Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 076
  • 297
  •   2
Отговори
# 135
А защо трябва да е смирена? Тя в момента е бомба от емоции. Вероятно все още обича този човек и се надява той да размисли, да се появи с пръстен на вратата и и да си изгледат детето заедно. В същото време е ядосана, разочарована, наранена, .... Той пък допълнително я провокира, дрънкайки и глупости, които не знам зрял мъж със сериозна професия как измисля и нещата ескалират.
С последното съм почти съгласна. Комуникацията трябва да е или сдържана и делова или най-добре хич да я няма, поне докато тя не се успокои.

# 136
  • София
Аз не виждам с какво нейното "смирение" и други подобни могат да накарат мъжа да иска дете. Той не иска дете. тя си го иска и е готова да си го гледа. Е къде е зора да бъде вписван човека зорлем и той да се мъчи и имоти да крие и други простотии?

Зорът е в това, че той иска да бъде вписан като баща, но тъй като не иска майката, тя е решила да го накаже и да не го направи.
БГтатко е прав- той синтезира всички въпроси и центрира върху фактите, които авторката усилено размива с ваша помощ, наблягайки на емоции и засегнато его.

На мен би ми било интересно, ако мъжът даде тук своята версия за това- как се живее заедно 2 години, как се решава създаването на дете и защо се решава обратното след 2 месеца? Какво се случва през това време?

# 137
А защо иска да бъде вписан като баща, след като се е разделил с майката в момента в който е забременяла и е отказала да прекрати бременността и очевидно вижда като огромен товар най-вече финансов появата на това дете?
Май не е точно така както го представяш.
Мъжът чете тук. Да вземе да даде и своята версия, че да видим къде греши авторката.

# 138
Как да не иска майката? Иска я и още как, нали е предложил любезно тя да направи аборт и да си продължат заедно? Но виж, с дете вече не я иска! Е кой е излишния тук - детето. Така че - иска майката, без да е майка, тоест без дете. И аз бих му била шута на този.

# 139
Според мен в опита да наложи нейните опции.
Според мен авторката да каже на кои компромиси е съгласна .

# 140
  • MI
Специално за Бгтатко и Абсурт слагам цитат от стара тема на Криста, защото той дава отговор на всички въпроси. При условие, че авторката в първия пост пише изрично, че в друга тема е описала подробно ситуацията и няма да го прави тук, логично е който се интересува да си направи труда вместо да пише 2 страници пост просто да отиде в хронологията на публикациите на авторката, която при това е и доста кратка. Rolling Eyes

Скрит текст:
Цитат
Re: Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 6
29 юни 19:44
Здравейте на всички!
Изчетох всичките коментари на тази тема и реших и аз да се присъединя. Не съм станала още майка, имам седем месеца до тогава. Нямам брак, живеех с човек, който е 20 години по - голям от мен, сега е на 49. Той няма деца, нито е бил изобщо някога женен. Голяма любов, година и половина. Заради него се преместих в жилището му в София и започнах работа там. Няма да се впускам в подробности, смятах, че това е мъжа на живота ми. Бременността си беше обсъдена от нас, говорихме и заедно решихме да си имаме детенце. Не сме се разделяли заради пари,изневери...дори не се карахме. Единственото, което ни раздели, е че не успях да вникна в семейството му и да стана част от тези хора. И как да стане, бях задължена да им говоря на Вие...Много пъти съм споделяла това с него, вечно имах чувството, че нито сестра му, нито майка му ме харесват. Не сме се карали, но фалшивата фамилиарност и преструвки просто си личаха. В крайна сметка, темата стана повод за първата ни голяма караница с него. Взаимно решихме да прекратим опитите за бебе, а на две от сбирките със семейството му, временно да не присъствам (вечери в ресторант). Точно два пъти не отидох, и моментално дойдоха сръдните от страна на майката и сестрата, както и оплюването срещу мен. Оказа се обаче, един прекрасен ден, осъзнах, че макар и да се пазехме, редовния ми месечен цикъл не дойде...бях бременна в 6 г.с. след преглед при гинеколог. Аз разбира се много се зарадвах, както и семейството ми, но моя възлюбен като чу, изпадна в луд шок и дива ярост, почна да хленчи как това било грешка и т.н. Да съм правела аборт, и да сме продължели отношения. Изобщо не се съгласих. Поставих му ултиматум - или ставаме семейство и си гледаме заедно детето, или приключваме до тук, дадох му ден за размисъл. Избра да си ходя, лично беше приготвил нещата ми, куфара ми, и дори лично ми ги свали до входната врата пред блока. Преместих се на квартира, като до последно се надявах да размисли. Цял месец го молих, плаках, карахме се, какво ли не. До вчера. Вчера имах рожден ден, освен живота ми, реши и това да провали. Каза ми доста грозни неща. Нямало повече да се съберем, не желаел да има нищо общо с детето, дори нямало да го вижда, техните вече са станали баба и дядо, нямало нужда да стават пак, а и лично го посъветвали, че няма смисъл да се събира с мен, раздялата ни не била фатална. Щял ужким да го припознае и да плаща издръжка, но само толкова. Баща оставал на хартия. Признавам си, след тези думи, така ми се доплака, едвам се сдържах. Теглих му една, станах и си тръгнах. Вкъщи разбира се, почти цялата вечер плаках. Ще си го родя детенцето, имам и кой да ми помага...защо обаче толкова бездушни същества имат привилегията да направят дете, без да го заслужават. Просто исках да споделя, благодаря на всички, които са отделили време да прочетат историята ми.

# 141
  • София
А защо иска да бъде вписан като баща, след като се е разделил с майката в момента в който е забременяла и е отказала да прекрати бременността и очевидно вижда като огромен товар най-вече финансов появата на това дете?
Май не е точно така както го представяш.
Мъжът чете тук. Да вземе да даде и своята версия, че да видим къде греши авторката.

Ами, пак стигаме до това- защо след 2 месеца опити решават, че неразбирателството помежду им е толкова голямо, че не трябва да имат дете!?
Решават го двамата, не той- по нейните думи.
И не, аз никак не го представям, а само на база фактите, задавам въпроси.

На авторката е поста : "Той си го иска"...............в който описва своето предложение да не му плащал издръжка, а да му купувал разни неща.................

Цитат
Единственото, което ни раздели, е че не успях да вникна в семейството му и да стана част от тези хора. И как да стане, бях задължена да им говоря на Вие...Много пъти съм споделяла това с него, вечно имах чувството, че нито сестра му, нито майка му ме харесват. Не сме се карали, но фалшивата фамилиарност и преструвки просто си личаха. В крайна сметка, темата стана повод за първата ни голяма караница с него. Взаимно решихме да прекратим опитите за бебе, а на две от сбирките със семейството му, временно да не присъствам (вечери в ресторант). Точно два пъти не отидох, и моментално дойдоха сръдните от страна на майката и сестрата, както и оплюването срещу мен.

Ето заветната причина.
Е, хората са казали, че от трагедията до комедията има само една крачка.
Аз нямам какво да добавя, освен че Бгтатко е абсолютно прав!

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 11:44 от absurT

# 142
Като са решили да прекратят опитите за бебе и нещата се е видяло, че не вървят синхронно в тази посока може ли да ми кажеш чрез кой заветен номер се появява бебето?
И май пак стигаме до въпроса не прави ли някой номера за да се наложи и не прави ли някой драми за да бъде подкрепен.
Затова питам кои компромиси приема авторката.

# 143
  • MI
Т.е. много е странно да забременее жената след 2 месеца опити, въпреки че на третия са спрели? Бандиера, търсиш под вола теле в този случай.

Абсурт, ти очакваш всичко в човешкото поведение да е логично ли? Не ми казвай, че досега не си виждала мъже, които хем искат, хем не искат и жени, които после от обида реагират по всякакъв начин. Тя авторката дори е много мека, прекалено според мен. Трябвало е веднага да прекъсне комуникация с него, пък той ако се освести - освести, ако не - много му здраве.

# 144
...Трябвало е веднага да прекъсне комуникация с него, пък той ако се освести - освести, ако не - много му здраве.
тя не иска.

# 145
  • MI
...Трябвало е веднага да прекъсне комуникация с него, пък той ако се освести - освести, ако не - много му здраве.
тя не иска.
Да, и не се учудвам - не винаги поведението на хората е логично. Все още се надява да стане чудо, но това е много малко вероятно при така описаната ситуация. На 50 години човек трудно се променя.

# 146
тя не иска.
Да, и не се учудвам - не винаги поведението на хората е логично. Все още се надява да стане чудо, но това е много малко вероятно при така описаната ситуация. На 50 години човек трудно се променя.
Щом не е чудо тя защо не го знае, ами се бута всячески ?

# 147
  • Насред хаоса
Аз не виждам с какво нейното "смирение" и други подобни могат да накарат мъжа да иска дете. Той не иска дете. тя си го иска и е готова да си го гледа. Е къде е зора да бъде вписван човека зорлем и той да се мъчи и имоти да крие и други простотии?

А, де. Уж в интерес на детето, ама някак се избягва фактът, че не е в интерес на детето баща, който явно не е бил особено заинтересован от него, прави си сметки от какво се бил лишил заради него, па как и какво да плаща или да не плаща впоследствие, ако се наложи. Не смятам, че авторката чрез детето му отмъщава, все пак той е бил този, който от началото е предрешил въпроса с изчезването си, тя е приела положението и че ще си гледа детето сама. Като ще се говори за отмъщения, може да се каже, че и той държи на вписването след първоначалното си решение, за да отмъщава на авторката, тъй като това му дава инструмент за контрол върху нея и детето. Старата максима "да има детето баща, па какъвто ще да е" не е приложима във всички случаи и задължително. Баща не означава фигуриране в хартийка, а реални действия и присъствие.

# 148
  • София
То, хубаво въртите и сучете около бащата на хартия и отмъщението, а защо не коментирате поста с причината за раздялата?

Ето ви го.

Единственото, което ни раздели, е че не успях да вникна в семейството му и да стана част от тези хора. И как да стане, бях задължена да им говоря на Вие...Много пъти съм споделяла това с него, вечно имах чувството, че нито сестра му, нито майка му ме харесват. Не сме се карали, но фалшивата фамилиарност и преструвки просто си личаха. В крайна сметка, темата стана повод за първата ни голяма караница с него. Взаимно решихме да прекратим опитите за бебе, а на две от сбирките със семейството му, временно да не присъствам (вечери в ресторант). Точно два пъти не отидох, и моментално дойдоха сръдните от страна на майката и сестрата, както и оплюването срещу мен.

# 149
  • София
И какво има да й се коментира на причината?

Общи условия

Активация на акаунт