Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 256 320
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 885
Няма "две" мнения по този въпрос, просто.
Не може да се оправдае безотговорността и шикарността на характера на някои, с "второ мнение".
Децата искат от нас решения-сега. А не когато се парализират или починат от дифтерия или коклюш.

# 886
Цитат
А не когато се парализират или починат от дифтерия или коклюш
.
Или като се паралиzират или починат от ваксина....
РеШенията ги искат беzгласните и деzинформирани родители zа децата си.
Няма дете,което да се смее и да рькопляска когато му слагат ваксина.Инстинкта е важно неЩо,ама нали никой не го следи...включително и мед.обЩество...

# 887
  • Бургас
Здравейте, на сина ми беше направена имунизация на 25.04 за МПР Тримовакс. На 4.05 започна да вдига температура за ден и после се оправи, сега от събота вечерта пак е с температура и днес сутринта му изби ситен обрив по коремчето и гръбчето, възможно ли е да е реакция към ваксината. Няма хрема, гърлото е леко зачервено, няма подути лимфни възли. Притеснява ме само тази температура.

# 888
възможно ли е да е реакция към ваксината

ДА!
В листовката на Priorix на GSK е записано, че фарингсовото изхвърляне на рубеола вируса е възможно да се появи около 7 до 28 ден след ваксинация, като най-силно се изразява около 11-ия ден.
Цитат
Pharyngeal excretion of the rubella virus is known to occur about 7 to 28 days
after vaccination with peak excretion around the 11th day.
Цитат от ТУК.

# 889
Моля ви, кажете: Полиомиелитната ваксина и Инфанрикс в един ден ли се слагат или е препоръчително да са в различни дни и къде се поставят?

# 890
  • Бургас
ДА!
В листовката на Priorix на GSK е записано, че фарингсовото изхвърляне на рубеола вируса е възможно да се появи около 7 до 28 ден след ваксинация, като най-силно се изразява около 11-ия ден.
Още едно питане. Това за рубеола вируса силно ме притесни, защото имам съмнения (все още непотвърдени), че сестра ми е бременна, а е била контактна с детето. Може ли да има поражения за плода, ако не е болен, а е реакция от ваксината? Тя прави ин витро и чака резултати след около седмица.

# 891
Искам да поставя на детето си ваксината Превенар- кога е най-подходящия сезон . Той е на 3 години. Четох в Интернет, че ваксината покрива определени щамове стрептококи. на посявките на сина ми пише само стрептококус пневмония. Това достатъчно ли е, защото в сайта на ваксината са изнесени щамовете и серотипа, а на нашите посявки пише стреп. пневмония - без да е посочен серотип... Трябва ли да изследваме в друга лаборатория, където да изнасят и серотипа на пневмокока.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 09:49 от prevenar

# 892
Това за рубеола вируса силно ме притесни, защото имам съмнения (все още непотвърдени), че сестра ми е бременна, а е била контактна с детето. Може ли да има поражения за плода, ако не е болен, а е реакция от ваксината?

Еххх... следващото изречение от листовката пише:
Цитат
However there is no evidence of transmission of this excreted vaccine virus to susceptible contacts.
Хвърлете един диагонален поглед на листовката, ще Ви е от полза.

# 893
Моля ви, кажете: Полиомиелитната ваксина и Инфанрикс в един ден ли се слагат или е препоръчително да са в различни дни и къде се поставят?
Добре е да ги поставите през седмица.
Макар че по принцип могат да се поставят и в един ден, ако е комбинирана ваксината.

# 894
Искам да поставя на детето си ваксината Превенар- кога е най-подходящия сезон . Той е на 3 години. Четох в Интернет, че ваксината покрива определени щамове стрептококи. на посявките на сина ми пише само стрептококус пневмония. Това достатъчно ли е, защото в сайта на ваксината са изнесени щамовете и серотипа, а на нашите посявки пише стреп. пневмония - без да е посочен серотип... Трябва ли да изследваме в друга лаборатория, където да изнасят и серотипа на пневмокока.
Няма подходящ сезон.
Няма показание "сезон" при използване на ваксините.
Ваксината е ефективна срещу 7 от най-честите Стрептококус пневмоние щамове.

# 895
  • Бургас
Благодаря за бързите отговори!

# 896
Добре е да ги поставите през седмица.
Макар че по принцип могат да се поставят и в един ден, ако е комбинирана ваксината.

Благодаря!

# 897
Здравейте др.Бърди,на дъщеря ми  беше сложена първата доза Инфанрикс и Превенар.сега ни предстои ваксинация за втори път на 22.05.мога ли да отложа ваксинирането с 8-10дена?има ли някакви рискове и по-нататък мога ли да се придържам пак към издадения имунизационен календар?
благодаря предварително!

# 898
Може да отложите с толкова. Няма проблем...

# 899
  • София
Един въпрос за тетанус.
Дъщеря ми беше редовно и в срок ваксинирана за всичко.При лек удар на главатас камък навън и при съвсем дребна рана отидохме до Пирогов. Так ни промиха, питаха дали е редовно ваксинирана и не ни биха тетатус.Знънях на педито на другия ден и поред нея при рана на главата и то с предмет от улицата задължително се прави такава ваксина, независимо от факта ,че има редовни ваксинации против тетанус. Направихме и я. Как ви се струва това?На питанките ми, нали е ваксинирана, тя едва ли не ми обясни, че в комбинираната ваксина явно са малко бактериите, колкото да подготвят организма за реакция на евентуалната болест, но при рана трябва допълнително, за да се увеличат нивата или нещо подобно. Може ли някой да ми обясни каква е истината?

Общи условия

Активация на акаунт