АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 039
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Хей, има ли още будни мамчета? Аз след малко ще си лягам, но реших преди това да ви видя. След банята се нахранихме и се наложи да приспивам малката в продължение на 45 мин. Пях песен до припадък. Сама си я измислих, зора какво ли не прави - "нани-нани, нани-на, спинка бебето сега" -  и така хиляда пъти. Зави ми се свят от пеене и люлеене. Но имаше резултат. От няколко вечери Маги спинка по коремче, слагам я така и тя през нощта само си обръща главичката. Харесва й. А ина консултацията казаха че било добре да са по коремче, за да могат да си развиват мускулчетата на гръбначното стълбче. Маги като я държа изправена в ръцете си и такова разглеждане му прави, главичката й не клюмва вече, а стои изправенка. Милата душичка, кой знае колко усилия й коства. Днес й купихме гребенче и четчица за коса. До сега причесчицата й беше като на пънкарче. Всеки косъм с различно мнение и посока. Коликите й катто, че ли понамаляха. Надявам се поне.
Хайде да спирам с писането и да ходя да спинкам и аз. Пожелавам ви лека нощ на всички и спокойни бебенца през цялата нощ. А дано утре се покаже сланчицето, за да можем да изведем бебешорките на разходка.
Лека и спокойна на всички. Целувки!!!

# 181
  ura  ura  uraЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЦВЕТАН НА МАМА SIREN
ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА МИЯ НА МАМА SpRiNgOfLiFe
ura  ura  ura
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ , ЩАСТЛИВИ И ДОБРИ ДЕЦА Simple Smile

# 182
Добро утро ранобуднички Grinning, нека денят ни започне с усмивка, през  нощта спахме отново добре, като промрънка към 2 ч. в просъница му давам да суче и той отново си заспива до 5ч., но сутрин започват напъните и се замислих като му давам чая за колики, че може да не го иска, защото е студен -стайна температура. Вие затопляте ли постоянно водата, ако давате такава и чая? А стаята?
 Днес сме вече на един месец, благодаря за хубавите пожелания Обърквация! Grinning  Hug
 Ще ходим на консултация и после ще пиша за отчета.

# 183
  • София
Честити месечинки на ЦВЕТАН и МИЯ ! Да растат здрави и щастливи!  bouquet

# 184
Dobro utro i ot men  Wink,

Честити месечини на малките палавници и на техните родители!  newsm51

Току що изпратих майка си  Cry и двете си поплакахме на вратата. Сигурно ще и е много мъчно за бебо! Сега ми предстои да се организирам и да наместя всички задачки  newsm75 newsm28 1ironing wash hang 1dishes  food002 newsm71  bath1 в едва 24-часовия работен ден! Какво пък сигурно е възможно!
На първо време ми предстои да организирам Погачата в събота. Много ще ми помогнете ако ми пишете какво сложихте на масата за ядене.
Siren[/b][/color] нашия педиатър ни съветва да не  затопляме водата и чая дори когато Стефан беше болен, а да бъде стайна температура.

# 185
Върнахме се от консултация, наддали сме 1.470 кг., но сато се има предвид, че не сме акали от онзи ден- 1.400кг. и сме - 4.400 кг. и 54 см., вече имаме гушка и пълним кълчиците, лепенката за пъпчето остава и този месец, сложиха ни ваксината, поплакахме. Cry
Ralka Balka незнам основанието на педито, но благодаря за мнението.
честито на всички месечинки, малки и големи, да растат здрави и засмени!

# 186
  • София
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЦВЕТАН И НА МИЯ!!!
При нас няма нищо ново.Вече се чудя дали да не спра да й давам Саба,защото ми се струва,че май гадните колики отшумяват,пу-пу.Или може да го намалявам постепенно.Вместо 3 пъти днес ще пробвам да го дам два пъти.
Ралка Балка,съдържанието на Саба е:
лекарствено вещество:Simethicone
в 1мл се съдържа 69.19 mg диметикон 350 - салицилов двуокис 92.5:7.5
1.0 mg натриев бензоат, 0.35 mg сорбинова киселина
помощни вещества - анхидран натриев цитрат, карбомер, лимонена киселина монохидрат, хипромелоза, оксиетилен, дестилирана вода и аромати.
Кабив,докато Ники стане 5кг,винаги можеш да дойдеш да го премериш за твое успокоение.Понеже Ина скоро ще стане 5кг,а везната мери до толкова се чудя дали да купувам по-голяма,защото досега винаги като се притесня,че не хапва добре си правя пробно кърмене и се успокоявам.За сега толкова от нас,стискам палци да се позатопли,за да може да поразходим бебоците Grinning Heart Eyes

# 187
Привет и от нас и честити месечинки на ЦВЕТАН и МИЯ !

Кабив виждам, че в момента си онлайн, специални благодарности, че ни върна във форума.
Деситка, на вас кой ви каза, че имате херния и трябва да правите изследвания? Ние бяхме със СЪМНЕНИЯ за херния, защото пъпната ни връв била много дебела и пъпчето ни беше изкочило 1 см. напред, особено като плачеше и се напъваше и вече 2 седмици си носим една лепенка за прибиране на пъпа. Тя е специална, точно за херния и има ефект. Не знам дали сте опитвали това преди да стигнете до Пирогов.
Иначе ние най-накрая заспахме след 2-3 часа будуване, през което  се напъвахме безрезултатно. Уж нямаме запек, пък голямо напъване пада докато пръцнем или се изходим.
Ами това е засега от нас, днес времето е по-приятно за разходки и мисля да излезем след обяд.
Чао и целувки

# 188
Добро утро и от нас, макар че си е добър ден newsm03.
Моята сладуранка спинка доста добре тази нощ, както всяка друга де. Но за разлика от друг път, след като заспа снощи към 12:30, тази сутрин се събуди в 7 часа. Сменях памперса и докато я слагах на поставката да я избърша и тя се напишка. Ходих да я мия пак, и като я оставих на спалнята, за да мога да избърша предишната беля и тя взе че се наака.  smile3534. Хайде наново миене, този път вече успях да сложа новия памперс без проблеми. Оставих я в легълцето й да сменя бельото на спалнята и тя ревна, и аз като започнах едно пеене, по едно време поглеждам - тя си спинка  sleepuu Sleeping. Сега беше момента за  newsm75 newsm79 newsm28 wash . Кръста ми не ме държи - одобрих всички рекорди по скоростно чистене newsm74. Сега съм седнала на компютъра, но я чувам как си мрънка. Събуди се, но няма да се появявам, да не ревне неистово. Мрънка, мрънка и спира.
Ами хайде да спирам, и да ида да изпуша една цигара.
До по-късно!!! Усмихнат ден на всички! newsm53

# 189
Имам един въпрос. Маги е родена на 15 август. В неделя или в понеделник да правим погачата? Мисля, че се пада в неделя, дайе се уговорихме за ходенето в църквата. Помогнете ми със смятането, защото да не объркам нещата. А доколкото разбрах, преди 40 дни може да се прави, но след това не било хубаво. Помагайте.

# 190
Нетти, нали и ти роди на 15, кога смяташ да правите събирането?

# 191
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте отново и от нас:)
Честито на всички празнуващи днес  bouquet Да са живи и здрави и много спокойни бебоците newsm51 newsm51
Слава на Бога от снощи Алекс е спокоен и вече не съжалявм, че не го подложих на това ужасно изследване. Praynig
Puhi ние отидохме в Пирогов, за да ни сложат такава лепенка на пъпчето, а те решиха да се презастраховат и така и не ни обърнаха внимание на този проблем. На вас кой ви сложи лепенката?
Бубче можеш да идваш у нас да теглиш Велина. Нашият кантар е до 10кг. А е и крайно време да се видим най-накрая Heart Eyes
Целувки от нас и дано не завали пак, че ние излизаме отново. newsm44

# 192
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЦВЕТАН И НА МИЯ!!! newsm51
didika, мила аз мисля че 40 дни нашите бебоци правят в неделя тъй като август имаше 31 дни Grinning. За събитието ние мислим в неделя да го направим само за църквата не знам дали в събота или в неделя трябва да се иде? Трябва ли предварително да се запишем в църквата за чиста молитва или става с отиването newsm78
Днес сме на консултация да видим колко сме пораснали Grinning, ще докладвам по-късно.
Във Варна днес е слънчево идеално за разходки Grinning, лек ден на всички и дано да успеете да се разходите с бебоците newsm44

# 193
Копвам си мое мнение, което публикувах при юлките, за да стои и при вас Hug

Синеочка, създаваш мастни клетки - всички създавате до втората година на детето се формират мастните клетки в организма, които остават константен брой до края на живота. Само дето мазнините в кърмата нямат нищо общо с тези в АМ, защото са леки, човешки мазнини, за човешкото бебе. Точно затова лекарите по света твърдят, че кърмените бебета страдат много по-рядко от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Така че - СПОКО Hug
Пепи111, надявам се да не ти е дошло до гуша от подобни мои изказвания, но моля, при така добре организирано кърмене... при такова добро наддаване, просто нямате никаква нужда от сок (не, че ако не наддавше щеше да имате). Разбери, наистина ако трябваше да даваме сок от втория месец едната гърда щеше да пуска сок. Много по-добре е за храносмилателната система на бебето да се започне захранване с каша - оризова или картофено пюре - алкални, ниско киселинни, нискоцелулозни храни, които по никакъв начин не дразнят лигавицата на стомаха. Ако ти е за някакви витамини, добре е да знаеш, че детето ти още няма нужните ензими, за да ги усвои от полодовия сок. Най-пълноценно се усвояват витамините и минералите от майчиното мляко. Защо си мислите, че тъпчат АМ с витамини и минерали? Защото усвояемостта е 10 пъти по-ниска от тази на кърмата. А хората все пак гладат бебетата, хранени с АМ също да получават нужното количество полезности от млякото.
Признаците за захранване са - удвояване на теглото, възможност за стабилно седене поне за 2-3 минути, стабилно държане на главичката изправена, изчезване на рефлекса на избутване храната навън. Около 6-тия месец чак изчезва този рефлекс и бебето може да придвижи храната от върха на езика, към задната му част и да преглътне. Бебе, което яде пюре на 3 месеца обикновено се лекьосва цялото, защото първата му реакция като му се вкара нещо в устата е да се опита да избута с език навън максимално голямо количество - природата го е направила, за да предотврати задавяне и поглъщане на по-едри предмети.
Наистина не говоря празни приказки и не си правя вятър на устата. Казвам го заради вас и бебетата. А и погледнете от практичната страна - няма да се главоболите да правите миниатюрни количества сок, заради които ще цапате съдови и дрехи. Кърменето улеснява, а късното захранване, освен изброените плюсове за организма, предпазва мама от пране Wink Моето дете няма лигавник или дреха с лекета. Просто съм я захранила в подходящия за преглъщане, а не за плюене момент.

# 194
Днес бяхме на консултация и Самуил е качил вече 2 кг. за един месец. Сложиха му противохепатитната ваксина и доста си поплака миличкия. Следващия път ще му слагат ДТК. Аз си избрах петвалентната Пентаксим.
Нетти, аз мисля, че вашия 40-ти ден се пада в събота, понеже 15-ти се брои за първи ден.
Сирен, аз не затоплям нито водата, нито чая. Държа ги на стайна температура.
Наденце, дано Марти се оправя по-бързо

Общи условия

Активация на акаунт