Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 126
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
На мен това Бароко ми звучи като някакаъв циганин, може и да греша.
А твоя строител, помня в другата тема как хвърляхме боб дали няма да те изпържи. Peace

Евтинджос са, но са много калпави сградите. Сграда не-напълно населена още,  ивиждаш течове в коридорите от баните.
Това са сгради тип общежития. Пълни с едностайни жилища.

Аз се отказах от студ.град, тъй като счетам, че в един момент цените им ще паднат главоломно.
Може би за 12-15 г. се избиват вложените пари, но ако после имотът няма стойност, нз - не ме кефи.

Може и да греша, аз за себе си коментирам
Wink

# 301
Винаги има риска като е в строеж, затова и цената е такава. По смисъла си всяка една инвестиция идва с процент риск.

А в София за разлика от другите градове масово се прехвърля на данъчна оценка и другите пари са в кеш.
Не само в София, и във Варна масово се изповяда на данъчна, а сделките на зелено се правят с пари на ръка.

Аз се отказах от студ.град, тъй като счетам, че в един момент цените им ще паднат главоломно.
Може би за 12-15 г. се избиват вложените пари, но ако после имотът няма стойност, нз - не ме кефи.
Wink
И мен не ме кефят тези големи общежития.

# 302
Ами то никой не го кефят, ама факта е, че трошат парата. И тука си говорим за инвестиция. Защото според мен да си купиш жилище за инвестиция или за живеене са коренно различни неща. За инвестиция ти трябва нещо евтино с добра локация и да го обзаведеш по най-евтиния начин. А това, че изолацията е кофти и зимата ще е студено, няма да му свали наема. Грубичко, ама факт. Също за инвестиция едностайни и двустайни жилища са най-подходящи. В студентски едностайните започват от 500лв наем, има и по 600, а вече сигурно и нагоре. Търсенето за жилища под наем е ОГРОМНО.

И като човек живеещ в района на студентски град мога да кажа, че този квартал става все по-предпочитан за живеене от не-студенти и все по-населен. На моя приятел с 10-те апартамента никой от наемателите не му е студент.

# 303
На мен това Бароко ми звучи като някакаъв циганин, може и да греша.
А твоя строител, помня в другата тема как хвърляхме боб дали няма да те изпържи. Peace

Евтинджос са, но са много калпави сградите. Сграда не-напълно населена още,  ивиждаш течове в коридорите от баните.
Това са сгради тип общежития. Пълни с едностайни жилища.

Може и да греша, аз за себе си коментирам
Wink

Разбира се, че ако цените им паднат главоломно инвестицията няма да е добра. Но не виждам никаква причина това да се случи.

# 304
  • София
Ами то никой не го кефят, ама факта е, че трошат парата. И тука си говорим за инвестиция. Защото според мен да си купиш жилище за инвестиция или за живеене са коренно различни неща. За инвестиция ти трябва нещо евтино с добра локация и да го обзаведеш по най-евтиния начин. А това, че изолацията е кофти и зимата ще е студено, няма да му свали наема. Грубичко, ама факт. Също за инвестиция едностайни и двустайни жилища са най-подходящи. В студентски едностайните започват от 500лв наем, има и по 600, а вече сигурно и нагоре. Търсенето за жилища под наем е ОГРОМНО.

И като човек живеещ в района на студентски град мога да кажа, че този квартал става все по-предпочитан за живеене от не-студенти и все по-населен. На моя приятел с 10-те апартамента никой от наемателите не му е студент.
Как спите нощем бре хора  #Crazy Shocked ooooh!

# 305
Нещо не си съгласен с фактите ли?

Последните 10 години живея под наем и мисля, че по тази тема знам какво говоря.

# 306
А в София за разлика от другите градове масово се прехвърля на данъчна оценка и другите пари са в кеш. Така е поне при строителите, които работят на добри цени. Защото разни като Артекс може и да вземат парите изрядно и чисто, обаче цените им са скандални...
Ко каза, ко? Артекс изрядни?Laughing

# 307
  • София

Дивя се на предприемаческите Ви духове.
ПП. Аз не бих живял в такова жилище, освен ако не съм на зор и то ще е временно. По тази логика утре може и да ти протече я покрив, я банята на съседа и 'земи тоя ремонт за няколко хилки.

# 308

Напълно прав си. Peace

# 309
Риск е да. Но цената пак си остава много ниска. Освен това някои от сградите на бароко са с доста приемливо качество. Не всичките са толкова зле. Като цяло основния им проблем е изолацията, защото е някакъв не особено дебел стереопор.

# 310
А в София за разлика от другите градове масово се прехвърля на данъчна оценка и другите пари са в кеш. Така е поне при строителите, които работят на добри цени. Защото разни като Артекс може и да вземат парите изрядно и чисто, обаче цените им са скандални...
Ко каза, ко? Артекс изрядни?Laughing

Така казаха по телефона. Ако на тези цени искат и да не си плащат данъците, аз съм потресен...

# 311
Бъди потресен, тях  сделки на данъчна не могат да ги изплашат. Даже сами ги офертират.

# 312
  • София
Това бароко който си го купи, вечно ще си е негово ... Пък след 4-5 години като не е ново и му се виждат кусуритe, няма да има и кой да го наеме...

Ако ми е студено или ми е висока сметката, ще бягам с 200.
Никой наемател не си е намерил парите на пътя, че да плаща за студ и влага, не знам защо ги смятате за балами.

# 313
  • София
Това бароко който си го купи, вечно ще си е негово ... Пък след 4-5 години като не е ново и му се виждат кусуритe, няма да има и кой да го наеме...

Ако ми е студено или ми е висока сметката, ще бягам с 200.
Никой наемател не си е намерил парите на пътя, че да плаща за студ и влага, не знам защо ги смятате за балами.

Явно има и балами (на опашка се редяли дори). I don't understand...  newsm78

# 314
Стига де, наистина ли дават по 800-1000лв за квартира на която сметките и са още почти толкова?! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт