Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 055
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • MI
Да, и не се учудвам - не винаги поведението на хората е логично. Все още се надява да стане чудо, но това е много малко вероятно при така описаната ситуация. На 50 години човек трудно се променя.
Щом не е чудо тя защо не го знае, ами се бута всячески ?
Защото е наранена, чувства се предадена и още й е трудно да приеме реалността. Не виждам нищо чак толкова пък странно - нормална реакция, още повече че е бременна и й бушуват хормоните.

АбсурТ, е и?! И да ми кажеш че на тези години не си виждала побъркани майки, които всячески съсипват живота на децата си с прекален контрол, няма да ти повярвам. Аз съм по-млада от теб, пък се сещам веднага за 2-3 случая. Единия дори по-сериозен от описания тук.

# 151
  • Насред хаоса
Причината какво доказва, освен че господинът е под чехъла на мама и сестра си и не смее да вземе самостоятелно решение? И че е един от тези, на които до преклонна възраст мама им определя живота и битието, от което страдат хората край тях? Взаимно са решили тя да не присъства на семейните сбирки, не е каприз от нейна страна. Та не виждам какво има да се цупят след това.

# 152
  • София

Защото е наранена, чувства се предадена и още й е трудно да приеме реалността. Не виждам нищо чак толкова пък странно - нормална реакця, още повече че е бременна и й бушуват хормоните.

АбсурТ, е и?! И да ми кажеш че на тези години не си виждала побъркани майки, които всячески съсипват живота на децата си с прекален контрол, няма да ти повярвам. Аз съм по-млада от теб, пък се сещам веднага за 2-3 случая. Единия дори по-сериозен от описания тук.

Не, ще кажа друго- тя просто не е от тяхната черга и вместо да се опита да се приобщи, е решила да го свали на своето ниво.
Да, това са хора по на 80 години, от старата генерация, които са на друго ниво.
И да, авторката не е искала  да приеме реалността, нито да се понапъне, след като вижда колко важно е семейството за мъжа.
Голяма обида е, да ти говорят на Вие и ти да отговориш по същия начин, голяма обида е да се държиш като тях, при положение че се виждате отвреме навреме в ресторант...........
Ако е било проблем да ползва всички прибори- да беше помолила мъжа да я научи.

# 153
Скрит текст:
А защо иска да бъде вписан като баща, след като се е разделил с майката в момента в който е забременяла и е отказала да прекрати бременността и очевидно вижда като огромен товар най-вече финансов появата на това дете?
Май не е точно така както го представяш.
Мъжът чете тук. Да вземе да даде и своята версия, че да видим къде греши авторката.

Ами, пак стигаме до това- защо след 2 месеца опити решават, че неразбирателството помежду им е толкова голямо, че не трябва да имат дете!?
Решават го двамата, не той- по нейните думи.
И не, аз никак не го представям, а само на база фактите, задавам въпроси.

На авторката е поста : "Той си го иска"...............в който описва своето предложение да не му плащал издръжка, а да му купувал разни неща.................

Моята версия ( без претенции, че съм права ) е, че са решили да имат дете, той го е подхвърлил случайно на майка си, тя си е казала мнението и той е дал назад. Само че е било късно. Съответно той е изпаднал в паника как ще снесе новината на семейството си и е дошъл разрива.
Не мога да разбера човек искащ дете, в даден момент да се откаже от него ( въпреки че е на път да се появи ) за да не ощетява роднините си. Има нещо много сбъркано, според моите представи, в подобни хора.
А това, че тя не иска пари от него, а евентуално подаръци за детето - аз исках същото от БНД. 100 левова отоворност няма. А да дадеш подарък на едно дете ( било то и боклук от китайски магазин ) му носи емоция.
Пак подчертавам - това е моето усещане за нещата, не твърдя че съм права.

# 154
  • Насред хаоса
 Joy Joy Joy
Голяма снобария, голямо нещо. Не всички са склонни да се натрапват някъде, където са им показали, че не ги искат или че ги смятат за втора категория хора. Сега авторката пък излезе хваната от гората дивачка, която и прибор не знае какво е, камо ли да си служи с него. Joy
Господинът пък, ако беше държал толкова на нея, е можел да я защити пред своите и да я приеме такава, каквато е.

# 155
  • София
Хехехе, абсурт, тоя път успя да ме развеселиш с тълкуването си на ситуацията Joy

# 156
  • MI
Скрит текст:
Не, ще кажа друго- тя просто не е от тяхната черга и вместо да се опита да се приобщи, е решила да го свали на своето ниво.
Да, това са хора по на 80 години, от старата генерация, които са на друго ниво.
И да, авторката не е искала  да приеме реалността, нито да се понапъне, след като вижда колко важно е семейството за мъжа.
Голяма обида е, да ти говорят на Вие и ти да отговориш по същия начин, голяма обида е да се държиш като тях, при положение че се виждате отвреме навреме в ресторант...........
Ако е било проблем да ползва всички прибори- да беше помолила мъжа да я научи.
Чакай малко, според теб е нормално да познаваш евентуалната снаха от 2 години и да й говориш на Вие?! Joy Не са от никаква стара генерация, нито от "сой", а просто луди. Хакде да познаваме хора дето имат претенции да са от виден род, с образование от поколения и т.н., но такова чудо рядко се вижда. Просто не я е харесвала, защото е мислела че иска да й открадне синчето, което е било отредено да се грижи за нея, а със синковеца - и част от имотите - предназначени за вече родения внук. И не, няма приобщаване с откровено ненормални хора. Съжалявам, но образованието няма връзка с това дали си човек. Виждала съм достатъчно отвратителни хора със степени, както и такива без образование. Ако си идиот, дори да станеш професор, идиот си оставаш.

И това удебеленото не го разбрах, т.е. ако ти говорят на Вие ти отговаряш на Ти за да не се обидят хората?!

# 157
I.Hr забелязва , че бъдещата благоверна тропа с краче за неща , които преди сякаш е приемала ... Мисля са се появили аспекти в отношенията.

...

Аз пък имам друга версия след всичките тези лайкове от авторката на всякакви мнения ... Тя да не пише дипломна работа или курсова разработка на дадена тема и ... вместо да си каже да помислим заедно да разиграва народа ... сякаш маниер ?

# 158
  • София
Joy Joy Joy
Голяма снобария, голямо нещо. Не всички са склонни да се натрапват някъде, където са им показали, че не ги искат или че ги смятат за втора категория хора. Сега авторката пък излезе хваната от гората дивачка, която и прибор не знае какво е, камо ли да си служи с него. Joy
Господинът пък, ако беше държал толкова на нея, е можел да я защити пред своите и да я приеме такава, каквато е.

Снобария или не, тя си го е избирала!
Ако е искала гъзария- да си е избрала състудент.
Тя твърди, че се е влюбила в прекрасната душа на човека, оформена в семейството, което пак тя не може да понася.

Няма да се учудя, ако авторката наистина изглежда в очите им като хваната от гората дивачка- все пак, имаме едни 20 години разлика между мъжа и сестра му, 50 между нея и родителите им, плюс средите в които са се движили и градовете, в които са родени.

# 159
I.Hr забелязва , че бъдещата благоверна тропа с краче за неща , които преди сякаш е приемала ... Мисля са се появили аспекти в отношенията.

Забелязва, че бъдещата булка не е това, което е след две години връзка и опити за бебе. Хм,  Thinking

# 160
  • MI
Скрит текст:
Снобария или не, тя си го е избирала!
Ако е искала гъзария- да си е избрала състудент.
Тя твърди, че се е влюбила в прекрасната душа на човека, оформена в семейството, което пак тя не може да понася.
Няма да се учудя, ако авторката наистина изглежда в очите им като хваната от гората дивачка- все пак, имаме едни 20 години разлика между мъжа и сестра му, 50 между нея и родителите им, плюс средите в които са се движили и градовете, в които са родени.
А мамин сладък къде е в тази картинка? Ако на нея може да се прости липсата на опит и наивността, на 50 годишен мъж - трудно. Тя може и да не си е представяла че съществуват подобни кукувици, но той много добре познава семейството си. НЕ мисля че авторката го е била за да се съберат да живеят заедно и да я представя на мамчето. Така че ти куца много тезата.

И не разбрах като ти говорят на Вие на Ти ли трябва да се отговаря, за да не се обидят от старата генерация? Joy

# 161
  • Насред хаоса
А мамин сладък къде е в тази картинка?
И не разбрах като ти говорят на Вие на Ти ли трябва да се отговаря, за да не се обидят от старата генерация? Joy
Сладък и невинен отстрани, къде да е, докато други решават живота му.
Поносимостта изисква взаимност. Доколкото разбрах, не тя не може да ги понася, а те са решили, че им е под нивото и са започнали да я атакуват. Кой знае и те колко са от голямото добрутро, ама никога не пречи да тъпчеш и унижаваш друг с мотива, че си нещо повече от него, докато действията ти сочат съвсем обратното.
След като желанието да се говори на Вие е дошло от тях, явно е трябвало тя да се обръща към тях с учтива форма, пък те да й отговарят на Ти, кой знае? Нали са решили, че са над нея.
Не мога да спра да се смея, голяма комедия с тия претенции. Joy Ще рече човек, че иде реч за кралско семейство, принцът и свинарката. Joy

# 162
  • София

А мамин сладък къде е в тази картинка? Ако на нея може да се прости липсата на опит и наивността, на 50 годишен мъж - трудно. Тя може и да не си е представяла че съществуват подобни кукувици, но той много добре познава семейството си. НЕ мисля че авторката го е била за да се съберат да живеят заедно и да я представя на мамчето. Така че ти куца много тезата.

Мамин Златен е точно там- 2 години я кандардисва да приеме начина на общуване на родителите му, за да се сближи с тях.
Виждам, че за теб са необясними такива отношения- да си говорят на "вие" жена, живееща с някого и неговата майка.
Соцът, за 40 години успя да свали почти всички до " другар и другарка", но тук- там са останали " фосили", които не са приели тази форма на отношения.
Е, авторката е попаднала в такова семейство и да очакваш, че на 80 годишни хора, ще я приемат като снаха, само защото живеела със сина ми / нали се сещаш, че съвсем не е първата/, че и ще ѝ слезат на нивото, е наивно.
ПП.
Обяснявам- когато ти говорят на "вие", отговаряш на вие, а не тичаш да скъсяваш дистанцията с фамилиарничене.
В дадени случаи, дори и да ти говорят на " ти", вътрешното чувство на уважение, дори и само към възрастта на човека, трябва да те спре да минеш на ти, освен ако изрично не ти предложи той.

Но, това е етикет, силно непознат и днес на много млади хора, които черпят опит от американските филми и въобще от английския език, където всичко е на " ти".

# 163
  • MI
А мамин сладък къде е в тази картинка?
Сладък и невинен отстрани, къде да е, докато други решават живота му.
Скрит текст:
Поносимостта изисква взаимност. Доколкото разбрах, не тя не може да ги понася, а те са решили, че им е под нивото и са започнали да я атакуват. Кой знае и те колко са от голямото добрутро, ама никога не пречи да тъпчеш и унижаваш друг с мотива, че си нещо повече от него, докато действията ти сочат съвсем обратното.
След като желанието да се говори на Вие е дошло от тях, явно е трябвало тя да се обръща към тях с учтива форма, пък те да й отговарят на Ти, кой знае? Нали са решили, че са над нея.
Не мога да спра да се смея, голяма комедия с тия претенции. Joy Ще рече човек, че иде реч за кралско семейство, принцът и свинарката. Joy
Права си, как не се сетих че за детенце на има-няма 600 месеца е нормално да е така. Joy

Абсурт, а 2 години говорим все пак, не за 2 месеца. На други места по света никога не е имало соц, но да ти кажа никъде не е нормално след 2 години да искаш кандидат-снахата да ти говори на Вие. Въпреки че в много езици има Вие, светът не свършва нито с България, нито със САЩ. Освен ако не си от кралското семейство, но случаят не е такъв, ако се разровим ще намерим цървулите на дядото на аристократката на тавана.

А аз лично, ако синът ми е на 50 години (!!!), не се е женил и никоя не е достатъчно прекрасна за него, бих се притеснила не за жените, а на него какво му има. Надявам се и ти.
Ето какво написа ти преди малко за етикета Wink
Голяма обида е, да ти говорят на Вие и ти да отговориш по същия начин.

# 164
С такава рода и аз не бих се сближила, да си призная Simple Smile Бабешки претенции в ресторанти? Хич няма да ме видят.

Общи условия

Активация на акаунт