Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане във II САГБАЛ Шейново

 • 76 649
 • 757
 •   1
Отговори
# 1
 • София
 • Мнения: 4 257
Включвам се в темата със скорошно раждане от октомври 2017г и мога да помагам с информация. Не мисля обаче, че ще раждам втори път там.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 943
Кое не ти допадна?
Аз имам две раждания там-Декември 2014-а и Декември 2017-а. Лежала съм там и за задържане, както и кюртажи след миседи.  Има неща, които не ми допадат, с други съм Ок.

# 3
 • Мнения: 2 297
Включвам се в темата със скорошно раждане от октомври 2017г и мога да помагам с информация. Не мисля обаче, че ще раждам втори път там.

Защо? Ако не е тайна, разбира се. Аз раждах наскоро в Тина Киркова, но много се колебаех между двете болници. За Шейново така и не събрах много много информация.

# 4
 • София
 • Мнения: 4 257
Лежах два дни за преносване и акушерките бяха много мили и готини. Зарази изтекли зелени води, веднага започнаха да ми слагат Уназин, който твърдяха, че е несъвместим с кърменето. Като родих, не питах в отделението, та трябваше на третия ден да дойде нова съквартирантка със същия антибиотик, която каза, че може да се кърми.
Санитарките са доста надменни и видимо се заяждат. Даваха такива съвети, сякаш са половин доктори. Минаваха да чистят вечер преди да донесат децата в 22ч и то с препарат. Помолихме да не го правят, но без резултат.
Не ми хареса, че когато Велев минаваше на проверка, всички бяха мили и отзивчиви. Минават, носят нощници, питат дали искаме нов комплект чаршафи и т.н. и когато мина проверката продължи всичко постарому. Мразя лицимерно отношение.
Не съм доволна от неонатологията. За шестте дни престой с детето почти постоянно даваха отворени шишета, разтекли се, намокрили всичко. Качвах се на няколко пъти да искам нови или да искам дрешка, защото имам момче.. а те пишкат хаха. Като взимаха бебетата изрично съм молила да му сменят пеленката под главичката, че е повърнато - познайте, следващия път отново беше със същата.
Много ме огорчи и факта, че веднъж като донесоха бебетата в 6ч сутринта на количката на моето имаше буболечка миризливка. Вярно, беше долу до колелото почти, но беше там. Не искам да си представям какъв ужас е в отделението.
Още нещо, държаха ни шест дни с малкия заради гранично ЦРП (3 при граница 3) и ниски тромбоцити. Това е масова практика на държавните болници, т.к. минават по клинична пътека.

Стана много дълго, но ако се сетя, ще пиша още.

# 5
 • София
 • Мнения: 7 943
Е болницата влизат доста хора, самите родилки излизат навън и всеки може да донесе буболечка, която после да се лепне на количката. А и тя надали ще направи нещо кой знае какво, мен повече ме притесняват бактериите в родилните домове.Всяко бебе излиза със стафилококи, гурелясали очи, запушен нос.
Аз бях с някакъв амтибиотик с Л, така и не го запомних Grinning Почти всички антибиотици са съвместими, ако не може веднага да се кърми, то се изчаква  няколко часа.Всички лекари си връзват гащите като казват, че не са съвместими...аз съм се отказала да ги слушам и си проверявам сама.За медикаменти, билки и подобни може да звъните и на Ла Лече Лига и те ви проверяват в медицинските им справочници.
Имаше едни много спотани шишета-дълги, дребни такива.Течаха ужасно.Аз не съм давала на моето, но първата съквартирантка всекидневно се ядосваше с тях и и давах моето шише.  Говорихме си, че ще вземем да им купим 10 шишета, като не могат да ги сменят тези.
На мен не ми харесва режимът за даване на бебето.Това ме привличаше в Тина Киркова-бебетата са постоянно при майките си.Доколкото знам, дори във ВИП стаите не може нощем да е при теб.
Иначе санитарките-има една, която ми е неприятна от първото раждане, но за щастие сега е в друго отделение.Има една устата, едра с черна коса на опашка. Тя изглежда грубовата и не е много старателна в чистенето, но като се спогодите е забавна.
Най-адекватния съвет за кърменето чух от една друга санитарка, от ромски произход.Иначе си личи, че правят опити да помагат за кърменето-направили са кабинет, акушерки идват да питат всичко наред ли е.
Само, че кабинетът е на Авент...а Авент се интересуват главно от продаване на продуктите си. Логично ще препоръчат протектори за зърна, не подробно разглеждане на захапката на бебето, на позата на кърмене и проследяване на ситуацията.А кърменето с протектори носи своите рискове и трябва да се наблюдава от специалист.
На плаката в стаята (пак на Авент) няколко изречения, които са ОК после глупости...миене на гърдите, бърсане доизцеждане(ама защо доизцеждаш, кога се налага, кога не се налага...нищо).
Една акушерка дойде да помага на една девойка от стаята"Държиш 15 минути на едната гърда (Frowning ) и после 15 на другата.Защото кърменето е интимен и деликатен момент между майка и бебе и бебето суче не само от глад". Чула нещо, интерпретирала си го, както реши... пък това, че много новородени не могат да се наядат за тези минути на гърда...
Абе много глупави неща чух .Ама е ясно, че няма да викнат консултанти на Ла Лече Лига или НАПК, защото те не дават шишета за неонатологията.

# 6
 • София
 • Мнения: 4 257
Шишетата са им на Чико. Вярно, ужасни са.
Едната съквартирантка ходи в стаята но Авент и се върна с едно листче - крем за зърна, помпа и протектори. Познай - на Авент.
Не знам, аз от тая буболечка съм отвратена и не ми излиза от съзнанието.

# 7
 • София / Костинброд / Годеч
 • Мнения: 56
Привет и от мен в новата тема Simple Smile
На 22ри ще раждам с планово секцио по медицински причини в Шейново.
После ще разкажа за преживяванията Simple Smile

# 8
 • София / Костинброд / Годеч
 • Мнения: 56
Дойде ми един въпрос изневиделица Grinning
На кой ден трябва да дойде таткото, за да запишем бебето? Имаме брак, така че знам, че с лични карти и Свидетелство за брак се слиза някъде, но има ли срок ?

# 9
 • София
 • Мнения: 4 257
Три дни след раждането на детето.

# 10
 • Мнения: 56
Записвам се и аз, раждах октомври 2017 и съм доволна. За стаята на Авент се оказа че много зависи коя акушерка е там. Едната (руса средна възраст е страхотна )отговаря на всички въпроси помага показва и не само за кърменето а всичко около грижите и вобще не спомена нещо на марката и продуктите. За една от другите получих същите отзиви като коментираните по-горе

# 11
 • София / Костинброд / Годеч
 • Мнения: 56
Пак аз досаждам, но само се присещам Simple Smile
Кога ще може бащата да види бебчето и как стои въпроса със свижданията ако не си във ВИП стая?

След една седмица спирам с досадните въпроси, а започвам да отговарям Stuck Out Tongue

# 12
 • София
 • Мнения: 7 943
След секциото, като те закарат в реанимация ще те накарат да звъннеш на таткото, за да му кажеш , че до 2 часа може да види бебето . На втори етаж май бяха, не помня вече Grinning  А след това да се качи на етажа на родилките и право по коридора да влезе в реанимация да те види теб.
При предното ми раждане го нямаше това, сега при всички оперирани майки пускат таткото, за да я погледне. Даже някои влизаха с по-голямото детенце. Аз имах тежко второ секцио, като влезе мъжът ми ми стана малко по-добре. Макар, че то като излезеш от операционната вече нищи ти няма.Поне на мен де.После болежките си ги търпях без особено усилие.
Малко по-отпуснато е положението от първото ми раждане, което ми прави добро впечатление На даването на сведения от педиатър понякога имаше и някой татко.
По време на престоя може да виждат бебето през стъклото от към стълбището. Макар, че съм виждала да влизат вътрв и да седят до количката с бебето, докато майката отиде до тоалетна.
Обаче, сега покрай тези групове, ако се обяви епидемия не знам дали ще ги пускат, тогава свижданията се забраняват.

# 13
 • София
 • Мнения: 4 257
Родих нормално и ММ видя бебето за малко може би час след това. Беше през нощта обаче, през деня не мисля, че щяха да го допуснат.

# 14
 • Мнения: 56
И аз родих нормално по обяд, мъжът ми дойде след като ме зашиха и постоя с нас  с бебечо поне половин час, докато не стана време да ме качват в стаята. Така че мисля че пускат всички татковци, но сега с грипа незнам

Общи условия

Активация на акаунт