Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 561
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
milittana, това жилище е малко за цената си:
http://jjcorporation.eu/bg/imot-pod-naem/tristaen--102-89kv-m
Реално е средностатистическо приятно, но нищо особено(пак казвам за цената). Може би разчита на локация и това е.

В момента е пълно с такива оферти. Те са на принципа "ако мине"

# 541
  • Плевен/Германия
Добро утро на всички!
Имам един проблем и се надявам да има някой запознат и да може да ме ориентира какво да се направи.(Дано съм в правилната тема)
Продаваме къща в село, за което все още няма одобрена кадастрална карта(това го проверих в сайта на кадастър.бг). Имотът е парцел и сградата в него. Къщата е строена около 1990 г. и има строителни книжа и разрешение за строеж о 1988г.
При вадене на скица от общината се установи обаче, Че къщата не е нанесена на скицата. На скицата е само парцела, а сградата липсва.
Тази същата къща е продавана вече веднъж през 2010 и тогава сделката е  минала при нотариус. За съжаление са минали повече от 5 години от тогава и при нотариуса скицата, с която е изповядвана сделката вече е унищожена.
Сега от техническата служба в селото ни карат да правим за наша сметка  заснемане, за да може сградата да бъде нанесена в скицата.
Въпросът ми е- нужно ли е такова заснемане или може поправката да бъде извършена служебно(без да се налага да плащаме за  заснемане) и какво трябва де се направи и къде да се отиде?
Много благодаря предварително и дано някои да може да ме ориентира!
Благодаря!

# 542
  • Варна
Исках да продам едно помещение в жилищен блок, беше нанесено погрешно. Викахме геодезисти и заснехме. Занесохме скицата в кадастъра и оправиха грешката. След което с актуалната скица продадох. Това е моят опит.

# 543
  • Плевен/Германия
Здравей, Красе.
Благодаря ти за бързия отговор.
А можеш ли да ми кажеш някаква ориентировъчна цена за тази услуга?
Аз исках да заявя издаване на скица онлайн в кадастър.бг, но за това село в сайта просто няма никакви данни.
А и не мога да си обясня, как през 2010 всичко със скицата е било наред, Че да мине покупко-продажбата пред нотариус, а сега изведнъж скицата грешна?
Възможно ли е геодезистите в общината да искат да изкарат едни пари на наш гръб, като използват незнанието ни?
Поздрави!

# 544
Нещо загледах оферти за продажби на къщи в Банкя, Княжево и т.н. Ми то на цена от 200 000 евро или маалко повече може да се купи приказен имот с двор и градина. Определено мисля, че повечето имоти от цена на 1200 евро на квадрат в София са прекалено скъпи.

# 545
Може да. Обаче пак остава проблема склонен ли си да отидеш на място, където транспорта е в пъти по-бавен и труден? Аз лично не съм.

# 546
Нещо загледах оферти за продажби на къщи в Банкя, Княжево и т.н. Ми то на цена от 200 000 евро или маалко повече може да се купи приказен имот с двор и градина. Определено мисля, че повечето имоти от цена на 1200 евро на квадрат в София са прекалено скъпи.

Да, ама този палат и тази градина искат много грижи и пари. После транспортът, особено зимата, иска поне два автомобила с добра проходимост. Не можеш да отскочиш ей така на кино или кръчма, все с кола трябва. А децата като искат да излизат с приятелчета, да ходят на гости и да им идват гости... То затова земята е евтина там, от там и целият имот. В София плащаш за локацията най-вече, затова е 40% по-скъпо от Пловдив. Но съм съгласна, че ако се проектира скъп имот трябва все пак да се предлага някакво ниво. Този апартамент, дето го дискутирахме просто няма вътрешното разположение да оправдае цената си. Да не говорим, че за мен и локацията не е супер, ако правилно се ориентирам. Мотала съм се там с кола и е отврат.

# 547
Е, зависи какво е важно за човека - дали бързото придвижване и близостта до театри например или децата  да играят на свобода пред погледа му в собствен двор или възможността да гледа куче без задължително сутрин и вечер да е ангажиран с разходките му из не много приветливата  за кучелюбители среда на града.

# 548
За мен къщата е удобна за  неработещи пенсионери в добро здраве, които са отгледали децата и при които последните идват за простора и отдих в почивните си дни с или без вници. За работещи според мен не става, защото както писаха по-горе - транспорта е проблем, пазаруването и социалните контакти на родители и деца са лимитирани. Аз съм израсла в къща, но в квартал Белите брези и това е друго - училището беше на 5 минути, магазините също. Сега квартала е застроен с блокове и комфортът на живот в къща го няма въпреки, че някои съседи си ги запазиха; просто те са смачкани между блоковете.

# 549
  • София
Ние се изнесохме, и двамата сме около 30-те с две деца. Работим главно лятото, сутрин единия кара детето на градина в София, че тук е смесена и не искаме. Родих ме се. Къща почти 300м2, със всичко за под цената на тристайния в Лозенец... Събота и неделя прескачаме за 20 минути до София да се видим с родителите. И ми става лошо като минем знака...

# 550
Може да. Обаче пак остава проблема склонен ли си да отидеш на място, където транспорта е в пъти по-бавен и труден? Аз лично не съм.

Ох с тоя транспорт. Ако хората си имат собствен бизнес и има училища наблизо какво ще търсиш всеки ден в център или да кръстосваш София?

# 551
Много хора работят в центъра и близост до него, много заведения са там.
Децата от тинейджърска възраст нагоре си правят срещите все в центъра, а те определено имат нужда от този социален живот и не е все едно дали ше пътува 10-30 минути до него, било за училище, университет или просто на среща с приятели и заведение или ще пътува час -два, ако няма родител личен шофьор.
За мен транспорта е важен не бих си го причинила нито на себе си , нито на децата си да губим много време в път всеки божи ден.
Живота на хората се променя, съответно и нуждите и всеки сам си преценява кое му е важно.
И да ми подаряват къщата няма да се изнеса в нея, на този етап и в близките години вероятно

# 552
Аз живея в къща, сутрин имам около 40 минути в час пик от къщи до работното ми място, вечер малко повечко, но тогава и пазарувам. Денонощен супермаркет на пешеходно разстояние - около 200 метра от дома ми. Общественият транспорт е неудобен, но всичко друго е ок. И събота и неделя, както и след работа не искам да виждам никого! Преди малко се прибрах от Лидл, ами напрегнах се само докато напазарувам, ама без това не може. Да, всеки човек е различен,  мен ме сгягат гърдите само като си помисля за Центъра на София, но аз по цял ден работя там и работата ми е много напрегната понякога. Мои познати се изместиха от къща в апартамент точно там, те пък са много доволни.

# 553
Много хора работят в центъра и близост до него, много заведения са там.
Децата от тинейджърска възраст нагоре си правят срещите все в центъра, а те определено имат нужда от този социален живот и не е все едно дали ше пътува 10-30 минути до него, било за училище, университет или просто на среща с приятели и заведение или ще пътува час -два, ако няма родител личен шофьор.
За мен транспорта е важен не бих си го причинила нито на себе си , нито на децата си да губим много време в път всеки божи ден.
Живота на хората се променя, съответно и нуждите и всеки сам си преценява кое му е важно.
И да ми подаряват къщата няма да се изнеса в нея, на този етап и в близките години вероятно

хихи, ако е хубава, чиста, просторна и със собствен двор, където децата ти могат да ритат топка, или да си празнуват РД с приятелчета, или просто да седнат на масата на двора и да си редят легото, докато ти си стоиш вътре и работиш на компа ... айде пак си помисли.
Дворът изисква поддръжка, но само ако ти се занимава с такава. КАто не ти се занимава, ще си стои натурално треволясал, пък ти или мъжът ти ще го косите отвреме-навреме. А можеш за 1500 лв да го затревиш с райграс целия, и да се кефиш на беседката върху райграса - която струва още 350 лв.
Чак да са такива големи разходите ?

# 554
Като цяло самоцел център София е глупаво. Има си микрорайони с деца, площадки, къщи с дворове, където се събират. Като цяло аз нямам такъв казус, но не мисля, че е голям компромис да живееш около планина Витоша, пак казвам с магазинчета, микрорайон, училище...

Общи условия

Активация на акаунт