Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 610
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Нямам идея Аниш, не съм гледала Орвил Simple Smile
Аз и Стар Трек не съм GrinFlushed

# 406
  • Майничка
Ей, зарибихте ме с тези барутни магове, изтеглих си ги и ако ми харесат, ще си ги купя и на български. Laughing

# 407
Хъм... вероятно няма да ти хареса, но..
Тя се води някакъв вид пародия на вселената на стар трек. Не пречи да не си запознат (аз не съм), по принцип знам, че е написал още 2части, но и така изобщо не ми пречеше.
да, и аз от анотацията останах с впечатлението че е пародия на стар трек - и най-вече на Ентърпрайз....това  е космическият кораб  ЕНтърпрайз... Той трябва да открие нови светове, да стъпи там, където никой не стъпвал.
Стар Трек е сред любимите ми сериали, определено ще прочета и Своенравното хлапе (за добро или лошо) но сега чета 3 книга от Спомена Печал и Трън, и едновременон с това съм на 10 книга от Бараярския цикъл и ще го оставя за малко по-късно.
Снощи свърших Барутните магове.
Светлоносеца, също ще остане за началото на другата година.
сега съм на вълна военно фентъзи

към изцяло приключени поредици  - военно  кампанийно фентъзи - отмятам

1. Малазана (10 книги)
2. Барутните магове (3 книги)
3. Мъглороден (само първата трилогия)
4. Хрониките на Черния отряд (10 книги)
5. Трилогията за Краля демон на Крис Бънч
6. Колелото на Времето  (15 книги)
сигурно има и други, но сега не се сещам.

Леле, Ангелче закла ме. Не си гледала Стар Трек? нито един филм? ще ти пратя клингоните да се обясняваш с тях! Стар Уърс са  плагиатствали уукитата от идеята за клингоните и малко са ги преработили.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 10:53 от Джон Сняг

# 408
  • София
Ами не, не съм, ни сериал, ни книги... аз всъщност не съм голям фен точна на такъв тип фантастика, не че не оценявам някои книги, но май от космическите филми съм единствено фен на  Междузвездни войни.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 11:31 от Angel_Dust

# 409
Леле, Ангелче закла ме. Не си гледала Стар Трек? нито един филм? ще ти пратя клингоните да се обясняваш с тях! Стар Уърс са  плагиатствали уукитата от идеята за клингоните и малко са ги преработили.
Това ми е интересно откъде го прочете. Клингоните си ги има още в TOS, т.е. от 1967 година. SW са 10 години по късно. Аз, доколкото зная, уукитата са въхновени от сгазено животинче и лафа на на Тери Макравърн към Джордж Лукас "Май сгазих ууки". Когато Лукас го попитал какво е ууки, Макгавърн отвърнал, че не знае, защото току що си го е измислил.
 Освен това с клингоните, особено с гавиш'рае, човек може да се разбере. Wink Виж, вид 8472 са наистина запънати.

# 410
 Аниш, За  уукита има няколко версия, не е само една. Още преди десетина години се обсъждаше в едно списание, колко много Лукас е крал от Стар Трек, ама сега вече не мога да намеря списанието, това бе преди поне десет години, да не е и преди петнадесет, даже името на списанието не помня.
Но че  това да уукита със сгазеното животинче не е една-единствена версия - не е. Има няколко версии как точно  му е хрумнало на Лукас, ако намеря друга ще ти изпратя. Той често е казвал противоречащи си неща.

Гаргамела,
радвам се, че съм те "зарибил". Ако те интересува (или пък някой друг го интересува)  съвсем накратко съджанието на трилогията анотирано с няколко изречение

книга първа - Барутните магове
Скрит текст:
АДро е била монархия. Досега. ИЗвършен е ужасяващ преврат. Фелдмарашал Тамас, с помощта на Барутните магове извършва преврат срещу Краля и Кралицата на Адро. Но тогава Кралската Кабала започва да се самоубива с думите "не престъпвайте завета на бог Крезимир"....и  ето че инспектор Адамат ще бъде извикан от пенсия за да реши един заплетен случай. Докато роялисти и репулбиканци се сражават в сърцето на Адопещ, той ще трябва да открие един липсващ свитък и да разплете една мистерия - интриги, предателства, и много екшън и магия - всичко това в  Барутните магове

Алената кампания.  - книга втора
Скрит текст:
Адопещ е под контрола на републиканците. Кез е във война с Адро. Тамаз, се опитва да направи диверсия с две бригади, прехвърляйки се в гърба на кезианците и....бива отсечен, от собствената си армия. разполагайки с 6000 пехотинци и 600 коня, преследван от над 36 000 конника/драгуни, в студ и глад,  той се отправя на страховит поход в сърцето на Кез.
в същото време Таниел Двустрелни - сина на Тамас, който  стана известен, че простреля бог Крезимир в окото, се появява   насред бойните действия....сред интриги и коварства. Ще успее ли младият капитан да се справи с генералите на баща си и ще открие ли изменника сред тях или ще стане жертва на интригите? #2gunfire
А инспектор АДамат си има своите проблеми в Адопещ.... и те не са никак малки. ....  
Алената кампания е шедьовър във всько едно отношение.

Есенната република -  книга трета
Скрит текст:
Ето че Тамас успя да измоли подкрепата на бивша любовница, да спре унижощението на цял град, а после и да се сдобие с подкрепата на 50 000 деливанска армия, срещу 1 милионната кезианска армия  ( казах го).  в Тази трета книга битките стават наистина епични, а Тамас  търпи солидно развитие на характера... но   междувременно столицата на АДро - Адопещ е  превзета отвътре, в отсъствието на федмаршала. Тамас вярва, че щом превзе Кез, лесно ще си я върне, но дали не греши...Кезианците ли са превзели Адопещ или..........?
ОТново ще се срещнем с инспектор АДамат, който отиде  на фронта за да арестува генерал във военно време!!!, ще   действа като дипломат  в сложна военна ситуация и накрая ще се върне съвсем навреме в Адопещ за   да участва в криминално разследване по средата на политическите избори, където ще открие нещо много важно. А извън всичко друго проблемите със семейството му продължават и са все по-гадни....
А Таниел Двустрелни  и неговата дивачка Ка-Поел не спират да ни изумяват....
Есенната република затваря всички въпроси. Това вече е наистина епична книга с много неочакван край.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 12:58 от Джон Сняг

# 411
За  уукита има няколко версия, не е само една. Още преди десетина години се обсъждаше в едно списание, колко много Лукас е крал от Стар Трек, ама сега вече не мога да намеря списанието, това бе преди поне десет години, да не е и преди петнадесет, даже името на списанието не помня.
Но че  това да уукита със сгазеното животинче не е една-единствена версия - не е. Има няколко версии как точно  му е хрумнало на Лукас, ако намеря друга ще ти изпратя. Той често е казвал противоречащи си неща.
Определено ще ми е интересно да ги прочета, благодаря предварително. Всъщност, като се връщам мислено назад във времето, когато по българските кина се появи Нова надежда  и Империята, във видеомрежата на разменни начала вървеше пиратски оригиналния филм на батълстара (не първия сериал). Тогава беше голямото чудене кой от кого е крал. Та реално за мен, BSG  и SW имат много повече общо като визия или ако щеш като сюжет, от колкото ST и SW.
Май ще си чета пак книжките на Тимъти Зан за Войните. На А.Д. Фостър творенията не са лоши, но определено автора го свързвам със сагата "Alien" Heart

# 412
Ами не, не съм, ни сериал, ни книги... аз всъщност не съм голям фен точна на такъв тип фантастика, не че не оценявам някои книги, но май от космическите филми съм единствено фен на  Междузвездни войни.
Феновете са или Трекита или почитатели на Междузвездни войни:) Никакъв фен не си, ако харесваш и двете Simple Smile)) Това в кръга на шегата.

# 413
https://www.youtube.com/watch?v=Oalyw2sHXQk - интрото на ЕНтърпрайз -   where my Heart wll take me

една от любимите ми песни

"Нашата мисия е смело да открием нови светове, да  отидем там, където никой не е стъпвал “.

из дневника на космическия кораб ЕНтърпрайз.

# 414
Джон, да си призная - и аз не виждам нищо смешно в цитата ти. Но едва ли съм критерий, защото за мен смешни са Пратчет и Удхаус например Simple Smile
Иначе съм всеяден фен - преди години харесвах и Стар Трек, и Междузвездни войни, че и Седморката на Блейк. Но сега даже нямам намерение да гледам последната серия на SW.

# 415
Джон, да си призная - и аз не виждам нищо смешно в цитата ти. Но едва ли съм критерий, защото за мен смешни са Пратчет и Удхаус например Simple Smile
Иначе съм всеяден фен - преди години харесвах и Стар Трек, и Междузвездни войни, че и Седморката на Блейк. Но сега даже нямам намерение да гледам последната серия на SW.

няма проблем, фата моргана, както казах, всеки има свое разбиране за хумор. От двамата които си изброила на мен Пратчет ми е много забавен, а Удхаус - не чак толкова. ИДеята че всички си изкарват шегите на гърба на трети човек (Бърти устър) ми се струва дебелашки хумор и само едно-две неща като с бялото сако могат да предизвикат лека усмивка в мен. Обаче  познавам  много хора за които  този вид хумор е нормален. Предполагам че Пътеводителия за Галактическия стопаджия, ти е забавен, но аз на 10 глава бях принуден да го захвърял - идеята че някому  се случват само лоши неща и той трябва да гледа от добрата страна не можеше да ме накара да видя и една смешка, а ми идеше да рева с глас..
Нормално е, ти да не намираш за смешен моя хумор. Бих се притеснил, ако всички мислехме еднакво.

Междуздезездни войни отделни епизоди (най-вече епизод 1 и  епизод 5) ми харесват, но като цяло - не - костюмите и декорите на първите епизоди (4-6) са смешни, сюжета на епизод 3 е съшит с бели конци, а Хайден Христенсен никак не се покривам с представата ми за  Дарт Вейдър.

В Стар Трек няма нещо, което да не ми допада, а Ентърпрайз е любимата ми част. Разбира се - важен е че като бях малък излъчваха Стар Трек:Следващото поколение , но колкото и да обичам Патрик Стюарт, Скот Бакула е Класа пред него.https://www.youtube.com/watch?v=T0982bOlddc

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 13:34 от Джон Сняг

# 416
Аз мислех, че е дал превода на песента в интрото от петия сериал. И аз съм чувала израза, че или си треки или Силата е с теб, но си е само израз. Аз още си ги харесвам и Стар трек (всичките), и Войните, и Седморката, и Фарскейп (страхотен хумор и жестоки кутсузи, надявам се Своенравното хлапе да е нещо подобно или поне да напомня на кретените от огледалната вселена на СТ), и Андромеда, и Гейта. Ако ме питат кой от тях ми е любимият, няма да мога да ти отговоря.

# 417
Не, по назад беше дал откъс от Оцеола.
Да, любим ми е Пътеводителя Simple Smile Сигурно си падам по черен хумор - дарк и хорър  superuu

Имаше и Старгейт даже!

# 418
 Фарскейп - почти ги бях забравил. ЕТо това се казва фантастика. почти на нивото на Стар Трек са. Браво на тях. Особено онзи - Скорпиус. Жесток.

Виж Старг гейт първите версии ми бяха доста досадни, много им бе ниско техническото ниво, (само някакъв телепорт) чак в Старгейт -Вселена и Старгейт: Атлантис ми станаха по-интересни, те пък взеха че ги спряха.

Андромеда си имаше хубави моменти, но ми се видя доста хаотична. На този актьор Херкулес, му бе къде по-добър.
Иначе за хубави ефекти бих посочил Терминатор 2 с Шварценегер (сцените с T 1000 са култови - например как се надига от пода, как говори с гласа на Джон, как преминава пред решетките, как  се превръща в Сара), а също и Заличителят ( импулсни оръжия стрелящи през стената)

Седморката навремето ми хареса, ама вече съм я забравил....
Пауър рейнджърс също ми харесваха, но от сегашната си визия ги преценявам тийнеджърски, нямам нужния сюжет и  а ефектите им са слаби, разчитат на  основно на екшъна
Силно се надявам Своенравното хлапе да ми хареса, нищо че е пародия. има и готини пародии, Пратчет например.

HASTA LA VISTA BABE! #2gunfire

# 419
И аз харесвам и двата франчайза, но Междузвездни войни ми харесва на 90% заради джедаите. Ако новите филми започнат да ми обясняват, как съществуването им всъщност е неправилно, няма да се дразня, просто ще спра да ги гледам. Не се интересувам толкова нито от Хан Соло, нито от партизаните. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт