Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 458
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Меган, чакам отзив за "Книгата на чаения майстор". В списъка ми е за покупки и ми е привлякла по някакъв начин. Жалко, че не си се спогодила с "Аркадия". Аз мисля да я пробвам по-натам, но хич не бързам.

# 661
Меган, чакам отзив за "Книгата на чаения майстор". В списъка ми е за покупки и ми е привлякла по някакъв начин. Жалко, че не си се спогодила с "Аркадия". Аз мисля да я пробвам по-натам, но хич не бързам.
Има я електронна, ако искаш мога да ти я пратя.

# 662
За коя говориш?

# 663
Цитат на: Балкай Бартокомляс link=topic=999501.msg360416 60#msg36041660 date=1514484018
За коя говориш?
За Чаения майстор, но Аркадия също я имам.

# 664
Скрит текст:

Не знаех, че я има. В скрития текст е мейлът ми, благодаря!

# 665
Скрит текст:

Не знаех, че я има. В скрития текст е мейлът ми, благодаря!
Пратих ти и двете, за нищо Grinning

# 666
  • Майничка
...не съм чел Дан Браун, но предполагам, че е нещо подобно

Не, не е. Интригите на Дан Браун, въпреки че привидно се коренят в миналото, на практика се развиват и подхранват в настоящето, докато Дохърти си е историк по образование /и учител/, затова романите му винаги са ситуирани в съответния исторически период, с все му описания, подробности, социална картина и т.н.

# 667
  • София
Мег - ще чакам отзив за Чаения Майстор Simple Smile

# 668
Прочетох първите три разказа от "Разкази за родината" на Дмитрий Глуховски. Не е чак толкова зле сборникът, приятно ми е да го чета. Утре продължавам нататък.

# 669
...не съм чел Дан Браун, но предполагам, че е нещо подобно

Не, не е. Интригите на Дан Браун, въпреки че привидно се коренят в миналото, на практика се развиват и подхранват в настоящето, докато Дохърти си е историк по образование /и учител/, затова романите му винаги са ситуирани в съответния исторически период, с все му описания, подробности, социална картина и т.н.
мисълта ми е че при Дохърти (а очевидно и при Браун) има един специфичен крими-мистицизъм, характерен за филмите и "а, ла "индиана Джоунс"". Тук гоблен ще дръпнем и стената ще се отвори, там масата ще бутнем и  в пода ще се отвори тайник, на трето място ще има тайнопис  или игра на думи в някакво съобщение....

някои може ли да ме насочи към  по-нестандартни фентъзита с джуджета или към фантастики където цъфти инженерната мисъл. Например много се изкефих на "Под Пара"  на Пратчет (където се конструираше влак) и "Без Гравитация" на Бюджелод (където има био-инженери). Падам си по стийм  и кибер пънк. Предварително благодаря

П.С. Лично аз много харесах Кентърбърийските загадки на Дохърти, съобразени с тези на Чосър, докато Египетските загадки ми бяха една идея клиширани ( но пък и аз не съм почитател на Античността), а За Александър Македонски ми тъпееха именно защото не харесвам неговата личност.

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 00:43 от Джон Сняг

# 670
  • България
П.С. Лично аз много харесах Кентърбърийските загадки на Дохърти, съобразени с тези на Чосър, докато Египетските загадки ми бяха една идея клиширани ( но пък и аз не съм почитател на Античността), а За Александър Македонски ми тъпееха именно защото не харесвам неговата личност.
+1 И аз не харесвам Египет, АМ.
  Предпочитам Средновековието до наши дни в Европа, без Балканите от ХIV до XIX век👳- 😿.
"Добри поличби" нещо не ме влече. Личи по честото надничане във форума🙋.

# 671
  • София
И аз не бях много впечатлена от Добри поличби, но за мен там имаше повече Пратчет, отколкото би ми било по вкуса...та за това.

# 672
Здравейте! Надявам се въпросът ми да е в правилната тема. Случайно някой вече да се е сдобил с "Берен и Лутиен" на Толкин? Бихте ли изказали впечатления? Благодаря! (:

# 673
И аз не бях много впечатлена от Добри поличби, но за мен там имаше повече Пратчет, отколкото би ми било по вкуса...та за това.

за мен са много посредствени Добри поличби, но за мен пък причината е че там имаше твърде малко Пратчет...
ако говорим за "много Пратчет" бих препоръчал повечето от книгите за Стражата.

е, може ли някой да ме насочи към хубав стийм  пънк (хайде от мен да мине - и кибер -пънк става, стига да име повече биотехнологии, отоколото хакери)

П.С. снощи свърших цикъла "Бараяр". ОСтана само "сделката на капитан Ворпатрил", но Читанка няма да я пусне тази година, така че смятам че съм приключил този цикъл

# 674
  • София
http://www.rulit.me/books/sdelkata-na-kapitan-vorpatril-read-251870-1.html
може да се дръпне и от чинатнка като епъб.
Това стийм пънк нищо не ми говори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт