АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 043
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
gesimka, нашата лепенка си я купихме от аптеката и си я сложихме сами вкъщи. Тя е правоъгълна и прозрачна, само в средата има една твърда плътна част, която именно се прилепва към пъпчето за да го притиска навътре и то се прибира и зараства с времето. Можеш да го къпеш с нея и е най-добре да се сменя 1 път седмично. Ние вече сложихме втора, но определено има резултата, нашето се поприбра, но ще го държим така още една седмица за всеки случай.
Не знам дали знаеш, но навремето са им залепвали пъпчетата с монета от 5 ст. при такива случаи Wink

# 196
  • Sofia, Bulgaria
puhi мерси за изчерпателната информация. Вече купих лепенката и ще я залепим. Дано да се оправи бързо детенце baby_neutral

# 197
Zdrawejte i ot nas!Цял ден иман проблеми с нета- ту ги ума ту го няма #Cussing outБеба е кисела и мрънка от сутринта.На вси4кото отгоре не иска и да спи ooooh!В момента уж е задрямала(в/у мен),но - ще видим до кога.Не мога да я оставя на леглото 4е веднага писва или се събужда след 2 минути.Абе- луда станах днес.И през цялото време ме ползва за биберон CrazyУжас!...
Една приятелка ми идва на гости,та си разнообразих малко деня и много  се зарадвах насоциалния контакт LaughingЕ- бебата през цялото време проявяваше капризи,но- все пак ...
Сега да ви се опла4а. Rolling EyesБях писала преди няколко дни 4е на ДАри й  се появиха нещо като крусти4ки по нослето- е - те из4езнаха.Послле - повеждите едни кори4ки,но от днес са слезли към о4енцата и има по клепа4ите.Едното й о4е ми се стори за4ервено и с обадих на педито.Заведохме я в кабинета( добре 4е беше тази дружка с мен,4е нямаше да стане транспортирането до там в колата ooooh!).Погледна ги и каза да не се притеснявам 4е е някакъв дерматит.За всеки слу4ай ме прати на кожен лекар.И ...хайде поехме нататък( добре 4е ми е в квартала кожния диспансер).Там една докторка я погледна и набързо изписа едно крем4е.Купих го и като се прибрахме  вкъщи се за4етох .ами - то това е кортикостероиден препарат #Crazy.А толкова много страни4ни реакции са описани.абе- ужас.И за деца пише да не се използва.Аз съвсем се ошашках.Звъннах на педито( тя беше казала да не прибягваме до антибиоти4ни медикаменти),и й казах какво мазило са ни предписали.И тя ме посъветва отново да не я мажа с него,тъй като е много агресивен препарат за толкова малко беб4е.КАза да из4акаме  и да си я мажа само с олиото както до сега,да се откажа от шампоана за няколко дни и ако се наложи евентуално ще назна4и нещо хомеопати4но.Ох- много с епритеснявам.ХА сега да питам по същество 4е нямам врем да ровя ( с една ръка Crazy)назад из темата.На някоя от вас също й бяха изписали подобно мазило и имаше такива проблеми,н о не помня кой newsm78Кажете как процедирахте.Аз мисля да не мажа с това лекарство и да й купя на Мустела крема против крусти.надявам се да свърши работа.Някой има ли наблюдения в/у него и мазал ли го е на ли4ицето на беб4о?

# 198
gesimka, нашата лепенка си я купихме от аптеката и си я сложихме сами вкъщи. Тя е правоъгълна и прозрачна, само в средата има една твърда плътна част, която именно се прилепва към пъпчето за да го притиска навътре и то се прибира и зараства с времето. Можеш да го къпеш с нея и е най-добре да се сменя 1 път седмично. Ние вече сложихме втора, но определено има резултата, нашето се поприбра, но ще го държим така още една седмица за всеки случай.
Не знам дали знаеш, но навремето са им залепвали пъпчетата с монета от 5 ст. при такива случаи Wink

Ние също сме с лепенка вече почти 20 дни , след първата имаше резултат, втората още не се е разлепила, къпем се спокойно, но казаха да стои може и до другата консултация, ако издържи или не се зачерви кожата, за това е прозрачна , наблюдавай!
Ralka Balka аз също мисля за погачата, нищо че е след седмица в готварския форум има много хубави идеи- аз съм се спряла на шведска маса, за да не се ангажирам с обслужване на всички гости, ще правя хапки, предястия, салати, за пиене вино, джин+тоник и пинаколада за мамите, не се задоволявам само със сладки неща- от мен торта, а другите каквото донесат, както е обичая, но тези работи с кърпичката и парите ще ги пропусна, за да не изпада някой в неудобство от това, че не знае традицията. Добрите пожелания са ми достатъчни.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 18:51 от siren

# 199
Асинка, благодаря много за постинга!
Ани 78, намерила ли си къде да обрежете малкия? И нашия момък ще го обрязваме, но чакам баща му да си дойде, че иска да е до него да не го боляло  Wink. Аз знам ,че колкото по малък е , толкова по- добре

# 200
Здравейте и от мен аз днес няколко пъти ви четох,но не можех да пиша тъй като беба ми беше все на ръцете.Тъкмо реших че е поредния ревлив ден и след храненето в 13:30 и половин часово люлеене най сетне заспа,след като я оставих в леглото моментално се размрънка, но аз имах работа в кухнята и не отидох веднага и тя взе че заспа и спа 5 часа!!! ShockedБях изумена !Успях и да изчистя и да изпера и изгладя че даже и на другото си чадо време да отделя ,че тези дни не го поглеждам милото!Много съм доволна.
Сега я храних в 18:30 и спа до преди минути,ох дано и нощта мине спокойно!
Сега да честитя на месечинките ни Цветан и Мия!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!
ИСКАМ ДА ЧЕСТИТЯ НА ЕV4O РОЖДЕНИЯ ДЕН !ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЩАСТИЕ ,ЛЮБОВ И ПОНЕ ОЩЕ ЕДНО СЛЪНЧИЦЕ!
А сега и аз да се оплача.
Тези ранички в гънките обаче не минават.Мажа ги с този мехлем, но продължават да се разраняват и сигурно я дрази и боли утре ще звъня на докторката вече. Sad Направо са живи рани!

Какви са тези хернии бе хора!Да се стягате и да се оправяте по бързо ей! Simple Smile Naughty
Аз да ви кажа все още имам течение,лохии,но е вече жълто,и ми е много досадно,кога трябва да ми дойде манструацията newsm78,и дали ще дойде докато кърмя ,хич не помня как беше първия път Embarassed Rolling Eyes
Ще къпем Еличка затова ви оставям за днес!
Целувки от нас за всички вас! Hug Heart Eyes

# 201
Здравейте и от нас с Льонка!

Днес уж ходихме на консултация, но не свършихме нищо почти, защото още има хрема и се отказах да я мерят, е беше студено и отложихме хепатитната ваксина за другата седмица. Странно е е хремата се проявява общо взето през нощтта само, но се буди от нея, тъй като не може да диша нормално. Дано вече и минава, добре е и днес док потвърди е гърдичките и гърлото са й чисти. Тя инае си е весела, не се оплаквам.
Момичета, много странно но от днес на бебефона си чувам постоянно някаква радиостанция на местно радиотакси? Някой има ли идея как така става и какво да направя?
Обърквация, мила, зная, че си имаш ангажименти както всички нас, но те моля, пращах ти в неделя на лични да ни качиш в галерията, та ако имаш възможност да подсетя само. Извинявам се за притеснението.
Ние вече се дохранваме следобедите и вечерите и си спи доста. Вечер яде в 21 часа и спи до към 5 сутринта. Давам й по 30 или 60 мл. НАН Хипоалергенен. На нея й харесва, само че вече не докосва вода, то вече е и без захар де, ама няма как.
На мен лохиите ми спряха преди 10 дни, но сега от 2-3 дни пак ми тече нещо, като при последните дни на цикъл, незная дали си е цикъл или още лохии. Ако някой знае да казва  Simple Smile
Това е от нас, поздрави за всички ви!

# 202
Здравейте мами  Hug
Днес бяхме на ваксина ДТК и полиомиелитната. Али е мъжко момиче и не плачка много, само като вкарваха лекарството малко проплака, явно боли и след това се успокой като я гушнах. Kristianna браво на вас, че не са ви били ваксината, защото на нас ни я удариха при условие, че хремата и не се е изчистила напълно Sad Мъча се да се успокоя, че лекарката и си я прегледа обстойно...но въпреки това много се притеснявам...Дано няма странични ефекти и да я понесе милата, само за това се моля  Praynig

# 203
  • гр.Добрич
Здравейте мамчета. Моят бебчо вече няколко дни е много кривичък. Така се свива горкичкият, тия колики сега като че ли са много силни. Днес му варих чай от копърено семе и доста пие от него, а чаят на ХИП почти не го пи. И ние приключихме едно шише Саб симплекс и се чудя дали да пробвам нещо друго. Вчера пробвах с тия прахчета, за които Лорекса писа, защото Ивчо много рядко ходи по голяма нужда. Ефекта беше че бебчо се подриска, на половин един час му сменях памперса, но не беше в големи количества, а едини път аз го държах и той така пръцна с такова налягане, че чак на гърба му имаше ако - изскочи през памперса и дрехите Grinning. Днес пак не сме акали, но засега няма да пробвам с други прахчета.
За лохиите - гадна работа, не само че не се махат, ами и от два дена са повече и едни такива тъмно кафеви, че направо се чудя дали не ми идва, но пък преди мензисът ми беше много болезнен. Чувала съм че при някои жени като родят се променят нещата, дано и при мен да има положителен ефект и да  станат по-краткотрайни или по-безболезнени. Така че какъв ти секс, скоро ще стане 1 година на сухо. Embarassed Добре, че не сме сексманияци Laughing
Днес трябваше да си взема 200-та лева, но не успях така че след празниците, но май детски няма да взимам, защото дохода ни надвишава с няколко лева допустимото. То и без това едни пари, щом с тях не можеш да купиш на детето си едни обувки или хубава дрешка няма смисъл. Да ги дават на ромите те и без това са нашия гръб.(извинявам се ако е прозвучало расистко.)

Хайде лека нощ мамчета, че моят бебчо се събужда на 3часа и аз гледам като бит куче.

# 204
  • у нас
Хайде и ние сме хремави #Cussing out
Каката от тази сутрин,и съответно Кари след обед започна и тя да киха ooooh!.Тъкмо днес ги записах в една частна детска клиника и за Алиса ми изписаха Виброцил и тя ще се оправи бързо,но бебата се разкиха по-късно,та утре пак ще ги водя.Дано да спим тази нощ Praynig.Каква зима ми се очертаваааааааа ooooh!,каката ще ми ги мъкне едни болести от градинката............направо не ми се мисли.
А за ваксината на нас ни я поставиха мускулно в крачето.

# 205
Здравейте,
Честити месечинки на Цветан и Мия!
Assinka, благодаря ти за ценните съвети. Аз вече спрях адаптираното и отново съм на кърмене на поискване.
От вчера Ники много го морят коликите. Превива се, напъва се и така зверски се дере, че чак на мен ми се плаче. Не знам защо има толкова силни болки Sad Дали защото стана по-студено, а аз не го навличам с много дрехи; или пък стомаха му реагира на това, че до вчера беше на някакъв що-годе режим и добавка от АМ; или пък заради това, че сега не мога да му давам Еспумизан преди всяко хранене, щото той се храни през 30 мин, през час, през два, а понякога и през четири newsm78
MamaMargo, добре че поне при теб Еличка се е успокоила и добре че днес не излезнахте с нас, че такъв дъжд ни заваля. Едвам се прибрахме (не бегом с количката) от Бизнес Парка.... и добре че бяхме там, а не някъде другаде на майната-си-райна Sick
Питах ви за лохиите, защото при мен почти спряха (ползвам вече по2 превръзки на ден), а днес ми е 25 ден. Изненада ме едно гъсто кърваво парче, което падна във събота. Не знаех дали е нормално (сега не съм така начетена както бях през бременността, защото не ми остава време да се ровя ... то не ми остава време и да мисля де Mr. Green) Но blueeye ми разясни днес, че такива парчотии са нормални и да не се шашкам.
Спокойна вечер Heart Eyes

# 206
  • Sofia, Bulgaria
Хайде пак здравейте и от нас  Wink
Заради хернията ни казаха да даваме на бебо по по-малко мляко, но когато си поиска. И сега се развали целия граден цял месец newsm45 режим. Но както и да е ще се нагаждаме според бебчо. Най-важното е да ми е здраво детенцето.
Kristianna и ние имахме същия проблем с бебефоните. Срещу нас има стоянка на таксита и ги слушахме по цял ден какво си говорят по радиостанциите. За капак се оказа, че в блока има и някой друг със същите бебефони и хващахме и друго бебе. Е няма оправяне. Подарихме ги. Сега чакам татето да се прибере. Купил е някаакви с видеонаблюдение. Да видим с тях как ще е. После ще докладвам.
Това е от нас. Целувки и спокойна нощ на всички. smile3524

# 207
Привет и от нас Hug

velmar , на Гого му се появиха същите люспички по челото и клепачите, но и аз незнам с какво трябва да се мажат newsm78

Ралка, аз мисля да взема сладки, ядки и малко мезета, защото нито имам време, нито ми се занимава да правя разни впечатляващи менюта.

Ние изкарахме много странна нощ --  изкъпахме го към 8, след което хапна съвсем малко, защото явно му започнаха коликите и той се разплака. След 15 мин заспа с бибата и се събуди чак в 1.30. #Crazy

Хайде, ние отиваме да се оправяме, защото е време за разходка на Гого и кафе за мама Hug

# 208
Добро утро и от нас!

След като се хранихме половината нощ и накрая Тони заспа към 5,30 ни остави поне да се понаспим до към 8,30. Сега отново нахранени заспахме и аз бързам да седна да прочета какво става при вас.
И на мен ми текат още лохиите,макар и по малко. Но отвреме на време ми изтича по някой съсирек. Майка ми каза че на нея не и идвал цкъла докато кърмела. newsm78 Чудя се как ли ще е при мен.
На всички болни пожелавам бързо оздравяване,че много рано почнаха тези хреми.
Лек ден на всички бебчовци и мами! Hug

# 209
Здравейрте момичета,

Аз имам малко проблем с единя компютър, а другия е в другата стая, но от нея не чувам бебка, та влизам по- рядко.
Но все пак:
  baloni baloni baloni ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА
  Стефан на мама KoRn4e
  Николай на мама didi72
baloni baloni baloni

като сме почнали да се оплакваме.. да се оплача и аз Sad
По личицето на Дари се появиха малки гадни пъпчици, все едно от алергия. Ужасни са и не знам какво да ги правя. За сега ги мажа с Бочко, но ако не мина до утре , ще звъня на педито. Иначе намалихме храненето. Сега папка по 120мл но на по 3-3.5 часа. Давам Infacol  за коликите и май й действа, защото е сравнително спокойна.
За лохиите, на мен май ми свършиха, сега карам на ежедневна превръзка и тя остава чиста. Да видим кога ще се появи цикъла. Вече съм забравила какво беше, чудя се дали ще си спомня как се слагаше тампона  Sick Sick  И моя цикъл беше много болезнен и цели 7 дни, сега се надявам поне да не е болезнен.

Целувам ви и до скоро,

ПП.
Kristianna, писах ти ЛС Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт