Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е подходящо да започна да давам сок на 4-месечно бебе?
Как да включите сокове и пюрета в диетата на бебето?
Какви са препоръките относно консумацията на сокове за бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е подходящо да започна да давам сок на 4-месечно бебе?
Според някои майки и педиатри, започването на сокове на 4 месеца може да бъде рано. Американската академия по педиатрия препоръчва избягване на предлагането на плодови сокове за деца под 6 месеца, тъй като те не се нуждаят от допълнителни хранителни вещества. Вместо това е за предпочитане да започнете с оризова каша и след това постепенно да въведете зеленчукови и плодови пюрета.
-
Как да включите сокове и пюрета в диетата на бебето?
Въведете соковете постепенно, започвайки с 1 чаена лъжичка и увеличавайки с по 1 лъжичка на ден, докато достигнете до 30 грама. Дайте плодово пюре след обяд, около 30 минути след обяда, и го увеличавайте постепенно. Въведете зеленчуково пюре след плодово пюре, а месото след 8-ия месец след всички предишни въведени храни.
-
Какви са препоръките относно консумацията на сокове за бебета?
Американската академия по педиатрия препоръчва да се избягва предлагането на плодови сокове на деца под 6 месеца, тъй като те не се нуждаят от допълнителни хранителни вещества. Натуралният сок може да бъде част от здравословна диета, но прекомерната консумация може да доведе до проблеми с храненето. Педиатрите трябва да обсъждат темата за плодовите сокове и плодовите напитки с родителите и да ги образоват за разликите между двата вида.

ужас сигурно аз съм в някаква грешка ама аз от прочетеното разбрах сок на 4 месеца, пюре на 5, зеленчуково на 6, местно на 7 ама не знам дали така се прави де
тя е най-щадяща за стомаха му и се приема най-добре 

И друго е показател за мен - бях болна от хепатит и в болницата баща ми ми носеше натурални сокове, от най-скъпите и уж най-истинските. Докторите като видяха казаха категорично Не, понеже товарят черния дроб с разграждането на консервантите. Толкоз за натуралните сокове.