Покриваш дъното на тава със сух хляб (плътно, да не остават дупки). Натрошаваш сирене отгоре и заливаш с кофичка кисело мляко, разбита с 1-2 яйца, малко мазнина и лъжичка сода. Печеш. ЯДЕЕЕШ! (Любима ни е в къщи! )
Освен това баба ми веднъж беше ме изненадала със страхотен сладкиш (Малко напомня на тортата, за която е писала фанита):
1/2 сух хляб без кората
1 кутия бисквити закуска
1/2 кутийка маргарин "Калиакра"
1 ч.ч. захар
1 лъжица какао
1 ванилия
Хлябът нарязан на филийки се потапя във вода (компот, прясно мляко). Поизтисква се и се натрошава в по-голям съд, където за полуразбити маргарина, захарта, какаото и ванилията. Бие се докато се получи пухкав крем. След това в продълговат съд се нареждат бисквитите, всяка потопена във вода (компот, мляко) и намазана обилно с крем. Първоначално се нареждат една върху друга и след 5тата бисквита се слагат да легнат и продължават да се редят (Става като квадратно руло) Като свършат бисквитите, рулото се омазва от всички страни обилно с крем и се заглажда. Оставя се в хладилник да стегне. Ефекта е в рязането. Трябва да се реже на верев, т.е. малко по диагонал. Така парчетата се получават на черно-бели отвесни раета. Много е красиво!