Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 399
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Преди време потърсих мненията ви за парфюми на Аква ди Парма от серията "Нобиле", парфюмни води. Ориентирахте ме, че са общо взето трудни парфюми. Прецених, че не са за мен и затова поръчах мостри от по-леката серия "Аква Нобиле", които са тоалетни води. Вчера пристигнаха мострите от Аква Нобиле Могнолия и Аква Нобиле Джелсонимо /знаех, че Джелсонимо е италианско мъжко име, но не знаех, че означава жасмин/.
https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-Nobile- … gnolia-17486.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-Nobile- … somino-17384.html
Харесаха ми и двата, меки аромати, леки, нежни, но с присъствие и средна трайност. Нямам впечатления относно шлейфа, може би по-скоро стоят близо до тялото. Магнолията има доста дълго развитие - в началото ароматът е определено цитрусов, но цитрусите не са остри и интензивни, а някак омекотени, след това идват цветните нотки и накрая отчетливо се усеща ванилията. Жасминът обаче е почти моноаромат, прекрасен е, и тук има цитруси, но те са много деликатни, почти не се усещат. И да, жасминът е доста сходен с жасмина на Майкъл Корс в Michael Kors Glam Jasmine. Съжалявам, че не поръчах мостри и от Ириса и Розата, но по-нататък ще тествам и тях, серията определено ми е интересна.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 01:16 от Ваня Ставрева

# 556
  • Виена
ДжелсоМиНо Simple Smile

# 557
  • при морето
Да споделя за един необичаен за мен аромат-Gris Clair by Serge Lutens.Носих го днес следобяд  с две премерени пръскания,които обаче се оказаха напълно достатъчни.Първо впечатление-много елегантен и ще се повторя-необичаен.Съставът е богат и сложен,има ирис,има бобова тонка,дървесни тонове,има и тамян.Мен ме порази красотата на лавандулата-толкова естествена,свежа и прохладна!Представям си,че съм в стара дървена къща,проядена от времето и влагата,без никакви мебели,само една огромна сива камина,запалена,виждат се искрите на бумтящ огън,чува се пукането на дърва и съчки в този огън,а наоколо са провесени букетчета от изсушена лавандула,които са стоплени от огъня и се разнася една успокояваща миризма,примесена с деликатно ухание на тамян и смола.Напълно съм очарована от този аромат!

# 558
Съвсем на скоро писах за него. Много силно лавандулово начало, което бързо изчезва и след това остава една режеща бръснарска миризма. Парфюма определено ми е мъжки.
Имам навика вечер преди да си легна да си пръсна малко парфюм. Току що си пръснах леко на китката и определено не е миризма, която ми носи наслада, а по скоро нахална миризма, която те държи на нокти и се чудиш, дали ти харесва, или ти се гади от него.

# 559
  • На черешатааа
Та 1но питане имам, вчера ми пръснаха от последния парфюм  от серията -Extraordinaire , но не помня кой е.

Bois Doré Van Cleef & Arpels
Rêve de Cashmere Van Cleef & Arpels

Да, но кой е последния излязъл на пазара?

# 560
Току що си пръснах леко на китката и определено не е миризма, която ми носи наслада, а по скоро нахална миризма, която те държи на нокти и се чудиш, дали ти харесва, или ти се гади от него.
Аз възприемам по същия начин мъжкия парфюм на Пако Рабан "1 милион".
А относно "Алиен есенц абсолю" хич не се чудих дали ми харесва, направо изхвърлих мострата.
Всъщност толкова негативни емоции предизвикаха у мен само тези два парфюма. Другите, които познавам, повече или по-малко съм възприела позитивно.

# 561
# 562
  • София

Да, но кой е последния излязъл на пазара?

Rêve de Cashmere Van Cleef & Arpels

# 563
  • Monaco
Моята любов към парфюмите се зароди благодарение на един мъж. Когато се запознахме изобщо не го харесах, изглеждаше доста тъмен, а аз харесвам светъл тип мъже. През цялото време се чудех как да се оттърва от неговата компания. Беше доста упорит и все се навираше в личното ми пространство, с което ме притесняваше доста. Странно, но поради непосредствената близост усещах доста уханието на неговият парфюм премесено с натрапчив мирис на цигари. Този парфюм до такава степен ме опияни, че не можех да спра да мисля за него дълго време след срещата. За това се съгласих и на втора и трета и така накрая си започнахме връзка с въпросния мъж, която продължи две години. Когато се разделихме го попитах за името на парфюма, защотото не исках да губя този аромат. И до ден днешен си го държа близо до мен.  Странно, но на всяка кожа мирише различно, сигурно ще ви се стори странно, че се влюбих в мъж заради парфюм, но аз смятам, че неговият естествен мирис комбиниран с този аромат правеха магията на привличане. Пръскала съм други мъже със същия аромат, но ефектът е друг. 

# 564
сега трябва да попитаме и кой е парфюма, нали Simple Smile
губи ми се логичната причина да не го напишеш в поста си Simple Smile

# 565
  • Виена
https://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chlo-Absolu-de-Parfum-46911.html
Появи се във Виена, вчера го видях в Дъглас и си пръснах на китката. Първоначално е опияняваш, много нежен, мек и в същото време настойчив , но с една натрапчива дървесна нотка, която постепенно надделява, уплътнява се и просто изтрива първоначалното впечатление. За съжаление след около два часа поне върху мен остатъчния аромат беше посредствен.

# 566
  • Monaco
Не споделих името, тъй като исках са акцентирам върху това, че не е важен парфюма, а как той си взаимодейства с кожата на човек. Каква силна химия на привличане може да се получи. Повярвайте ми за мен беше голямо разочарование, когато не усетих същото  опиянение, когато напръсках новият ми приятел и просто не беше същото. Парфюмът е френски, казва се Rochas. За мен си остава любим, така и не обикнах женски аромат по същия начин.

# 567
  • София
Rochas е марката, дотук добре, но кой по-точно е парфюмът от всичките тези https://www.fragrantica.com/designers/Rochas.html  Rolling Eyes

А това, че ароматът взаимодейства индивидуално с всеки едва ли изненадва някой тук - повечето имаме съвсем преки наблюдения за същото. Именно затова са призивите - не купувайте на сляпо, само защото на Х този парфюм му седи божествено, а тествайте (върху себе си), и то по няколко пъти  Peace

# 568
  • Monaco
Името на парфюмът е Rochas man. Както е и името на марката. Продава се в розова опаковка и е с форма на конус. Аз живея в Италия и не съм го виждала тук, но във Франция се продава и беше голяма радост, когато го открих по време на разходката ни в Ментон.  Ароматът може да се използва и от жена, за мен е унисекс.

# 569
  • София
Мда, Валтер го е коментирал неведнъж Wink

https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Rochas-Man-1426.html

Общи условия

Активация на акаунт