АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 025
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Димитър, Йоан И Марая!
ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК НА val_stef!   
Много хубави теми сте подхванали мами - благодаря за инфото!  Hug
val_stef ние имаме по челото едни люспички, все едно се бели кожата - педито каза че са крустички (ако съм чула правилно думичката  Embarassed ).
И ние утре изпращаме бабата и тогава започва големия купон.  #Crazy Ще видим как ще се справим.
Използвах момента да оставя бебето с мама и днес ходих на гинеколог. Каза че се възстановявам добре и вече мога да започна с коремните преси и по леки натоварвания. А за второ бебе трябвало да изчакаме поне две години.  Laughing
anni78 все се каня да те питам - не е ли много рано на пролет да обрязвате детето?  newsm78 И ние ще го обрязваме, но ми се ще да е поне на годинка. Събирам инфро - така че ще се радвам да ми споделиш повечко.
Ами това е мами! Незнам кога ще имам възможност да пиша пак, но поне ще се старая да ви чета!  Heart Eyes

# 166
  • София
Вал,честит ти двоен празник!!!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ БЕБЕТА!!!
[/color]
Лорекса,радвам се,че Кари е понесла всичко толкова добре,дано при всички да е така.А къде й биха ваксината,защото на едни я бият в плешката,а на други в крачето мускулно.
Много ме яд за времето,дано се оправи,че да можем да се поразхождаме още малко.Хайде ставам,че мойта девойка иска пълно внимание като е будна и ви праща много целувки Laughing Heart Eyes

# 167
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Димитър, Йоан И Марая!
ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК НА val_stef!   
Пожелавам ви още много години семейно щастие и много любов!
Assinka много благодаря за инфото!Беше ми много полезно и успокоително!  bouquet
Lorexa,gabi32хиляди благодарности за инфото около ваксините! Hug Много се радвам че Кари е понесла ваксината така добре!Аз ще реша тези дни на коя да се спрем.

Aila ти си герой как се справяш newsm78 #CrazyДа не би да и тече по много и да се дави?Пробвай да я оригваш по често,може и да помогне! Peace
nadence стискам палци бързо да оздравявате а за здравната ни система .... #2gunfire
Ние днес след като изкарахме една спокойна нощ,(яде в 22ч,после в 3 ,6ч,и 8:30)започнахме пак с постоянното кърмене.
Явно и ние имаме "бум на разтежа" и през деня кърмата е по малко и затова яде по често.Вчера по едно време към 14ч реших реве не реве , отивам да ям нещо, защото целия ден бях нито яла нито пила,за спане да не говорим. Ядох толкова бързо под нейния съпровод че ме заболя корема после,днес от 9 ч същата работа,добре че татито беше вкъщи и сготви и така в 14:30 закуско-обядвахме на смени Wink
После излязох до аптеката да и купя мехлемче за раничките в гънките,защото не минават и явно не е подсечено.Днес ходих за направление за гинеколог и моя лекар каза че тези ранички може би са гъбички ooooh!,та тя като ревнала докато ме няма ,направила баща си луд  #Crazy
Извинете ме че ви досадих ,но вече съм #CrazyНики от първия ден се "дъни" в училище,пак със забележки.Забравил си якето,не разбрал кога са му репетициите, кога солфежа,харчи си джобните за боклуци и стои гладен,вчера пък манжата ми не му харесвала,абе фасони,побърква ме вече! #Cussing out
Това е засега от нас !Пак плаче ,оставям ви!

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 17:54 от MamaMargo

# 168
Здравейте момичета,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!

VAL_STEF,  ЧЕСТИТ ТИ ДВОЕН ПРАЗНИК САМО ЛЮБОВ txtloves txtloves txtloves Two Hearts И ЗДРАВЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ

Сега малко отчет,
днес не съм много в настроение, не знам защо. Сранно ме болят ребрата от ляво, така ме боляха през бременността....Корема ме наболява, нямам грам апетит, кърмата ми май спира, днес едвам изцедих 100мл., някаква яка депресия ме наляга и не знам какво да я правя. Някой друг хвана ли го следродовата? Но за сметка на това Дари е спокойна, хапва, кокори се малко и заспива.
Сега чакам татито да се върне от работа и смятам да полегна малко..
Целувам ви много и до скоро

ПП Лорекса, gabi32 мерси много за инфото за ваксините.  (макар че трябва пак да го прочета , че почти не го схванах)

# 169
  • София
Момичета, знам, че стрелям много напосоки, но все пак ми се иска да опитам.

Търся една августинска мама, но не знам дали пише тук! Казва се Вики и терминът й беше около 20-23 август. Лежахме заедно в патологията на Тина Киркова през юни, но тя откара вътре доста след мен заради високо кръвно. Последно разбрах, че са я изписали почти месец по-късно, значи края на юли.

Много ми се иска, ако тя пише тук или описанието е познато на някоя от вас и може да се сещате кой може да е това, да ми пишете на лични! Много ми се иска да разбера дали всичко с мама и бебе е наред! Благодаря и извинете за вмешателството в темата ви!

# 170
Здравейте,
Сори гърли, но напоследък нямам никакво време за пред  PC-то, а к'во остава да постна някой отговор.
Честит празник на всички, които имат повод да празнуват!!!
В събота на 16 септември бяхме на преглед и се оказа, че моята мръвка не наддава достатъчно – едва 100гр за 2 седмици и педито ми препоръча да мина на комбинирано хранене при все това, че жената е краен привърженик на дългото кърмене. И така от тогава до снощи беше едно помпане по цял ден – изцеждам около 70мл от една гърда и добавям 30мл адапте. Вечер понеже не ми е по силите да се помпя, давах да кърми ... и без това трябва да си тренира Човека.
Малък Ники се оказа нервак - холерик като мен и когато е буден почти непрекъснато плаче и си изплюва бибата, без която се чувства некомфортно. Когато спи - спи спокойно, но за сега не може да бодърствува без да плаче. Когато ми е на гърдата суче спокойно около 15-20 минути и след това или се нерви че не може повече да дърпа и се разплаква или заспива и не му се занимава повече. Преди прегледа в събота си го кърмех когато поискаше - през час, през два ... през четири - не съм гонила режим.
Педиатърката ми каза, че като почна да го дохранвам с АМ ще се успокои и няма да плаче толкова много. Да ама не! – и с адапте и без него пак си се дере.
Нещо ме осъмни, че теглилката на педиатърката не мери точно и затова вчера следобед го премерих отново при Bubcheto (тя ми е съседка). Благодаря ти много, Бубче!!! Peace Оказа се, че е наддал близо 400гр, което за мен вече не е повод за притеснение. Тези грамчета или си ги е имал още в събота, но кантара е бил неточен или е качил 300 гр. за тези 3 дена. Както и да е – това вече не е важно. Днес му мерих и височината - пораснал е с 3 сантиметра.  Снощи реших, че след като помпя по 70 – 90мл от гърда и Ники си плаче със или без достатъчно манджа, спирам с адаптираното и продължавам само на кърма. Ще продължа още известно време да се помпя денем за да контролирам количеството на кърмата, а вечер Човека си остава на кърмене. А относно режима – не мога още да постигна 6 хранения през 3 часа. За сега си оставам мама на повикване, защото и без това така ще мога още да урегулирам количеството на кърмата.
Момичета на вас кога ви спря кръвотечението и кога ви дойде отново цикъла?
Брее, колко много изписах, чак не е истина.
Поздрави и целувки на всички френдки Heart Eyes

# 171
Здр. и от мен момичета  Simple Smile,
Току що ми донесоха капките против колики от Англия. Бях поръчала само Infacol, но са ми пратили и едни други - Colief с горещи препоръки, че били №1 в Англия и били страшно ефикасни. Та мисълта ми е някой дали ги е ползвал?
Интересува ме също как давате Infacol-а на децата, защото в инструкцията пище по 1 цяла пипета да се изсипе в гърлото. Сложна работа!
И последен въпрос: Някой може ли да ми напише съдържанието на Саб Симпекс, за да го сравня с горепосочените капки.

# 172
Обърквация, съчуствам ти за неразположението  Cry и се надявам бързо да мине. Само не се притеснявай за кърмата, щом малката не плаче от глад скоро след кърмене значи и е достатъчна. И моята изведнъж намаля и сега ме изсуква почти изцяло, но огладнява през 3,5-4 часа, спестява ми изцеждането  Simple Smile. Ти с твоето притеснение можеш да объркаш нещата!
Еmelle, вчера бях на контролен преглед и д-р Григоров /май така се казваше/ ми каза че раната зараства много бързо, но да изчакам с упражненията поне 60 дни. На теб кой ти каза, че можеш да спортуваш?

# 173
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ!!!
и аз започвам с оплакванията! Confused Confused Confused
Нашето трудно акане стана още по-трудно.  Sick Милото ми бебче по-цял ден се мъчи и нищо не помага. Вчера се принудих да ходим на доктор. Там го изакаха с една тръбичка, която му е напъхаха 10 см в дупето.  Shocked Shocked ShockedМного ми е жално как се мъчи! Сменихме НАН-а с Фризовом, но ефектът ще дойде след няколко дни, та положението и днес е същото. Много е раздразнителен и тотално отказва гърдите ми. Започнах да се изцеждам, но днес не искаше да пие кърмата ми. Някой има ли подобни проблеми???
И за капак на лошото му настроение, времето се развали и трябва да си седим в къщи при условие, че от сутрин до вечер сме навън. Ицето не искаше да заспи цял ден. Към 4 часа дъждът спря и веднага излязохме. Заспа на секундата и още не се е събудил! Какво ще го правя зимата, незнам!
Да питам за Фризовома - много е гъсто и ми запушва бибите. Какво да правя??? И още едно въпросче /последно, обещавам/! Тези ваксини, които се купуват колко пъти се поставят???
Айде спирам до тук, че да погледам Сървайвър, пък после и Големият брат - големи откачалки са ги събрали този сезон. Дано да е интересно, че нещо сериалчета не ми се отдават да следя!
Лека вечер на всички!!!
[/b]

# 174
Ралка-Балка.Аз давах инфакола в устата сама да си го хапва.Сипвах  съдържанието на капкомера дори на 4асти и после дори си го облизваше като го изпразня LaughingХаресваше й.Така 4е не виждам смисъл 4ак пък да се целиш в гърлото newsm78
Аз отдавна нямам гадните лохии  Hugи дори практикуваме сравнително 4есто секс Blush( е на вклю4ен бебефон,но... Crazy и това е нещо).Романтиката- друг път.С бебе е така Laughing
Обърквация- не знам дали карах следродилна депресия или какво,но ,моята беше позакъсняла спрямо теорити4ните прогнози.При мен съвпадна с идването на свеки #2gunfire,та имах  оправдание за поведението си.Наистина е ужасно като състояние,а лошото е 4е осъзнавам  това и все пак не мога да се контролирам.Горкия ми мъж SickТой отнесе по4ти вси4ки негативи.НИкога не сме си повишавали  тон дори,а сега се карахме безумно ShockedИ аз бях провокаторката в пове4ето слу4аи.А за рев- да не говорим.Ревях като магаре за щяло и нещяло.Леле- как ме издържа- не знам ooooh!Искам да ти кажа само да се успокоиш въпреки вси4ко.( знам 4е е лесно на теория,но- опитай).И най-важното относно кърмата- не се предавай и не мисли за това 4е спира PeaceВ момента пове4ето от нас са на тази вълна и с тези тревоги.Вярвам 4е  са неоснователни и вси4ки ще преодолеем моментните си кризи!Горе главата!

# 175
Така... на маменцето с БЛИЗНАЧЕТАТА - сигурна ли си, че струята е силна? Защото ако е така е добре, когато даваш от тази гърда да изцеждаш малко, колкото да спадне първоначалното налягане. А как ги храниш всяка има своя гърда или ги редуваш? Защото е добре да ги редуваш - всяка има свое темпо и е добре за гърдите да се стимулират и от двете. Примерно на ден ги сменяш.
Обърквация, как и защо цедиш? Извинявам се, но съм като парашутист и искам да знам - да не би бебето да не суче от теб? Моля, пиши ми на лични да не затормозяваме темата Hug И стига с тези следродови - по-скоро есента е виновна, но ако се огледаш навън и видиш как всичко става златно... толкова е красиво, а ти си майка... и се разхождаш с детето по златен килим Heart Eyes Хайде, дай го по-романтично и стига с разни "депресивни" идеи Hug
Кабив, за да не ти отговарям само аз те моля нещо - пусни си тема в кърмаческия. Ще получиш наистина адекватни съвети, много бързо ще махнеш добавката още повече, че имаш и лекар в подкрепа. Обещавам, че ако на първата страница нямаш отговор от Хедра ще й пиша ЛС специално с твоя проблем - ще кърмиш Hug Щом имаш желание, но чуй какво ще ти кажат тези, които са минали през подобни проблеми Grinning
Момичета, ще се опитам да ви направя кратка селекция на статии от кърмаческия, които биха обхванали проблемите, с които се сблъсквате в момента. Не знам обаче, кога ще имам време... обещавам до към два-три дни да се появи в пост Wink

# 176
Честито на вс. празнуващи бебоци  bouquet
Вал, честити празници и на теб , любовта да не ви напуска  bouquet

emelle , във форума четох, че в Америка още в родилното отделение ги обрязват бебчетата, а и си мисля, че колкото по-рано толкова по-добре. Знам че трябва да става през студено време . И като казах на мъжа ми за на пролет, той вика, че било мн. рано, но смятам да говоря с хирург и неговото мнение ще е окончателно.  Поне се успокоявам, че хирург  ще върши тази работа, а не както при него е бил ходжата Shocked
Но като уточня нещата ще пиша какво съм разбрала. Понеже си от София, да си чувала нещо за обрязване с лазер, защото това ми се струва най- добрия вариант. Но не знам дали в България се прави такова нещо.

[/i][/color]

# 177
  • София
    Каbiv да знаеш че проблема сигурно е в кантара. Все пак сме при една и съща педиатърка  Simple Smile Може спокойно да има и разминаване между кантарите в болницата и при нея също. Аз също ходих две седмици след като ни бяха изписали и ме шашна че едната е наддала само 200 а другата 300 грама и да дохранвам. Е не се навих и след още две седмици се оказа че са си наддали по 850 грама тосет по 500, 600 още за същото време. Така че изобщо не се притеснявай. И като капак след като ми беше казала да дохранвам пък после каза че са наддали супер и добре че не съм почнала да дохранвам. Иначе съм доволна от нея, но изобщо не се притеснявай. Спри да му даваш от шише и си го кърми на воля. Аз заради такива глупости мина доста време докато се успокоя и спря да се цедя и да давам от шише та дори и няколко пъти дадох АМ. Няма никакъв смисъл, къде с 30 милилитра АМ на ден допълнително там и без тях. Вярно че бяха залепени за мен нонстоп но то по това време може и кризи на растежа да са ги хванали.
    И мен май преди няколко дни ми се беше развалило настроението, но сега съм ок и само искам да има още няколко хубави дни, че днес изведох мадамите в най-големия дъжд. Добре че наваля само мен.
    Много поздрави на всички и на малките им бебчета също а и много целувки за тях   bouquet

# 178
Мамчета благодаря ви за поздравите  Hug
Изкарахме си чудесно! Бяхме по разходки и кафета през деня със сестра ми докато мъжо свърши работа. След това продължихме с него и завършихме на биричка и още нещо  tooth

Ето доказателство, че още от вечерта пожеланията ви се сбъднаха Mr. Green

# 179
  • Sofia, Bulgaria
Привет и от нас!
Честит празник на всички празнуващи мами и бебоци  bouquet!
Аз май се включвам само, за да се оплаквам, но.... Sad Ние преди малко се прибрахме от Пирогов. Александър е развил пъпна херния и отидохме да ни обяснят какво да правим. Да ама един доктор реши, че детенцето ми е застрашено от прищипване на червата и ни изпрати на колоскопия(няма да обяснявам какво е, защото е гадно) #Cussing out. На въпроса ми дали не може да се изчака и дали не трябва да се направят преди това кръвни изследвания ми бе отговорено, че няма да работят само за мен и моето дете.  #2gunfireЕ на този отговор нашият тати си взе детето и си тръгнахме. Според педито ни няма място за притеснения, просто защото нямаме симптомите на това заболяване, но аз ще се побъркам и не знам дали сме били прави да си тръгнем и да не направим въпросното изследване. Та въпросът ми е някой знае ли дали някъде другаде в София има детски хирурзи освен в Пирогов и къде се правят кръвни изследвания на бебета? newsm78
ellenka и ние имахме същия проблем със запека и Нан. Минахме на Фризовом и всичко се оправи. А проблема с гъстотата решихме като смесваме равни количества Фризовом и Фризолак и всичко е ОК.
Пожелавам ви лека и спокойна вечер и много целувки на малките бебоци Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт