Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 592
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
 Точно. Адвокат, а брокерите не те интересуват.

# 481
Брокерът си гледа комисионната, а пък ако са от двете страни - още повече. За съжаление това, че ще му платиш една баня парА изобщо не е гаранция, че ще си свърши работата(а тя каква е така и не разбрах??!!), или ще ти е в полза. Читавите брокери от 1000 са сигурно не повече от 10.

# 482
Добре, мислите ли че е разумно да си кажа изискванията на някоя агенция и да търсят за мен това конкретно нещо, дето го изисквам. В публикуваните обяви не намирам моето жилище, а се надявам, че ще се появи все някога. А и още нещо ми прави впечатление - високи цени на апартаменти, обаче седят на пазара от януари т.г. Ами явно не може да поеме пазара цена 1600-1800 евро на квадрат. Очевидно е, че голяма част от имотите се предлагат на принципа "ако мине номерът". Не ми харесва, но е факт.

# 483
В БГ няма изрична законова уредба за брокерска дейност.
Цитат
може да се осъществява от:
физически лица (няма изискване за тяхното образование);
търговски дружества с такъв предмет на дейност;
адвокатски кантори;
https://pravatami.bg/16530
Всеки, вкл. и собственик на имот може да се назове брокер и да си продава.
(договор за посредничество).
Познавам такива случаи. Имат си регистрирана  фирма.
Пускат обява...."само за частни лица".

# 484
Добре, мислите ли че е разумно да си кажа изискванията на някоя агенция и да търсят за мен това конкретно нещо, дето го изисквам. В публикуваните обяви не намирам моето жилище, а се надявам, че ще се появи все някога. А и още нещо ми прави впечатление - високи цени на апартаменти, обаче седят на пазара от януари т.г. Ами явно не може да поеме пазара цена 1600-1800 евро на квадрат. Очевидно е, че голяма част от имотите се предлагат на принципа "ако мине номерът". Не ми харесва, но е факт.

Нищо не пречи да пробваш Simple Smile Относно застоялите обяви - много често из сайтовете висят оставени вече отдавна продадени жилища - така че ако искаш да знаеш дали наистина са застояли или са отдавна продадени, обждаш  се и питаш.

# 485
  • Бургас
Пробвай. Аз така направих м.г. Само една от всички брокери удържа 6 м. и намери точно това, което търсех.

# 486

И мислиш, че агенциите ще извадят нещо от задния джоб, което не е публикувано?

# 487
Не, ще следят вместо мен обявите, те идват първо при тях, нали? Като имат готов купувач за имота Х защо да губят комисионна като не ми се обадят? Да изпуснат питомното и да гонят дивото? А доста много обяви не се публикуват, може би не искат да работят с агенции, нямам обяснение, но съм го установила.

# 488
  • In transit
Не, ще следят вместо мен обявите, те идват първо при тях, нали? Като имат готов купувач за имота Х защо да губят комисионна като не ми се обадят? Да изпуснат питомното и да гонят дивото? А доста много обяви не се публикуват, може би не искат да работят с агенции, нямам обяснение, но съм го установила.
И като не харесаш два от предложените от тях имота, защото не отговарят на критериите ти ще спрат да ти се обаждат Simple Smile

# 489
При мен ставаше още на първия. Казваш искам круши, те ти предлагат ябълки, защото имат само ябълки. Като те усетят обаче, че няма да се излъжеш да си вземеш ябълки спират да ти обръщат внимание, защото търсят някой, на който да си продадат ябълките. Това ми е опита със много, ама мнооого брокери. Дори и такива, които са приятели на мои близки приятели.

# 490
И като не харесаш два от предложените от тях имота, защото не отговарят на критериите ти ще спрат да ти се обаждат Simple Smile
Ми ще останат гладни тогава. Аз мога без тях, те без такива като мен май не. Въобще не бързам, ако не им трябва комисионна да спират, отивам при следващия и така. Чак пък толкова не прелива от клиенти, бързащи да дадат 3% върху 200 000 евро ми се струва.

# 491
Ми ще останат гладни тогава. Аз мога без тях, те без такива като мен май не. Въобще не бързам, ако не им трябва комисионна да спират, отивам при следващия и така. Чак пък толкова не прелива от клиенти, бързащи да дадат 3% върху 200 000 евро ми се струва.
Въпроса е дали наистина размахвате 200 хилки евра или само в бг-мама така твърдите...

# 492
Ако изискванията са за разпределение, по-добре да се купи на зелено и да се правят реконструкции вътре. В момента цената на зелено е много близка до тази на старо строителство(с неясни дограми, врати,настилки, баня на 5+ годни). Друг е въпросът, че рядко ново строителство изобщо предлага нещо зелено около блока и гледка под 3 етаж да кажем Simple Smile

# 493
  • In transit
Прави ми впечатление, че често се споменава, че в София цените на старо строителство са по-ниски, от тези на ново. За съжаление във Варна старото строителство е на същите цени като новото, даже и по-скъпо (сметното за цена на м2), а при това е за основен ремонт. И собствениците в повечето случаи са наясно, че продават мястото и локация не самото жилище като площ, разпределение, етаж.

# 494
Варна все пак е крайморски и курортен град, може би затова? В София няма голяма разлика дали си 1 километър повече на изток или повече на запад. Ама за Варна сигурно не е все едно дали си на крайбрежието или километър навътре.

Общи условия

Активация на акаунт