Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 083
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
За панелено жилище как мога да проверя:
- Дали стена е носеща и дали мога да преместя врата от почти средата да е в  края на стената. Нямам скица. Мога ли да извадя от някъде и да се види това?
- От къде в мазето минават тръби за парно или те са навсякъде?

# 271
  • София
Панелите не е хубаво да ги пипате никъде.  Wink
Няма да му стане нищо само от вашето местене, ама като го нарправите всички съседи в блока ще има изненади.
Тръбите за парното тръгват от абонатната, която си е отделно помещение в мазето Wink

# 272
Да, това помещение как се разбира - освен да питаме домупр.(не живеем там)? Имам тайна надежда да е под нас, но това е късмет.
Ясно, че не е хубаво да се пипа, но чисто конструктивно ако позволява...

# 273
  • София
Ако знаеш каква номенклатура ти е блока, това е сайта за саниране, където ги има всички разпрееления на архитекурата на съществуващите панели. Може да си намериш твоя и да разбереш нужното ти Simple Smile
https://www.sofia-agk.com/Pages/Render/261

# 274
- Дали стена е носеща и дали мога да преместя врата от почти средата да е в  края на стената. Нямам скица. Мога ли да извадя от някъде и да се види това?

Чиана е права  Peace Не, не позволява, моля, не правете глупсти, ако не искате да пада на главите ви и на главите на децата ви... И мислете все пак, че и други имат деца там.  Peace

В панел всички стени са носещи. Той се държи на принципа на кутията, панелите лягат един върху друг, с допълнителни укрепвания (заварки).  Стените фабрично са изливани от армиран бетон, така че избиването е много трудно, не е като тухла. Има защо да са от армиран бетон, те носят конструкцията.

За абонатната питайте домоуправителя, той обикновнео държи ключ за нея, ако стане авария, така че със сигурност ще знае къде е. А, въпросът е откъде минават тръбите за парното - това вече зависи от това как е изпълнена инсталацията. Аз не съм убедена, обаче, че дизайнът на ОВ инсталацията ще може да се намери в ДАГ (има много изгубени проекти), но не пречи да опитате, може пък да намерите вашия.

Сетих се, че тръбите за парно лесно се виждат в мазето, може да ги проследите и сами. Обикновено има и по някой възрастен обитател, който знае тези неща и може да го питате. Изобщо, разпитайте във входа.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 10:27 от Анонимен

# 275
Благодаря за мнението. И на мен ми се струва неразумно да се пипа панел, но ако технически позволяваше, напр. инж-конструктор да каже...Но явно е малко вероятно.

# 276
Благодаря за мнението. И на мен ми се струва неразумно да се пипа панел, но ако технически позволяваше, напр. инж-конструктор да каже...Но явно е малко вероятно.

Разсъдете сами - какво да ви каже инженерът, когато сградата се смята цялата като носимоспособност, а вие питате само за една стена? Как може той да знае къде другаде кой какво е правил и кой какво възнамерява да прави? Може да ви каже, подобно на Чиана, "е, ако е само тук и само това, няма проблем" и вероятно ще е прав, обаче вие спокойни ли сте дали е така? Този проблем стои при всички видове многофамилни сгради, но при панел е най-остър поради особеностите на конструкцията (че всички стени са носещи). 

# 277

Трябва, няма срок.
В двумесечен срок трябва да се декларира в Местни данъци и такси, там има глоба, ако се изтърве срока.
[/quote]
Хъх, ние нашият офис в Бургас 2 г и 1 месец ли, колко точно не помня - така и не отидохме. И като ММ отиде  -сега искаме да го продадем, и трябват документи от данъчното.
Онази дама се облещила и процедила - мммм - ми то изтекло по давност, няма да ви глобявам
Wink
значи - или до 2 месеца, или след 2 години
Wink

# 278
- Дали стена е носеща и дали мога да преместя врата от почти средата да е в  края на стената. Нямам скица. Мога ли да извадя от някъде и да се види това?
Между какви помещения е вратата?

# 279
  • София

Трябва, няма срок.
В двумесечен срок трябва да се декларира в Местни данъци и такси, там има глоба, ако се изтърве срока.
Хъх, ние нашият офис в Бургас 2 г и 1 месец ли, колко точно не помня - така и не отидохме. И като ММ отиде  -сега искаме да го продадем, и трябват документи от данъчното.
Онази дама се облещила и процедила - мммм - ми то изтекло по давност, няма да ви глобявам
Wink
Wink
[/quote]
Аз продадох имот пред 4г, а в регистъра ми стои като позиция (Община), не съм правил подробна справка. Купувачат твърди че всичко му е наред. Имам данни за н.акт. Но нямам документ че съм го продал...
Как да оправя проблема, понеже ще подавам декларация за имотно състояние и не знам как да го докажа.

# 280
  • София

Трябва, няма срок.
Wink
Wink
[/quote]
Има глоба между 20 и 500 лева мисля че беше. Давностният срок е 5 години.
Но всеки служител може да си затвори очите и да я приеме и въведе, без да вдига шум. Това се е случило и с вас.  Wink

# 281

Трябва, няма срок.
Wink
Wink
Има глоба между 20 и 500 лева мисля че беше. Давностният срок е 5 години.
Но всеки служител може да си затвори очите и да я приеме и въведе, без да вдига шум. Това се е случило и с вас.  Wink
[/quote]
Ако не си декларирал давността е 2 години и 2 месеца не ме питайте как са го изчислили, скоро приятели проточиха продажбата с 1 месец поради тази причина. Не са ги глобили и стотинка, от самата община са им казали да изчакат.

# 282
Записвам се и аз при вас, търся имот в София с цел инвестиция, тоест не аз да живея в него, а да отдавам под наем. Много са ми полезни коментарите ви.

# 283
Записвам се и аз при вас, търся имот в София с цел инвестиция, тоест не аз да живея в него, а да отдавам под наем. Много са ми полезни коментарите ви.
Добре е да споделиш предпочитани райони и бюджет, така някой може да даде мнение.

# 284

Простата сметка показва, че тая инвестиция ти се изплаща за 25-30 год. като възвръщане. Друг е въпросът човек да не иска да държи пари в банка и са на сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт