Крокодил

  • 105 999
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 452
Ето и моят опит но тестото е по рецептата от руския форум -Хрущевское тесто
Много е вкусно дори и студено.Плънката е от конфитюр от сини сливи.
http://images21.snimka.bg/004291945.jpg
http://images21.snimka.bg/004291948.jpg
На вид не се получи както трябва,но на вкус е одобрено

# 496
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ами тя и тук рецептата е от руския форум (зависи кой имаш предвид де) - Ванчето в началото е дала линк...

# 497
  • Мнения: 452
Меги,извинявай просто не съм чела рецептата вече го направих и малко се различава от тази по която аз го правих. Тестото от тук http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=27508#27508 е маслено и е много вкусно като се опече.

# 498
  • Мнения: 452
Забравих да кажа че в линка рецептата е същата но Хрущевското тесто по което аз правих е малко по-различно.

# 499
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
 Hug не се извинявай, няма защо... И аз съм го виждала този крокодил в няколко руски форума - с различни картинки стъпка по стъпка. А и в българските форуми се върти доста.

Моята малката, от известно време, като ме види да правя нещо в кухнята и казва: какво павиш, кокодил ли? Май е време пак да се заема с направата на едно такова влечуго.

# 500
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Хей,момичета много се радвам,че крокодила ви допадна. HugА от същото тесто спокойно можете да правите бухтички и мекици.Това са последните бухти,които правих с него: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49147&photo=30  bouquet


А тези бухтички печеш ли ги? newsm78

# 501
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Днес се опитах да направя крокодила, обаче нямах достатъчно мляко и направих меко тесто, та накрая реших да бъде риба, а другия път ще пробвам крокодила ето резултата:

# 502
  • Мнения: 4 358
"Estir", много симпатична е станала рибката - поздравления   bouquet

# 503
  • Мнения: 5 873
...
А тези бухтички печеш ли ги? newsm78

пържа ги.

# 504
  • На небето
  • Мнения: 5 530

Благодаря, ще ги пробвам, изглеждат много вкусни.   Peace

# 505
  • София
  • Мнения: 639
след малко почвам да го творя този красавец Grinning затова питам , след като направя тестото колко време да седи да втасва на топка и после с какво го размесвате дайте идея защото аз нямам точилка. След като го разточите на каква дебелина остава тестото и горе долу колко на колко /като см/ правите правоъгълника.

малко тъпички питанки имам , ама запърви път ще меся и ще правя такива специалитети  Mr. Green

# 506
  • Мнения: 2 016
след като направя тестото колко време да седи да втасва на топка и после с какво го размесвате дайте идея защото аз нямам точилка. След като го разточите на каква дебелина остава тестото и горе долу колко на колко /като см/ правите правоъгълника.

малко тъпички питанки имам , ама запърви път ще меся и ще правя такива специалитети  Mr. Green

Хич не са ти тъпички питанките, ама много "навреме" ти отговарям аз  Embarassed
-Тестото втасва до удвояване на обема си - обикновено час, час и нещо, ако е по-тежко. На това му е нужно по-малко време, защото не е тежко, а и има и много мая. Така че не се гледа време, а обем.
-Размесвам на "полеви" условия с издължена бутилка от вино, ракия, бира или каквато ти падне. Идеално разточват.
-Доколкото си спомням, това тесто се разточва с дебелина около 1 см. Или малко по-малко.
Успех!

# 507
  • София
  • Мнения: 639
cathie  Hug мерси за отговора
и сега да се похваля с моето творение, което прилича повече на риба ама това са подробности  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=186824
него изчаках май хубаво да втаса и затова стана такова рехатично, но пък беше страхотно на вкус и мъжо реагира така  Shocked като го видя.

Мерси, Ванче   bouquet

# 508
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
korNeliq,супер си е Крокито! Следващия път наистина го остави повече да втаса(да стане двоен). Мен само ме мъчи, че нямам продълговата тава и като тебе все го извивам.

# 509
  • Мнения: 5 873

Моля. Hugважното е,че мъжо  е бил  Shocked.
а хареса ли му?

Общи условия

Активация на акаунт