Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 438
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Та ако е на парно, какъв му е проблема на високия таван?

Че го плащаш Joy

При изключени радиатори сметката само от тръбите е към 100лв.

# 601
Да, предполагам, че говориш за старите с вестибюла. С едни теснички бани и странни стайчета. Ами може би ще се изненадаш, но има още няколко типа тухлени сгради, и не навсякъде го има този преход. В някои дори кухнята е бокс към хола, подобно на новото строителство.

Предполагам, че има и други особено в квартали като Гео Милев, но какъв процент са те? И какво се случва с остарелите ВИК и ел инсталации?

Да вметна също, че апартамента на нашите в Бургас е стара тухла в централен квартал, на баба и дядо също. Та запознат съм и с това. Квадратите са повече, почти няма общи части в цената на жилището(не съм наясно от къде е разликата в общите части между новото и старото строителство) обаче с предимствата дотук. Изолация няма, студено е ако не е санирано, не навсякъде има парно(поне в Бургас) и вик-то е дроп сърма. Нашите ремонтираха тръбите защото протекоха в съседката на долния етаж.

# 602
Да, новото строителство в повечето случаи е на кофти място и презастроено, старото е на супер локация - обаче няма изолация и дограми като хората, че и общите части са в окаяно състояние. Ха сега де? Днес пак се поразходих из любимия Лозенец. Не познавам Дианабад, но попаднах на няколко оферти за ново строителство там - какво мислите? Видя ми се зелено и спокойно - така ли е?

# 603
Ще издам една тайна - когато остареят ВиК, ел. инсталация и дограма, то те се сменят. Нали не мислите, че хората живеят без ток и вода...
За окаяните общи части също не съм съгласен.

# 604
Мда, инсталациите се сменят. Занимавка е, но като цяло не излиза твърде скъпо. Чистене, подръжка и т.н. - пак си зависи от ЕС.
За общите части - едно време се е строяло основно с държавни пари, затова никой не е карал хората да плащат стойността на общите части (или пък са се калкулирали в общата цена, не съм сигурна). Сега всеки инвеститор трябва да си избие парите за ония гранити и ковани парапети на стълбището, затова те задължават да платиш % общи части.

# 605
Ще издам една тайна - когато остареят ВиК, ел. инсталация и дограма, то те се сменят. Нали не мислите, че хората живеят без ток и вода...
За окаяните общи части също не съм съгласен.
Ами елате да се разправяте с лудата съседка от втория етаж на предишната ми кооперация, която освен че не даваше лев за облагородяване на входа и гледаше 10 котки там, счупи новата врата с домофонна инсталация, защото тя НЕ искала такова нещо и не можела да си отваря с чип. А ВиК инсталацията можело да смени само сина й, друг не и го чакахме сто години да се накани за една торба пари. Още един-двама такива екземпляри във входа и ето ти на - неподдържан блок.

# 606
Съгласен съм, един съсед може да вгорчи живота на всички, но аз коментирах в контекста на старите кооперации по центъра. Или кофти съседите и те са характерни само за старото строителство?

# 607
  • Бургас
Няма никаква, никаква гаранция, че съседите в НС няма да са същите екземпляри. И че новото ще е ново само няколко месеца.
Имах една двойка на оглед, м.г. си купили НС в един от крайните квартали на Бургас. И сега бързо искат да го продават, щото входът е пълен с екземпляри. Кой си направил барбекю пред входа и всяка вече дунанми, кой се кара с жената денонощно и всичко се чува...
Лично аз смятам, че старото строителство в пъти превъзхожда новото.

# 608
От кофти съседи никой не е застрахован независимо старо или ново.

# 609
Няма никаква, никаква гаранция, че съседите в НС няма да са същите екземпляри. И че новото ще е ново само няколко месеца.
Имах една двойка на оглед, м.г. си купили НС в един от крайните квартали на Бургас. И сега бързо искат да го продават, щото входът е пълен с екземпляри. Кой си направил барбекю пред входа и всяка вече дунанми, кой се кара с жената денонощно и всичко се чува...
Лично аз смятам, че старото строителство в пъти превъзхожда новото.

По мое наблюдение новото строителство в Бургас генерално е с по-ниско качество от това в София. Не казвам, че мнението ми е обективно. Базира се точно на 5 жилища, върху които имам наблюдение. От различни строители и в различна части на града - Меден Рудник, Мария Луиза, Изгрев и Възраждане.

# 610
Добре де, нали по стандарт сега слагат топлоизолации, в старо строителство как ще ходя по съседите на уговарям да се топлоизолира сградата, хората може да нямат възможност. Ето - днес гледах един апартамент - прекрасен, ама...от 68-ма година. Предполагам, че духа като за световно там и фасадата има неопределен сив към черен цвят. Как да си взема такова нещо, въпреки че е на прекрасно място до гората и метрото.

# 611
Най-малкото това. В новото навсякъде се слага някаква топлоизолация. Може да е по-тясна или по-дебела, с по-ниско или по-високо качество, но все има нещо.

Сега на повечето строежи в района масово гледам слагат Баумит, на моя блок също ще сложат от нея. До колкото чух е средна работа.

# 612
А коя е топ изолацията? Аз мислех че е Баумит цялостна система - 10 см дебелина.

# 613
Топ изолацията са дебелите тухлени стени. Масовата изолация, която се лепи в момента губи изолиращи свойства за 10 години, така че след десетилетие пак ще се сблъскате със същия проблем.

# 614
Ами казаха ми, че имало една доста по-хубава, но ми избяга от главата. Така пише, цялостна система, но на мен си ми мяза на 10см стиропор Grinning

Общи условия

Активация на акаунт