Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 405
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Точно това написах още в първия ми пост.
Температурата под нас е постоянна, няма кой да пести парно и ни е  топло, и това е само от тръбите, които минават.
Абонатната е под друг апартамент.
Ще взема да направя снимка на таблото на колата като се застуди и пуснат парното. Grinning

# 76
  • София
При НС няма инсталацията е на различен принцип, тръбите до една са топлоизолирани навсякъде. Температурата в абонатната станция няма нищо общо като при старото строителство. Както и да е, да приемем че колежката е права и зимата има гараж с температура вътре 15 градуса. Само се питам за какво изобщо ползват ТЕЦ в тази сграда, в апартаментите при всички положения е поне с по 5 градуса по-топло от гаражите...

# 77
Както написах при нас без пуснати радиатори е 17 градуса в апартамента. При съседите над нас не знам как е. В блока е било заложено да има отопление в гаражите още от построяването му. И радиатори си имаме там, но никой не ги пуска, защото няма нужда. За това удоволствие си плащаме общи части на топлофикация около 10лв на месец, а топломерите са ни на нула.

# 78
  • София
Както написах при нас без пуснати радиатори е 17 градуса в апартамента. При съседите над нас не знам как е. В блока е било заложено да има отопление в гаражите още от построяването му. И радиатори си имаме там, но никой не ги пуска, защото няма нужда. За това удоволствие си плащаме общи части на топлофикация около 10лв на месец, а топломерите са ни на нула.
hahaha
Нещо се оплете.
Както казваш си в ново строителство. Там инсталацията е хоризонтална. За какви топломери по радиаторите говориш, като трябва да имате топломер преди обекта. Моля те пусни някоя снимка на радиатора и ще поднеса най-искрените си извинения  Peace

# 79
Старо строителство е и всеки радиатор си има топломер. При нас всеки гараж си е самостоятелен обект със собствен абонатен номер. И снимка ще ти кача. Simple Smile

# 80
  • София

Ми не заблуждавай хората, че помещение от 15м2, което не се отоплява, което се отваря по няколко пъти на ден с отвор от 5м2 за по няколко минути. което е с нетплоизолирана външна страна (врата), може да държи 20 градуса разлика с външната темопература. Еми няма как да стане.  То ако така ставаха нещата хората щяха да се отопляват на крушки, а не на ТЕЦ  Wink
Та можеш ли да ми дадеш някакво логично обяснение защо лъжа или просто ще си повтаряш едно и също? Помещението се отваря два пъти на ден. Сградата има ТЕЦ, през гаражите минават тръби, но няма радиатори.

Само ще ми кажеш ли кое от двете е вярно или не помниш ореди 30 минути какво си писала?!

# 81
Има ли радиатори в гаража, или няма... ooooh! ooooh! ooooh!

# 82
  • София
Подивявам някой като пише измислици и после напада лично "ама ти ме обвиняваш че лъжа ли".
В някакъв форум сме, ама нека в една полезна тема, жилище се купува веднъж-два пъти в живота, да се опитаме да бъдем максимално полезни, а не и тук да се самоизтъкваме...

# 83
"Но няма радиатори" имах предвид, че не се ползват. Не съм очаквала, че ще трябва да се обяснявам на някого, да мисля дали точно съм се изразила. Ето да спиш спокойно:
Скрит текст:
Аз исках да бъда полезна на потребителката като я посъветвах да се поинтересува как стоят нещата, но вие скочихте като бесни да ми обяснявате колко си измислям.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 16:40 от bubbata

# 84
  • София
Това са загуби от сградна инсталация и се начисляват според общите части, а не от радиатори в гаража. Чакам снимка на радиатора в гаража и после снимка на 20 градуса амплитуда зимно време в гаража...
П.С. Скочих ти само аз, другите колегиално си замълчават. Потребителката я лъжеш. Има значителна разлика от апартамент над гаражи и над друг апартамент. Особено в Старо строителство и без изолации...

# 85
Мики какво стана с брата и сестрата, нещо пропуснала ли съм. Нали се уговаряхте за сделка.

# 86
Момичета, дайте акъл за рязане от Топлофикация.
Става дума за панел, за да се одреже човек тотално от "топлото" и парно, и топла вода. При покупка на имота задължително ли партидата на Топлоф.се прехвърля на новия собственик? Ако откажеш? Чудя се партида няма ли къде да висне в небитието, та никой да не плаща общите тръби Imp

За изолацията на пода - ние вече 5 години живеем над необитаемо жилище. Отгоре живее една жена и не мисля, че топли всички стаи. Но сметките ни за ток зимата са до 100 лв., нон стоп има човек вкъщи. Като цяло си е ОК.

# 87
Деси, то вярно имало чудеса, защото аз бях отписала да стане сделка. Благодаря, че сподели.  А остави ли ти някакво капаро за сигурност?

О да, капаро от 10 процента. Уговорката с брокерката беше за подписване в понеделник след оглед в събота. Спешно, бързала, да изнесем всички мебели и така. В понеделник сутринта се обадила, че имала семейни проблеми и да отложим за сряда. И никаква не си вдигаше телефона. Снощи се обадила и казала, че имала разправии някакви и затова не вдигала, ама не се била отказала. Може и нещо друго да е гледала междувременно, а може и просто да е откачалка и да не й пука.

Мирише ми да е чакала официално одобрение за финансиране от банка. Все пак дава немалко пари. Важното е, че е подписала и е дала парата.
Честито!

# 88
  • In transit
Моля ви се не се карайте заради мен! Стана ми неудобно. Така или иначе в тези блокове няма топлофикация, то във Варна само панелките имат топло и някои ЕПК-та във Възраждане и Младост. Това беше в Конфу-то.

Фрейда, ми не можаха да се разберат за срока на изнасяне помежду си...а ние като си направихме по-сериозна сметка решхме, че много пари ще отидат за ремонт и се отказахме.

# 89
  • София
Не се караме заради теб, а по принцип.  Mr. Green
Само не знам Лъки защо се набута между шамарите, ако сега ни покажат снимки на някое соц чудо на партиен борец, който си е прокарал радиатори да топли Волгата ще гледаме като телета  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт