Да обсъдим хомеопатите

• 122 038
  • 320
  •   1
Отговори
# 180
Ние ходим при д-р Рогелова.
Доволна съм.  Peace
Вярно е, че не си вдига телефона, но за това пък ако сме имали спешен случай, никога не ни е върнала.

# 181
  • София
Здравейте, момичета,
хайде и аз да попитам нещо - моят син /на 2 г. и 9 м./ е с новооткрит диабет от 4 месеца, знам, че няма излекуване от това състояние, но като всеки човек имам надежда - поне за подобряване на състоянието. Та във връзка с това, искам да Ви попитам - знае ли някой дали хомеопатията повлиява на такива състояния и има ли смисъл въобще да опитвам??? От доста места чувам добри отзиви за мц хирон и по-точно за д-р Галя Колева, ако някой може да сподели нещо по въпроса, ще бъда благодарна!

# 182
  • София
Тъй като когато започнах да търся класически хомеопат за дъщеря ми, за мен беше важно да прочета повече мнения за лекаря, при когото отиваме, искам и тук да изкажа своето негативно мнение за д-р Колева от МЦ Хирон. Дъщеря ми страда от астма и в безсилието си да й помогна, реших да се доверя на хомеопатията.

За съжаление обаче след лечението на д-р Колева дъщеря ми се озова 2 пъти в болница с тежки астматични пристъпи. Единия път лежа и в интензивен сектор в много тежко състояние. Щях да се откажа от лечението още след първото приемане в болница, но мъжът ми настоя да имаме доверие и търпение. Скоро след това последва нова криза и ново хоспитализиране. Тъй като страданието на дъщеря ми не е от скоро и (за съжаление) сме видели не 1 или 2 пристъпа, с огромна болка в сърцето мога да кажа, че и двата пъти състоянието и беше напълно извън всякакъв контрол - стигаше до задушаване.

Няма да изпадам в подробности за самото лечение, не е и нужно. Сама по себе си д-р Колева вдъхва доверие, звучи твърда, когато е нужно, обяснява подробно, не претупва, вдигала си е телефона и в 9 вечерта, и в 15 часа в неделя... но и на нас лично само успя да навреди.  Sad

# 183
Много моля да ми препоръчате добър детски хомеопат!
Пише ви майка от Сливен на дете със Синдрома на Даун на 2г и 1м.След изследване на ТСХ хормон  резултата е 6.45 при норма 0.27-4.2 искам да опитаме с хомеопатия.Ако някой е имал такъв проблем моля да сподели може и на лични
Благодаря

# 184
  • София - Варна - Бургас
Много моля да ми препоръчате добър детски хомеопат!
Пише ви майка от Сливен на дете със Синдрома на Даун на 2г и 1м.След изследване на ТСХ хормон  резултата е 6.45 при норма 0.27-4.2 искам да опитаме с хомеопатия.Ако някой е имал такъв проблем моля да сподели може и на лични
Благодаря

Изпращам Ви на Лични, координати на хомеопат в Сливен.  Peace

# 185
Александър благодаря Hug

# 186
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, момичета,
хайде и аз да попитам нещо - моят син /на 2 г. и 9 м./ е с новооткрит диабет от 4 месеца, знам, че няма излекуване от това състояние, но като всеки човек имам надежда - поне за подобряване на състоянието. Та във връзка с това, искам да Ви попитам - знае ли някой дали хомеопатията повлиява на такива състояния и има ли смисъл въобще да опитвам??? От доста места чувам добри отзиви за мц хирон и по-точно за д-р Галя Колева, ако някой може да сподели нещо по въпроса, ще бъда благодарна!

Разбира се че има смисъл и колкото по-бързо, толкова по-голям е шанса!

Не се оставяйте да обрекат детето за цял живот към Инсулиновите инжекции. А и често проблема не е в самото наличие на инсулин. Разбира се нещата трябва да вървят паралелно, до получаването на трайни резултати.

# 187
Много съм доволна от д-р Елеонора Рогелова. Peace

# 188
За темата да кажа - никога ама НИКОГА  не ходете при   
                 ДР. КАЛИНА ДЕВЕТАКОВА.

350 лв. - първоначален преглед . Ако не ги платиш като някоя селска врачка почва - нали знаеш -детето ти има лоша карма.Ако не платиш ти си знаеш какво може да стане......
 ВНИМАВАЙТЕ . изнудва

# 189
Д-р Мариян Иванов - на такъв доктор не бях попадал до сега (но не си мислете веднага, че бих го препоръчал). Странно защо темата където го обсъждат е само с добри мнения и е затворена, иначе бих оставил коментара си там.

Та.. ето моята история относно първото ми съприкосновение с лекар хомеопат -  д-р Мариян Иванов.
Дъщеря ми (на 5 г.) страда от бронхиална астма и понеже през последната година спазмите се зачестиха, реших да се обърна към по-нетрадиционната медицина - хомеопатията.
Един мой приятел (традиционен лекар) ми препоръча д-р Мариян Иванов. Водел курсове по хомеопатия, имал доста книги по темата и особено книга за астмата при децата. Навих се - реших, че това ще е лекаря, който ще излекува дъщеря ми от астмата.

Първото ни посещение при доктора мина доста бързо - около 30 минути (а го беше планирал дори за по-кратко, защото 15 минути след нашия час, беше насрочил час за друго дете). По принцип съм чувал от доста колеги за различно времетраене на първото посещение - за час, за два, че дори и за три часа, а ние минахме за 30 минути (може би защото се бях подготвил и си бях написал историята на заболяванията на дъщеря ми, та това го "позабави"). Предписа ни една огромна рецепта - 7 хомеопатични лекарства + 2 хранителни добавки (оказа се, че са негови). Прегледа струваше 70 лв. а лекарствата 80 лв.

Докторът каза, че от тези лекарства не може да очакваме някаква отрицателна реакция
Когато си тръгвахме каза, че може да го търсим по всяко време.

Вечерта на същия ден започнахме да изпълняваме лечението. Около час след приема на лекарствата, дъщеря ми направи бронхо-спазъм. Обадих се на доктора и ми каза да дам едно от другите предписани лекарства. Дадох го и детето започна още по-често и непрестанно да кашля. Пак се обадих на доктора. Той каза, че е случайно съвпадение и е изключено да е от предписаните лекарства... Направих инхалация с вентолин и детето се успокои и заспа.
От доста места бях чувал, че при приемането на хомеопатични лекарства е възможно да се проявят симптомите на това, от което се лекуваш, но докторът твърдеше, че това което се случваше не е от лекарството и е просто съвпадение.

На следващия ден, около час след приема на сутрешните лекарства, дъщеря ми пак направи бронхо-спазъм. При което пак се обадих на лекаря, за да го питам какво да правя и надявайки се даването на обратна връзка за това как действа лечението би помогнало, при което той пак започна да ме убеждава, че това било случайно, не е възможно да е от лекарствата. Тази рецепта я бил предписвал на стотици деца и ние сме били първите с такива отзиви.

И сега следва интересното – каза, че явно не му вярвам и в такъв случай искал да бъде коректен спрямо мен и предпочита да ми върне парите и да не го търся повече. Афектира се, че много често съм му се обаждал и съм му нарушавал душевния комфорт – какво щяло да стане, ако всеки пациент така му се обаждал...
Афектирането му беше такова, че се зачудих как този човек предлага в услугите си и “Духовно лечение” (струващо 150лв. на час)... smile3555

На следващия ден му се обадих да му кажа, пак, че съм склонен да дам шанс на лечението, но той пак каза, че предпочита да ми върне парите и да не го търся повече. Отидох и си взех 70-те лева от прегледа. Сега си имам в къщи лекарства за 80 лв., които няма да използваме...

Та така – странен доктор е Мариян Иванов. Уж казва да му се обаждаш по всяко време, пък като му се обадиш, заради проблем – не му харесва. Явно си търси пациенти, които не разсъждават и не си правят причинно следствени връзки, а “сляпо” следват предписаната рецепта и не смеят да се обадят, когато има проблем, за да не му нарушават душевния комфорт.

Понеже доктора “беше коректен”, като ми върна парите за прегледа, затова и аз мисля, че съм коректен към него, като не направих този постинг само от 2-3 реда с нещо от рода на “не ходете при него”, а описах цялата история, пък нека всеки сам си решава.
До колкото знам, хомеопатичното лечение е специфично за всеки човек и дори след прием на дадено лекарство, лекарите хомеопати държат да им се каже каква е реакцията, та ако е необходимо да направят корекция на лечението.
Действията на д-р Мариян Иванов ме карат да се усъмня, че това е така и при него. Явно си има някави стандартни рецепти и ги дава на "стотици" пациенти, без да се интересува от специфичната реакция за дадения човек.

Ако на някой детето му е било излекувано от бронхиална астма с хомеопатия, моля, препоръчайте ми лекаря, който е излекувал детето му, защото все още се надявам астмата да се лекува.

# 190
  • В.Търново
Здравейте!
Обръщам се към вас,тези,които посещавате лекар хомеопат.Имам дете с мигрена,поне тази диагноза поставиха в София.Главоболията се появяват всяка седмица вече.Никакви лекарства от типа на Парацетамоли не помагат.Реших да да запазя час по телефона в хомеопатичната клиника във В.Търново и какво ми беше учудването като разбрах цената.... ooooh!Ще ви излъжа за точната сума,но беше или 52лв. или 55лв. нещо такова ми се върти из главата.Просто в началото помислих,че не чувам правилно,но жената ми повтори.За после следващ преглед веднъж в месеца 38лв.Отказах се естествено,не можем да си позволим тези суми.Жената по телефона какво ли не ми каза,за да ме убеди да отидем при техния доктор Хаджиев.Вие колко плащате за преглед?Споделете.Заслужава ли си наистина да се дадат тези пари?Незнам какво толкова струва един преглед и то състоящ се само от разговор и изписване на хомеопатично лекарство да струва 50лв. и горница?!? newsm78

# 191
  • Пловдив
Първоначален преглед: 50лв., проследяване: 40лв. Проследяването е на два- три месеца, понякога и повече, както прецени хомеопата. През това време консултациите са безплатни. Лекарството влиза в цената. Става дума за Пловдив.

И да, струва си. Много повече биха ми стрували алопатичните лекарства, които спестявам на детето си и на семейния бюджет... Peace

# 192
В София взимат и по 60 за интервю, после по 40-50 за проследяване, а дали си струва много зависи от това на какъв хомеопат ще попаднете.Ако е кадърен - да, струва си.

# 193
  • В.Търново
Тукя в Търново е една клиниката за хомеопатично лечение.Казаха ми по телефона,че за проследяване се ходи всеки месец по веднъж.Незнам какво да правя?Направо това си е обирджийство.Ще поговорим вкъщи да видим какво ще правим.Благодаря ви за отговорите! Simple Smile

# 194
Тукя в Търново е една клиниката за хомеопатично лечение.Казаха ми по телефона,че за проследяване се ходи всеки месец по веднъж.Незнам какво да правя?Направо това си е обирджийство.Ще поговорим вкъщи да видим какво ще правим.Благодаря ви за отговорите! Simple Smile
Това не е висока цена за хомеопатичен преглед, имайте предвид, че първоначалния преглед продължава два или три часа. В цената влизат и лекарствата. Ако специалистът е на ниво (което няма как да зная) въобще не е скъпо, а и като се съпостави с прегледите от традиционната медицина, които траят две до три минути плюс лекарство няколко десетки лева - сама преценете.

Общи условия

Активация на акаунт