Моите любими торти!!!-3

  • 65 786
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 3 810
Една идея за Нвогодишна торта:
http://web.hit.bg/infobegmaster/razni/torta.JPG
и за украса на сладки:
http://web.hit.bg/infobegmaster/razni/sladki.JPG
Извинявам се за качеството...

# 166
  • Мнения: 818
Танита,много е оригинално тирамисуто ти.Това отстрани какво е newsm78

Вчера имах рожден ден и направих торта с русалкаhttp://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1634956

# 167
  • Мнения: 5 873
Танита,много е оригинално тирамисуто ти.Това отстрани какво е newsm78
Не съм Танита,но тук е показано как се прави тази украса-наистина е много оригинално.

# 168
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
да ви покажа една торта, която снощи направих за доупотребяване на налични продукти

[img=http://thumb5.webshots.net/t/61/61/2/41/71/2735241710061759785rbRVrG_th.jpg]
[img=http://thumb5.webshots.net/t/14/15/2/45/50/2511245500061759785STBuWZ_th.jpg]

Използвах:
1 готов какаов блат + малко хартисали изрезки от блатовете, които използвах за друга торта.
1 пак. бишкоти
2 пак. пудинг - ванилияр на  Др. Йоткер
8 суп. лъжици захар
8 суп. лъжици вода (за разтваряне на пудинговия прах)
1л. прясно мляко
2 желатина
Необходима е форма за торта с отделящо се дъно.
Блата се изрязва по дъното на тортата. От страни се нареждат нарязани на половинки бишкоти. В средата се слагат натрошените изрезки от другия блат (или натрошени бисквити ако нямате друг блат).
Желатина се накисва в малко вода за 5-6 мин. и се доразтапя на водна баня.
Пудинговия прах се смесва с 8 лъж. захар и 8 лъж. вода и се добавя към топлото мляко. Вари се 5-6 мин. Сваля се от котлона. Добавя се разтопения желатин и се обърква добре.
Този крем се изспива в средата на тортената форма и се пообърква с натрошените изрезки. Оставя се да се стегне на студено за около 4 часа. Украсата е по желание с какао или каквото имате под ръка.

# 169
  • Мнения: 9 700
Моето последно произведение за прощъпулника на малкото ми момченце!!!

Последна редакция: нд, 03 дек 2006, 20:25 от zori gb

# 170
  • Мнения: 9 108
а това пък беше тортата за именния ден на моето момче






Сега имам молба - някой беше пуснал снимка на торта - направена като легло с младоженци  newsm78 по повод годишнина за сватба - ако се сещате - може ли пак, че отиде в изгубените страници  Praynig Praynig

# 171
  • Мнения: 2 584
http://www.torten.at/hochzeitstortenimages/hochzeitstorte955.jpg
ето я тортата ще се пробвам ама не знам дали ще успея да я направя, в краен случай ще направя торта цици
то имаше и други снимки ама аз само тази си запазих

# 172
  • Мнения: 9 108
rut благодарско   bouquet Аз обаче ще търся готови фигурки - другото ми се вижда лесно

# 173
  • Мнения: 5 873
Пепи, виж тази

# 174
  • Мнения: 5 873
Или тази

# 175
  • Мнения: 9 108
ааа   Shocked мерси Ванче    bouquet

# 176
  • Мнения: 2 584
пеп-чо а имали фигурки на хора, аз поне не съм виждала освен на животни, то не че съм търсила, ако намериш пиши от къде са, искам да направя нещо специално за годишнината ама нали съм в клуба ръцете ми пречат, та незнам дали ще се справя най вече с този чаршаф newsm78

# 177
  • Мнения: 3 927
Момичета, някоя от вас правила ли е торта Сахер или нещо, което да се доближава до нея?
Искам да обменя опит, моля....Аз направих една рецепта, няма как да е оригиналната, но беше много сполучлива. Дали някой е правил Сахер Thinking

# 178
  • Мнения: 9 108
пеп-чо а имали фигурки на хора, аз поне не съм виждала освен на животни, то не че съм търсила, ако намериш пиши от къде са, искам да направя нещо специално за годишнината ама нали съм в клуба ръцете ми пречат, та незнам дали ще се справя най вече с този чаршаф newsm78

фигурки съм виждала в сладкарници, които имат и цех за производство на торти.
А чаршафа е много лесен и приятен за работа - само да стигнеш до него

# 179
  • София
  • Мнения: 2 019
 Taneto, яла съм оригиналната Сахер в Австрия и никак не ми харесва, затова не съм имала мераци да я правя. Виж българския вариант повече ми допада, със сметана и кафяв блат. Ти коя рецепта имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт