още малко ще му се почудя, преди да купя. Харесах също и един друг: https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/58-Avenue-Montaig … -Femme-15549.html, но той е доста по-летен и не знам дали има смисъл да го купувам отсега. Търсих и Картието да пробвам, но нямаше точно тази разновидност.

# 343

Не става въпрос конкретно за Café Tuberosa – хвърлила съм око на мъжките аромати на бранда, понеже търся подарък за любимия, макар че, като гледам, повечето (ако не и всички) аромати на Atelier Cologne са с унисекс предназначение.

Имаш предвид, че ароматите на Atelier Cologne са, като цяло, по-приглушени и ненатрапващи се, така ли?
И за мен Atelier Cologne не са парфюмни бомби с голям шлейф или издръжливост. Но пък както често се е коментирало тук това за много хора не е най-важното в един парфюм. От тези, които аз съм пробвал, най-подходящи за мъж ми се струват Vetiver Fatal https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Vetiver-Fatal-16012.html , Tobacco Nuit https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Tobacco-Nuit-35381.html и чаения Philtre Ceylan https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Philtre-Ceylan-35378.html . Това лято ги пробвах и трита и показаха трайност от около 4-6 часа, което не е супер за този ценови клас, но пък за сметка на това като аромати ми харесват и звучат доста натурално, приятно и ненатрапчиво (в добрия смисъл на думата). Търсех и Musc Impérial https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Musc-Imp-rial-34822.html , който е сравняван с Aventus, но не го намерих за тест (оказа се поредния ексклузив). Смятам, че за подарък парфюмите на марката са сравнително подходящи, защото е трудно на някой да му бъдат противни и неносими, като в същото време се отличават от масовите аромати.

При търсене в нета ми излезе, че там го има  Rolling Eyes
Никога не са се продавали там. Peace
Сигурно Google я е отвел до американската sephora.com или някоя друга, но не и българската.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 22:52 от ScorpionKing

# 344

Atelier Cologne всички са унисекс.Какво е "мъжки" и какво "женски" парфюм е МНОГО условно в днешната парфюмерия и е въпрос на лично възприятие.Зависи какви парфюми харесва мъжа , за който говориш...обикновено марката се харесва на всички,но ако е свикнал на някакви  аромати от 80-и 90-те тип Kouros , Antaeus , Fahrenheit , Azzaro pour Homme и т.н. по-добре търси другаде .
Ако също е свикнал да носи някакви бомби,които да издържат по 8-10 часа с 4-5 часа сиаж...ги отпиши.
Плюса на марката , е че миришат супер естествено , но не стават за бар/дискотека ,или да издържат ~8 часов работен ден , освен ако не се повтори...поне веднъж.Супер са за 2-3 часа ивенти-кино, разходка, театър,кафе и т.н.

Tези дни пробвах Atelier Cologne Rose Anonyme, Atelier Cologne Pomelo Paradis, Atelier Cologne Blanche Immortelle. Не мога да ги похваля за особено трайни на мен Thinking

Точно за това говорех.Gold Leather е най-траен от марката с добър приличен сиаж,но пък не е тип парфюм,който всяка жена тук би си сложила.Прави ми впечатление,че в Бг не малко жени носят уж мъжки парфюми с ветивер,кожа и ууд,но не са много тези,които носят такива с доминантни алкохолни нотки дори и да ги харесат.
Скоро си говорех с една приятелка колко много и харесвало като нося Apple Brandy на  Kilian и особено Established Cognac на Krigler и като я питах защо не си ги купи "Ааа не-аз такъв тип парфюми не бих се осмелила да си сложа" , но не и пречи да се олива врачанската школа с Avignon на Comme des Garcons и Tobacco Oud на Tom Ford  Thinking

При търсене в нета ми излезе, че там го има  Rolling Eyes

Има МНОГО марки от различен клас , които се продават в Sephora в по-нормалните страни , а ги няма в нашата...гръцката...каквато е там.Histoires De Parfums , Olfactive Studio , Elizabeth and James,John Varvatos и т.н.

Това лято ги пробвах и трита и показаха трайност от около 4-6 часа, което не е супер за този ценови клас, но пък за сметка на това като аромати ми харесват и звучат доста натурално, приятно и ненатрапчиво (в добрия смисъл на думата). Търсех и Musc Impérial https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Musc-Imp-rial-34822.html , който е сравняван с Aventus, но не го намерих за тест. Смятам, че за подарък парфюмите на марката са сравнително подходящи, защото е трудно на някой да му бъдат противни и неносими.

Повечето неща на марката могат да се намерят на доста добри цени,а ако се хване и някоя промоция за без пари ... 200мл Orange Sanguine ми излязоха .... нещо ми изскочи от главата точната сума,но беше ~ 145 ЛЕВА , което си е 100% подарък.В момента е на промоция в Енцо за 163 лева 200-та с купона.Ако си го разделят 2-ма души 100-та е 80 лева....по-да-рък.
Няма смисъл да търсиш копия/вариации/интерпретации и т.н. на Aventus .Вземи си декантер , или се колаборирайте няколко човека,ако не ти се дават толкова пари.2015-та си купих от Франция 500мл декантер за €389,00 .... €77.8 за 100мл ако си го разделите 5 човека.Ок цената може да не е същата вече,но няма да ти е повече от €90 100-та.Успех на всеки,който иска сега да си намери тестер 100ца (120-те ги спряха) стандартни шишета за ... двойни пари.

Парфюм за деня

Парфюм за вечерта

Общи условия

Активация на акаунт