Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 575
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
WaltherP99, не е лесна твоята.
Не разбрах само от реален магазин ли ще ги вземеш или поръчаш?
За мен обувка без да се пробва е голям риск. И най-красивата може да се окаже адски неудобна.
Успех и дано улучиш вкуса ☺.

# 391
  • Germany

Видях, че по-рано сте коментирали темата "подарък парфюм" и моето мнение е, че това е винаги желан и обичан вид подарък, поне по моите наблюдения. Да, може би за супер запалени колекционери е по-трудно да се уцели, но в масовия случай е отличен вариант да зарадваме някой. Особено пък, когато получателя знае, че парфюма е подбран от по-вещи хора, като нас във форума, които имаме опит и сме вложили доста в избора.

Да ти кажа честно не съм съгласен с това.Да има парфюми,които се харесват на масите,но като цяло да се подарява парфюм на сляпо е грешка.Редовно такива подаръци седят забравени в шкафове,заминават за подарък за друг човек,разменят се или направо се продават в ОЛХ.
Дори ако знаеш вкуса на някой и му вземеш нещо от жанра,или дори близко до любимец нямаш АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция,че ще му хареса.
Ако имаш типаж за жени ... да кажем слаба,среден ръст,руса със светли очи , и ти се обади приятел,че ще излиза с 2 момичета,едната от които отговаря на типажа ти.Като отидеш на срещата знаеш ли дали ще ти допадне....категорично НЕ , защото може и много да ти хареса,но може и да ти се стори противна.Същото е и с парфюмите - дори да се даде описание на любими нотки и дори парфюм не се знае дали получателя ще го хареса.
Препоръчвам ти да пробваш и 3-те евтини парфюма,които последно си купих...ако вече не си ги пробвал.

По тази същата логика, дай да не подаряваме на никой нищо, защото винаги има шанс ботушите подарък, въпреки красотата си са са супер неудобни или да няма с какво да ги комбинирам. Или дръжката на чантата да ми е къса и неудобна. И аз съм от хората, които обичат да подаряват парфюми и го правя често, и ми доставя удоволствие. Подарявам на хора, които знам, че ще оценят подаръка и ще се зарадват на него, или на това, че съм отделила от времето и средствата си, за да помисля какво е подходящо. Естествено, че предварително разпитвам внимателно какво харесва човека и какво не, дали не е споменал нещо, което би му се искало или просто съм помирисала парфюма и съм си казала, че този парфюм е за точно този човек. Мога да подаря парфюми на половината участници в темата, чийто вкус горе долу познавам, и съм убедена, че в 80% от случаите няма да изхвърлят парфюма. На теб например, никога не бих ти подарила парфюм с ирис и черен пипер, както и с малък сияж Sunglasses Виж някое засукано гурме или алкохолно дърво би ти привлякло вниманието. Тъй че, дайте да не генерализираме, добре ли е или не да правим подарък парфюм. Ако искам да подаря парфюм, подарявам. А надареният има право да оцени подаръка или да го изхвърли в коша, затова е подарък.
Скрит текст:
по дилемата за ботушите - ако трябва да се съобразя с модния цвят за сезона, то бордо ще е изборът ми. Ако искам класически ботуш, който мога да нося повече от един сезон, предвид цената, бих се спряла на синия вариант.
Deetron, тук заредиха най - сетне новия мерцедес и днес съм с него. Позна, разкошен е. Пиша от телефона, затова друг път ще пиша повече за него. И аз си купих преди дни комплекта на Зара. Гарденията и аз мисля, че е копие, и то доста добро на скандала на Гутие, или на блек опиум флорал, а пък орхидеята ме върна години назад, когато носех инканто шайн на Салваторе Ферагамо. Чудесни и трайни, особено за тази цена.

Днес полудях по два много интересни парфюма на боди шоп, но цената от 38€/50 мл ме смущава.
Някой познава ли ги и ще каже ли добра дума за тях :

https://www.fragrantica.com/perfume/The-Body-Shop/Nigritella-40894.html

https://www.fragrantica.com/perfume/The-Body-Shop/Bowhanti-40897.html

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 01:49 от kovatcheva

# 392
Днес по случайност мирисах точно тези парфюми на бодишоп ( всъщност бяха 4 или 5). Хвърлих им бегъл поглед и на първо четене мога да кажа, че са с доста ориенталска миризма за моя вкус.
Също така успях да помириша ексклузивите на Ланком. Единия мирише силно на oud, но останалите са доста приятни миризми, но нещо не ме грабват съвсем, че да платя толкова пари за тях.
Направих грешката да помириша още няколко парфюма и едва тогава да се напръскам обилно с Коромондел. Носа ми беше толкова пренаситен от миризми, че едвам успях да го усетя. От малкото, което успях да усетя, смея да твърдя, че за мен Джърси е най- сполучливия парфюм на Шанел.
Минавайки покрай щанда на Герлен ми пръснаха на ръката един от парфюмите им, но така и не запомних с кой, а миришеше страшно хубаво.

# 393
  • София

Видях, че по-рано сте коментирали темата "подарък парфюм" и моето мнение е, че това е винаги желан и обичан вид подарък, поне по моите наблюдения. Да, може би за супер запалени колекционери е по-трудно да се уцели, но в масовия случай е отличен вариант да зарадваме някой. Особено пък, когато получателя знае, че парфюма е подбран от по-вещи хора, като нас във форума, които имаме опит и сме вложили доста в избора.

Да ти кажа честно не съм съгласен с това.Да има парфюми,които се харесват на масите,но като цяло да се подарява парфюм на сляпо е грешка.Редовно такива подаръци седят забравени в шкафове,заминават за подарък за друг човек,разменят се или направо се продават в ОЛХ.
Дори ако знаеш вкуса на някой и му вземеш нещо от жанра,или дори близко до любимец нямаш АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция,че ще му хареса.
Ако имаш типаж за жени ... да кажем слаба,среден ръст,руса със светли очи , и ти се обади приятел,че ще излиза с 2 момичета,едната от които отговаря на типажа ти.Като отидеш на срещата знаеш ли дали ще ти допадне....категорично НЕ , защото може и много да ти хареса,но може и да ти се стори противна.Същото е и с парфюмите - дори да се даде описание на любими нотки и дори парфюм не се знае дали получателя ще го хареса.
Препоръчвам ти да пробваш и 3-те евтини парфюма,които последно си купих...ако вече не си ги пробвал.

Има логика в позицията ти и разбирам мотивите ти, но пък от друга страна, гаранции няма за нищо в живота, а същевремено желанието да зарадваме някой така и не стихва.
В моето обкръжение хората имат по един, два парфюма и се интересуват слабо от тази тема. Сменят си парфюмите, само когато им свършат. Което ме навежда на мисълта, че от значиение е и типа обкръжение. Явно, в твоето хората имат далеч по-сериозно отношение към парфюмите и съответно претенциите им са значително завишени. В този случай може би си прав да си против парфюмните подаръци. Но въпреки това, смятам, че независимо от познанията и колекцииите, всеки може да бъде приятно изненадан.
Благодаря и за 3те идеи - ще погледна в профила ти Simple Smile Надявам се, че не оставям във форума ни впечатление на почитател само на евтини парфюми.

kovatcheva - радвам се, че и ти си оценила Орхидеята и Гарденията. Честити ти  Hug
Колкото до Мерсцедес Клуб Блек - невероятен е! Много изпипано и сериозно предложение.

Всъщност има и още едни парфюм на Зара, който много ме впечатли и ще закупя скоро - Zara Sweet Vanilla
Скрит текст:

Страхотно унисекс гурме  Crazy Heart Eyes Плътен, наситен, доста ядки усещам - за зимата ще е фантазия.

Сетих се и за още нещо. В L'Erbolario са заредили двете нови линии - Люляк и Индиго.

Скрит текст:

Скрит текст:

И двата са чудесни  Heart Eyes Люляка звучи натурално, приятно и мисля няма да разочарова. Индигото пък е истинския хит за мен Heart Eyes Много любопитен и завладяващ - усещам го богат, интересен с по-скоро вечерно излъчване от рода на Том Форд Блек Орхид. Не че е като него, но сякаш излъчва този тип секси аромат на шоколад, пачули и цветя. В развитието има доста ваниля, която е много добре впелтена. Сяматм, че Индиго ще намери много фенове - най-вече от дамската половина. Аз съм зарибен и ще се купува  Heart Eyes Омаен и завладяващ е за моя вкус.
Докато течеше сладка приказка с консултантката, тя ми каза, че ще се повишат леко цените на парфюмите - мисля, че с около 10лв. Било решенение на централата от Италия. Та, тествайте при възможност тези нови два. Ще ми е интресно да чуя мнения за тях.

Хубава неделя от мен Simple Smile

# 394
Здравейте, не зная дали да се похваля или да се оплача. Преди два-три дни си купих от един сайт /сигурен сайт/ парфюм на Прада - Prada Infusion d'Iris, EDP. През лятото в жегите тествах парфюма от мостра на Еnzo и ми хареса, възприех го като лек, женствен и елегантен. Сега обаче, като отворих бутилчето и пръснах два-три пъти, направо ме блъсна един силен, студен и горчив мъжки аромат. На другия ден пак пръснах от парфюма, но вече съвсем леко, защото помислих, че съм прекалила с дозата. Същия резултат.  Чак накрая в базата ароматът се смекчава и става по-приемлив за носене от жена. Иначе е много траен, предполагам и шлейфов. Реших да оставя парфюма за сега да отлежава и през зимата в студа пак да опитам да го нося, може би тогава ще се развие по друг начин. Мисля, че лятото не е неговия сезон, защото е малко задушлив.
Зная, че във форума има привърженици на парфюма, може би те ще споделят мнения как се развива при тях.

# 395
  • Бургас
Аз харесвам този парфюм,но уточнявам,че имам само проба от него.Не съм се пръскала обстойно.При мен няма мъжка нотка,категорично е женствен,класен и фин и не търпи кой знае какво развитие,усещам го зелен и свеж.Тествай го през друг сезон.След включването на Ковачева погледнах моята проба и е ЕДТ,не познавам ЕДП.

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 13:56 от Bright Crystal

# 396
Не мога да помогна особено, въпреки че съм един от най-големите фенове на Ирисовата Прада тук, защото аз го намирам за фин и елегантен целогодишно, но смятам точно лятото за сезона, в който е най-прекрасен. Не че е невъзможно сега да го усещаш различно. Много харесвам и едт на Кели Калеш, примерно, но не мога да го нося под 20°С, защото тогава е "драно говедо", а иначе в горещините, прекрасен билков букет - абсолютно несравними усещания, излизащи от една и съща бутилка.

# 397
  • Пловдив
И на мен Prada Infusion d'Iris не ми стои никак женствено. Твърде студен и зелен ми е. Но това си е мое възприятие, аз харесвам съвсем друга група аромати. Някои го считат за изключително класен и елегантен.

# 398
  • София
Не мога да помогна особено, въпреки че съм един от най-големите фенове на Ирисовата Прада тук, защото аз го намирам за фин и елегантен целогодишно, но смятам точно лятото за сезона, в който е най-прекрасен. Не че е невъзможно сега да го усещаш различно. Много харесвам и едт на Кели Калеш, примерно, но не мога да го нося под 20°С, защото тогава е "драно говедо", а иначе в горещините, прекрасен билков букет - абсолютно несравними усещания, излизащи от една и съща бутилка.

Подкрепям напълно мнението и за двата аромата. Ирисовата Прада е най-прекрасна през лятото, в студа е малко по-остра според мен.

# 399
  • Germany
Ваня Ставрева, а ти сигурна ли си, че си пробвала точно EDP през лятото? Аз бях в потрес от ЕДП версията, както и от интенз версията също, докато не открих EDT и не разбрах за какво всъщност говорят останалите. Мисля, че ги имаше преди всички версии в Прити шоп. Пробвай и прецени. За мен са много различни.

# 400
Аз съм забелязала, че в различни козметични продукти, много ми допада аромата на Лотос. Сещате ли се за парфьом, в който това е преобладаващата нотка.  Simple Smile

# 401
Аз съм забелязала, че в различни козметични продукти, много ми допада аромата на Лотос. Сещате ли се за парфьом, в който това е преобладаващата нотка.  Simple Smile
Това мирише на лотос (лотус? не знам как се пише Blush) https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Eternity-Summer-2011-11340.html
А доста и този Булгари, но някак е прашен и по-топъл лотосът тук, сокато в СК е пресен, воден лотос.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Omnia-Crystalline-Ea … Parfum-18894.html

# 402
  • Sofia
Прадата и аз бях харесала в жега, а я купих през зимата. Усетих я толкова бръснарска, че светкавично разкарах.

# 403
Прадата и аз бях харесала в жега, а я купих през зимата. Усетих я толкова бръснарска, че светкавично разкарах.
И при мен точно така. Като цяло не понасям нищо на Прада, вк. модата и въобще повече не им обръщам внимание.

# 404
  • София
Много ми е слаб ангела...Blush Обаче съм щастлива , два метра над земята в жасминов облак..

Общи условия

Активация на акаунт