АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 010
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Честити празници на Валстеф и малката АЛи! Hug
Асинка- златна си  Heart EyesБлагодарим за ценната информация,и най-ве4е за окуразжителните ти думи! Друго си е да ти каже тези неща някой от опит,а не просто да се про4ете някаква суха теория,пък била тя и правдива.
В4ера Дари беше невероятно спокойно дете- по4ти целия ден спа Shocked,което пък ме н ме притесни.НЕ е нормално за нея newsm78ПРез останалото време ми висеше на гърдите CrazyЯвно и ние сме в такава криза на растежа.Аз се притеснявам само от това,дали после ще си възвърне сами4ка стария режим на хранене?(а той е на около 4 часа- сами4ка си прави тези интервали още от първия ден).
Днес времето е ужасно и няма да си подадем носа навън TiredЩе с и седим вкъ
и на топли4ко.А като казах топли4ко- в4ера ни изгоря духалката и снощи ходихме да си купим нова.Таткото си дойде от работа и се натоварихме в колата с бебата.Тя просто обожава да се вози CrazyА и т о е разбираемо.Метнала се е на майка си.. LaughingПрез бременността съм навъртяла хиляди километри.Сега като я сложа в колата- заспива на момента.Я кажете вие как си  возите децата в колата ThinkingАз имам кошница за кола,но понеже ми е о-дълбока и струвами се неудобна,подлагам сгъната пеленка на дъното за да я повдигна малко. но по този на3ин коланите остават отдолу и следователно не мога да ги ползвам.Досега я возех с придружител,който да крепи кошни4ката с бебата вътре,но..като няма кой - сама няма да успея да си я возя ooooh!Дайте някакви идеи ,4е се 4увствам като с вързани ръце

# 151
Честити празници на val_stef и малката Али. Много любов и щастие! Безгрижно детство на Али! newsm51

Ние с Тони сме добре. Снощи даже се изака след като 3 дни не беше акал и аз се поуспокоих. Даже извиках една позната детска сестра да ми каже какво да правя. Но тя каза че явно ми е малко кърмата и той усвоява всичко и няма какво излишно да изхвърли. Засега ще дохранвам с АМ, но се надявам да си го кърмя колкото мога по-дълго. Иначе когато и да заплаче му давам да суче- И за успокоение и за да стимулира потичането на кърма. Сега спи и смятами аз да полегна малко.

Лек ден на всички!

# 152
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Димитър, Йоан И Марая!!!       

ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА АЛИ И МНОГО ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО НА МАМА И ТАТЕ!!!   

Ние вчера ходихме на консултация и вече сме 4 кг и 54 см Grinning Странното е, че следващата ни консултация е чак след 1 месец. Днес Гого не е спрял да плаче от сутринта, а бибата или цица го унасят за около 20 мин и после се започва отново. Вчера целият следобед беше същото и накрая бях толкова изтощена, че вместо да го изведа на разходка, когато се затопли, аз легнах и заспах като пън Crazy

# 153
  • Sofia
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА на Димитър, Йоан И Марая!!!   

ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК НА val_stef!

Днес наистина е гадно време, но ако не започне пак да вали ще излезем за около половин час.
Тази нощ като се събух да се храним, Димана пак се беше завъртяла на 90 градуса в леглото, но този път си бе промушила крачетата между решетките, а на сутринта се бе преместила плътно до тях. Ще трябва да й купя обиколници, защото много ме е страх така като се върти да не се нарани. Вашите бебоци въртят ли се така? А дали знаете къде продават хубави обиколници?
Май скоро ще трябва да сменим нивото на матрака с по-долното. Вие кога  смъкнахте матрака на по-долно ниво?
Сутринта мама малко се успа и вместо около 6 се хранихме около 7.30 и после в 10.30, но това вече не ме притеснява особено, защото вечерта, така или иначе се къпем към 20.30 и пак "влизаме в релсите".
Това е от мен за сега.
Целувки на бебоците.

# 154
  • София
    ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА на Димитър, Йоан И Марая!!!   

ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК НА val_stef!

Assinka благодаря много за лекцията, някога редовно четях твоите съвети в темата на юлските мами очакващи бебета и се ядосвах  Simple Smile че в нашата няма някой като теб  Simple Smile
    Сега едно въпросче от мен вече питъх Money, но тя не успя да ми отговори и се каня да го пусна в кърмаческия, но тук ми е по- лесно засега.
    Първо засега сме само на кърма с мадамите и това с висенето по цял ден отдавна им свикнах. Не само за мляко еми това е единствения начин да заспят или да се успокоят ако са кисели и то и двете едновременно.
    От няколко дни обаче Ники почна да ми прави един номер и то само понякога, но доста ме притеснява. Значи почва да си суче нормално и може би като потече повече се задавя и  от там нататък при всяка глътка сумти, гърчи се дори пуска гърдата и заревава. След съвсем малко се успокоява и търси гърдата но като започне да суче отново същото се повтаря. Усеща се как като че ли я боли ли незнам докато преглъща а е гладна и иска да яде. Това си го представете докато се опитвам да ги кърмя едновременно какъв купон настава. След малко и другата мадама която не и обръщам внимания а дори и леко я мачкам за да обърна внимание на Ники се разревава и купона е пълен. Проблема  е че ако и имаше нещо, устичката и е чиста за гърлото незнам трябваше да се държи всеки път така а не е. Но ми е много мъчно като я гледам как се мъчи защото определено надава едни много жални звуци.
    Хайде мами дръжте се още малко и ще почнат да ходят дребосъците Grinning

# 155
  • у нас
Честито на всички празнуващи днес
Валка,стига с тези тортички бе злато,че и без това кантара е големия ми враг в последно време Mr. GreenЧестит ви двоен празник днес.Бъдете много щастливи още дълги години заедо  bouquet
Сега да се отчета след вчерашния ден.Първо ни изтеглиха и се оказа,че Кари е качила цели 370гр. за 10 дни.Вече сме 5,170кг. и 56см.
Кари се държа геройски.Разплака се само при боцкането и след като я гушнах,веднага си успокои.Не е вдигала Т,днес местенцето е леко зачервено и малко по-твърдо,което е абсолютно нормално.Не съм давала Панадол предварително.За какво да я тъпча с лекарства?Температурите след ваксина не са неовладяеми,така че бих дала при нужда само,но при нас не се наложи и слава Богу Hug.Не беше нервна или плачлива след ваксината.Аз бях по-нервната и ошашканата от двете ни Embarassed.Следващия път пак ще си купя от същата ваксина.Разликата между три и петвалентната е,че в петвалентната има и Хемофилиус инфлуенце.Абе не е лошо да се поставя имено тя,защото не се знае един ден децата ни в кой край на света ще живеят,но за сега в БГ нямаме заболели от тази болест.Сега малко съжалявам,че не си купих петвалентната,но ще се поинтересувам как допълнително да си я имунизирам бебата.

# 156
И аз като Анди  понякога прилягвам до Дария.уж за малко,а се унасям в дрямка.До преди малко също спинкахме в тандем Grinning-Тя върху мен.Само ме е страх да не се нау4и така ooooh!Че не стига 4е не ми слиза от ръцете и циците,ами и да спим заедно #Crazy ще ми дойде в пове4ко.Анди,защо ти е странно 4е следващата ви конмсултация ще е след месец newsm78Те нормално са а всеки месец по веднъж Peace.Ние имахме една междинна на 20-ия ден.След като вси4ко е наред и няма проблеми,не виждам защо са ти  пове4е консултации.Е и на мен ми се ще  по-4ести4ко да съм в те4ение на наддаването й,но...това е положението.Май става като през бременността LaughingЩе ни се  за собствено успокоение постоянно да висим в каинета Wink
Елиона- не се притеснявай,и Дария севърти като пумпал ooooh!В4ера седях и я наблюдавах как се върти по малко.бях я оставила на дивана и не я делеше много го падането ShockedВе4е не смея да я оставям сама.Аз така и не използвах горното ниво на креват4ето.Струваше ми се много високо някак ThinkingА и музикалната въртележка й се падаше съвсем до главата,и така- направо на долното ниво сме си от първия ден Peace

# 157
Здравейте и от нас!
Честито на всички празнуващи днес!!!
Val_stef честит двоен празник!!! Много щастие и любов в семейството!!!

Assinka много ти благодаря за отговора и за лекцията, много е полезна! Определено ми подействаха успокойтелно думите ти. Когато имам време чета в кърмаческия, но това е доста рядко, та лекцията ти ми дойде тъкмо на време Hug

Нашата погача, която правихме в неделя мина чудесно. Бяхме само жени, разчупиха питката над главата ми, докато държах Ники в мен. После трохичките и паричките, които оставиха всички, вързахме в кърпа и я оставихме на високо място Grinning После се черпихме, а Ники беше спокоен и поспа при нас.
За памперсите, аз съм много доволна от Либеро, ама сега решихме да пробваме 3-ката на Памперс да видим как са. А после ще решим на кои ще останем.
За ваксините още не сме решили коя да слагаме, но скоро ще решим.
Ники нощно време си се буди и се храним. За сега не мисля насила да го карам да се отказва от нощното хранене. Мисля, че той сам ще се откаже, когато му дойде времето. Иначе си прави по 5-6 часа пауза и това е добре за мен.
Дано вече да намалеят коликите, че Ники някои дни е много нервен по цял ден, а други дни е много спокоен. Явно отшумяват, но не напълно.
Аз пия лактогонния български чай и ми се струва, че има ефект.
Днес май е доста кофти времето и сигурно и ние няма да излизаме. Дано да се покаже слънчицето.
Лек ден на всички и целувки на малките съкровища!!!

# 158
Здравейте момичета и ЧЕСТИТИ ХУБАВИ ПОВОДИ НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА И БЕБЧЕТА!!!!!!!!!!БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ И НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВИ!!!
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Не пиша често в момента,но се опитвам да ви чета всички и ви се радвам много!
Да ви се оплача:Марти е с много силна хрема и в понеделник вечерта в 23 часа се засили доста-започна да се дави от секретите и едвам дишаше.Бързо отидохме в спешния кабинет в Окр.болница и като го прегледаха му назначиха изследвания:рентген и вземане на кръв.Питам аз не е ли малък за рентген и отговор няма #2gunfire #2gunfire #2gunfire.Отношението там е отврат #Cussing out.Излязоха резултатите и лекарката ми вика оставате в болницата имал лявостранна пневмония #Crazy,и минаваме на антибиотик Cry.Аз и викам преди това обаче искам и второ мнение и така веднага отидохме в терапията и там наша позната е педиатър- та тя и още една колежка нейна го прегледаха обстойно и се оказа,че няма пневмония.Предствяте ли си за малко да останем в болница,за да ми тъпчат детето с антибиотик.Направо бях бясна #Cussing out.Сега се лекуваме с вит.С и капки за нос Коларгол,надявам се скоро да оздравее слънчицето ми.Въпреки,че е болен се храни добре-бяхме на консултация и сме 4200кг /+1100/ и 54,5см /+4,5/.Биха ни и ваксината-поплака малко и след това заспа миличкия ми,стана ми много жално,ако можеха на мен да ми я бият вместо на него...По тоя повод за ваксините:Лорекса миличка можеш ли да ми кажеш за какви болести са съответно тривалентната и петвалентната ваксини? newsm78
Иначе в неделя празнувахме 40 дена на бебчо,поканих мои приятелки ,които донесоха подаръци за Марти и мама /че нали бях и именничка-черпим ви с Марти  beer  party023 Misc Baby Bottle/,направих питка ,която две момичета с живи родители разчупиха над нас,завързах кърпа в която всеки сложи парички и я поставих на високо и т.н. както е според обичая.И на следващия ден се разболя слънчицето ми Sad.Оплакох ви се набързо,но много ми е гадно.Извинете ме, и си пазете бебчетата да не се разболяват.Целувки от нас и бъдете здрави./май щях да пиша още нещо ама....забравих/ Heart Eyes

# 159
  • у нас
тривалентна(Инфанрикс)--Дифтерия,Тетанус и Коклюш
петвалентна(Пентаксим)-Дифтерия,Тетанус, Коклюш, Хемофилиус инфлуенце тип Б(което си е менингит)
Ето какво открих във Форума по повод тази ваксина.Копирам го тук 

Hib ваксината тук(става дума за Холандия) е задължителна,като се поставя заедно с DKTP на 4 приема-2,3,4 и 11 мес.на нас ни предстои последен прием(отложихме я заради ухапване от комари) ,а ето и какво открих:Ваксини против хемофилус инфлуенце тип Б:Тези ваксини са предназна4ени да блокират смъртоносната бактерия на хемофилиус инфлуенце тип Б,която е при4ина за ред тежки инфекции у бебета и малки деца.Хиб предизвиква близо 12 000 слу4ая на детски менингит в САЩ,като 5 % от тях с фатален изход,а също и по4ти вси4ки слу4ай на епиглотит (инфекжия с потенциално фатален характер,водеща до задръстване  на дих.пътища),целулит(инфекция на кожата и съединителната тъкан),остеомиелит(костна инфекция),перикардит(инфекция на сърде4ната мембрана)у малки деца.Конюгатната Хиб-ваксина.одобрена през 1990 г.в САЩ,по4ти няма страни4ни ефекти.Американската академия по педиатрия препоръ4ва първите 3 приема  да стават на 2,4 6 мес. а 4етвъртия в периода между 12 и 15 месец.ХИБ ваксините също като другите не бива да се поставят на деца страдащи от нещо по сериозно от лека настинка или алерги4но към някоя от съставките(задължителна консултация с наблюдаващия доктор).Неблагоприятните реакции са рядкост ,но много малък % деца полу4ават температура ,за4ервяване или болки около мястото на инжекцията,разтроиство,повръщане и изблици на продължителен пла4  след поставяне на конщгална ХИБ ваксина.Доколкото знам ваксината е препоръ4ителна в България.До сега не сме имали проблеми с нея,надявам се и последния прием да мине добре.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 14:33 от Lorexa

# 160
  • София
Nadence,
тривалетната ваксина е срещу дифтерия, тетанус и коклюш и ако се спреш на нея, когато я поставят ще дадат на детето и капки през устата. Това е ваксината срещу полиомелит (детски паралич), която ЗК плаща. А петвалетната е срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомелит и хемуфилус инфлуенца.

Lorexa,
хемуфилус инфлуенца са бактерии, които причиняват менингит. На моя колежка детенцето почина мин. година от тази болест на 1г и 4 м. По тази причина аз ще слагам от тази ваксина, освен че имаме псориазис в рода и не е препоръчително да поставяме жива ваксина срещу коклюш.

# 161
  • у нас
По принцип ако не се постави сега петвалентната,може детето да се имунизира с Аct Hib(противоменингитна ваксина) най-добре след навършването на 1 годинка,защото преди това има доста ваксини начесто.Не знам как е с вноса обаче на този етап.
Всеки си преценя сам за себеси.

# 162
Здравейте и от нас с Маги. Не успях да пиша вчера, защото не успях да се организирам и да се оправя. Вечве съм сама, майка ми си я оставихме в къщи. И не ми остава много време. Вчера бяхме на консултация, вече сме 4 кг. и е порастнала с 4 см. Биха ни втория прием на Хепатит Б и малкото сладурче поплака малко. Но като си я гунах се успокои. Всичко било наред, развива се добре детето. Да чукам на дърво. Много полезни неща се написали, аз само четях и нямах време да задам въпроси, но вие сте  дали инфо, доста изчерпателно при това. Благодаря много. така помагате на всички, които не сме наясно с доста неща. Хайде да ида да видя малкото съкровище.
Целувки от нас двете.

# 163
Лорекса Габи32 благодаря ви за бързия и изчерпателен отговор. PeaceСега остава да реша,коя ваксина да предпочета.Целувки

п.п.Сега разглеждах бебчетата на 1 месец в албумчето ни-много са сладки Heart Eyes,и аз качих няколко снимки.
  bouquet

# 164
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Димитър, Йоан И Марая!!!  

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА val_stef с пожелания за дълъг и безоблачен семеен живот и двете /засега/ съкровища много да я слушат!

Привет и от нас най-накрая.
Уж обещах да съм по-редовна, а не си изпълнявам май много съвестно обещатията. Но какво да се прави, явно аз не успявам да се организирам добре, за да ми остава време да пиша, пък и се старая да прекарваме повече време навън, за да може бебчо да събира последните слънчеви лъчи.
Иначе миналата седмица бяхме на консултация /малко инцидентно - за да си вземе мама болничния/, но вече сме 5 300/58 см. Само на кърма сме, дори и водичка не давам и за първия месец качихме 1 500 кг. и 5 см. и после за 2 седмици още 600 гр. и 2 см. Абе папка си детето не мога да се оплача, папкаме и през нощта.
На нас също ни предстои поставяне на ДТК и аз се чудя още коя ваксина да избера. Благодаря на всички мами за информацията относно ваксините, че не е шега работа и аз също много съм се притеснила.
Ами това е засега от нас, явно тия дни не се очертават разходки и ще имам павече време да чета и пиша.

Общи условия

Активация на акаунт