Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 573
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Номерът с размахването може да мине пред трима наследника, чакащи пая  Wink Иначе простащината няма да доведе до положителен резултат.

# 511
По принцип и аз така мислех, ама ти казвам, че взе нещо с 15к евро надолу от средните цени за такова жилище. Не знам наследник ли какъв е бил.

# 512
Да си кажа мнението и за варна, че съм живял 9 години там в 7-8 квартири. Аз лично съм живял само около центъра. По крайните квартали там ми изглежда отвратително. Това не е като Кръстова Вада или Младост в София. Няма метро, градския транспорт е дроп сърма и всички карат коли в пиковите часове. Освен това квартали като Владиславово и Възраждане не са толкова облагородени. Та нормално на катакомбите в центъра да искат много пари...

# 513
По принцип и аз търсех нещо горе долу ново, но не новостроящо се, заради слягането, влагата и много ремонти първите години, но такива 5-10 годишни са голям кът. То кой ще си продава ново ремонтирани жилище(не по ваш вкус) само след няколко години? Просто ако е хубаво, вероятността е много малка или нещо финансово.
Освен да чакаш да изскочи нещо, нямаш избор. Или да направил компромис са е старо, като на 90% имаш перфектна гледка и междублоково и дадеш пари за ремонт на първи етаж и твоя етаж(това са го правили хора). Обаче нямаш гараж..,.

# 514
и ние с ММ отремонтирахме за наша сметка ет. 1 и ет.5 където ни беше ап.
На ет.5 и до сега е запазено, но ет.1 - изглежда ужасно зле. Мърлячите са си мърлячи. Много жалко, защото ние вече не сме в този вход, а те продължават да са, и продължават да мърлят.

Ако е много мизерен входът, може би обитателите му са мизерни,

# 515
  • София, Bulgaria
София е много голям пазар, има хора всякакви и с много пари и с малко пари. А като типажи може да си представите,  какво е разнообразието...едни обичат динамиката, други търсят тишина и спокойствие; едни искат метро, други въобще не ги интересува; едни искат правилни форми на помещенията, на среден етаж, а други търсят само последен етаж и обли/криви/ скосени форми, които за тях са само възможност да направят нестандартно и ексцентрично жилище...Купувачите от ден на ден стават повече, така че както се казва купувачи да искаш...с кеш пари, с кредит...не е голяма разлика, продавачът и в двата случая ще си вземе парите. Така че не се чудете, че брокерите не ви обръщат внимание. Както купувачите избират брокер или избират да не ползват брокер, така и брокерът преценява, кой купувач е достатъчно мотивиран и има реалистични очаквания. На брокерите могат да се препишат "хиляди грехове", но това конкретно е просто бизнес, както и при всеки друг.   Некоректното е, че не всички брокери отказват директно поръчката, в смисъл да кажат на купувача: "г-н Купувач, не мога да поема тази задача",  за да си знае човекът, че всъщност този брокер не работи по неговото търсене.
Има няколко основни, не знам как да ги нарека..не са точно грешки, но ако сте решили да ползвате брокер не правете така:
1/ Описвайки имота, които търсят силно завишават  критериите си, чак до абсурдност, като са абсолютно на ясно, че такова чудо няма. А в същото време, като се стигне до бюджета...рязко го понижават минимум с 10-15%...
2/ Описва имотът, които търси, като занижава критерите..." няма проблем да на 1-ви етаж, няма проблем да е маломерено... няма проблем да има и северно изложение...аз ще си направя ремонта..Бюджетът отговаря за тези критерии. Обаче в последствие още при първите няколко огледа се оказва, че маломерното жилище е прекалено маломерно и че всъщност търсим стандартен имот. Оказва се, че "оооо...това е за много ремонт" и че човекът всъщност е имал предвид едни тапети да смени и то не навсякъде. Тук грешката е основно  на брокера, че не изяснил понятията....какво е ремонт, какво е маломерно ...и т.н.
Не ме разбирайте погрешно, повечето от хората за първи път купуват имот и такива ситуации са нормални, както и в процеса да промени някои свои виждания, но трябва да се знае, че всяка екстра води до повишаване и на бюджета. Аз лично за себе си съм го решила. Давам консултации, съвети напътствия, дори  в много случай казвам "не купувайте нищо, не сте готови" и т.н , но не поемам поръчка, която знам че няма как да изпълня. Или знам, че изпълнението е много хипотетично. И да, имам случаи, когато след 6-8 м. разбирам, че хората все пак са си купили имот. Понякога поне по приказки без отклонения в критериите, но по-често коренно различен имот, най-вече като локация. Например първоначално категорично не искат Кръстова вада, в последствие купуват точно там и то почти до околовръстното.
3/ Купувачът няма време... "много искам да купя имот, но нямам време за среща с вас... пращайте оферти по имейл, пък после ще видим".Това е много несериозно...едно е да си поръчаш пица по телефона, друго е да искаш да си купиш имот.
4/ Искам да купя хубав, стойностен имот, но търся нещо много, много изгодно...под пазарна цена да е и да знаете не бързам... може и след 6-8 месеца...година...

Те това е... и умната. Мислете, бъдете гъвкави и не си слагайте излишни бариери....вашият имот дебне някъде зад ъгъла. WinkYum

# 516
  • Бургас
Чудесно написано! Дай Боже да има повече брокери като теб.
Ориентирайте ме, моля. Цена на зелено (не съвсем зелено, на дупка) в Дървеница 970 евро висока ли е? На мен ми се струва приемлива. Моя приятелка, живуща в района и собственичка на няколко имота твърди, че е много висока. М.г. е купила за 850.
Тази сграда на Булстрой:
http://bulstroygroup.com/bg/sales/4.html

# 517
Под 1000 евро си е Ок. Но мястото е ужасно. Майка ми имаше офис на булеварда - многоооо прашно, лятото не се отваря прозрец от шум, липса на тротоари по уличките, пренаселено от паркирали коли отзад, изобщо някакво недоразумение. Като усещане си е все едно си в Младост 1. Аз съм учила 5 год в Дървеница и много харесвах частта към Мусагеница. Дано се спре това безумие.

# 518
Ориентирайте ме, моля. Цена на зелено (не съвсем зелено, на дупка) в Дървеница 970 евро висока ли е? На мен ми се струва приемлива. Моя приятелка, живуща в района и собственичка на няколко имота твърди, че е много висока. М.г. е купила за 850.
Тази сграда на Булстрой:
На мен също ми се вижда височка цената, а мястото е много шумно и натоварено от към автомобилен трафик. Ако ще събарят къщичките отзад и жилището не е с лице към булеварда, може и да е по-добре. От към транспорт също не е добре.

# 519
Тази сграда на Булстрой:

Ми вече масово са по толкова. В Младост 4 гонят 1100 евро на зелено. Пълно безумие. Булстрой като са започвали моя блок на зелено са ги пуснали на 770 евро квадрата, ама цените скочиха яко и те не пасат трева.

Моя приятелка вчера си е купила тристаен на Бароко(вярно с АКТ 16) почти на 1000 евро квадрата.

Иначе това място в Дървеница и на мен не ми допада. Трафика е ужасен и няма да ти казвам как влизам в острия завой към Младост Grinning

П.С. И аз така предния месец виках да вкарам 1000 евро в биткойни ама да изчакам малко да паднат, сега са с 2 хил долара нагоре.

# 520
  • Бургас
Хм. Харесала съм апартамент не към пътя.
Какво му е на мястото? На мен ми се вижда супер - има Метро наблизо, бързо може да се даде под наем... И сега живея на оживена улица и не е кой знае какъв проблем.

# 521
Ами ако не те притеснява това. Шума е проблема според мен, аз съм по-чувствителен на тази тема и не харесвам да живея на главен булевард, въпреки че в Бургас отраснах на Демокрация.

Също точно там в Дървеница трафика е сериозен, а метрото не е точно до теб.

# 522
Хм. Харесала съм апартамент не към пътя.
Какво му е на мястото? На мен ми се вижда супер - има Метро наблизо, бързо може да се даде под наем... И сега живея на оживена улица и не е кой знае какъв проблем.
Метро имда-да, ама си е на киломътър и половина по права линия. Иначе за под наем става. А пък за паркиране там изобщо и дума не може да става освен ако няма паркомясто или гараж.

# 523
Мястото е ужасно, между 2 много натоварени кръстовища. Метрото е на поне 10-15мин пеша. Аз лично не бих живяла там, и на тая цена - абсурд.

# 524
  • София
Михов дали ще купуваш биткойни или Бароко в Студентски град  на зелено, незнам кое е по- набутващо да ти кажа?  Grinning  Това на шега, да не вземе някой да прави разбор и сравнение. Grinning  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт