Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 088
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 930
  • Мнения: 6
Пюре тиквички-
Продукти:2 тиквички, ½ кофичка кисело мляко 0,1%,2 лъжици ескуиза.1/2 връзка копър,4 скилидки чесън.
Приготвяне: Двете тиквички се измиват, обелват,нарязват и се варят в леко подсолена вода,вадят се,изцеждат се и се пасират с другите продукти,накрая се прибавя нарязания надребно копър
-идеална гарнитура към всякакво месо за ПЗ дни

# 931
  • Русе
  • Мнения: 116
Хляб от трици: в купа се изсипват 200 г овесени трици, 1 ч.ч. кисело мляко, сол на вкус и 1/2 ч.л. сода. Изсипва се в намазнена с една капка олио и след това избърсана със салфетка тавичка на тънък слой и се пече на умерена фурна.


Ето към това, като прибавите и малко чесън на прах, става прекрасно чесново хлебче  Grinning

# 932
  • Мнения: 186
Яйца в доматен сок

За 1 порция:

   1 яйце
~100 мл доматен сок (ползвах домашно приготвена консерва  за готвене)
   20 гр кашкавал (ако се замени със обезмаслено сирене става и за втора фаза)
   босилек

Слага се доматеният сок в съда да заври. Чука се яйцето в него и се оставя да поври в сока до готовност. Накрая се прибавя кашкавала на тънки филийки или настърган. Поръсва се с босилек. Изключва се котлона и съда се захлупва, за да се задуши ястието.
Добър апетит!

# 933
  • Мнения: 6
Каша от коприва-Продукти:1 кг коприва,1 лук,1 ч.л. червен пипер,1 ч.л. черен пипер,4 яйца,1 кисело мляко 0,1%,4 с.л. ескуиза,сока на 1 лимон,1 с.л. джоджен,2 с.л.трици,200гр извара,4 скилидки чесън
Приготвяне:Вари се копривата в 2 л. вода,заедно с наситнената глава лук и като поомекне се пасира.Добавят се червения пипер,черния пипер,джоджена,триците. Ври така още около 10 мин.
Разбиват се яйцата с киселото мляко,лимоновия сок и се прибавят към копривата.Сваля от котлона се добавят изварата и накълцания чесън.

# 934
  • Мнения: 3 240
СОС АЛА ФИЛЮДКА

- кисело мляко 0% или 0.1%;
- сол на вкус;
- чер пипер на вкус;
- една кисела краставичка малка накълцана на много ситно;
- копър накълцан на ситно;
- сок от лимон;
- ако обичате, можете да добавите и счукан чесън.
Този сос спокойно може да се ползва като гарнитура към месото, рибата или омлетите в протеиновите дни!

Всички авторски права - запазени! ®
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 935
  • Мнения: 6
Доматена мусака:Продукти: 1кг домати,1 връзка пресен лук, 200гр извара,200мл прясно мляко,4 яйца,3 с.л. трици,1 връзка магданоз,1 ч.л. чер пипер.
Приготвяне:Нарязваме лука и доматите и ги задушаваме за около 15 мин.Добавяме триците предварително накиснати в 100мл вряла вода,магданоза,разбъркваме добре,варим около 6мин и добавяме изварата,черния пипер,разбъркваме и изсипваме в тавичка и заливаме с млякото и разбитите яйца.Запичаме в загрята фурна на 200градуса до зачервяване.

# 936
  • Мнения: 206
Пилешки пай (П)

Продукти:
3 супени лъжици овесени трици
Половин кофичка кисело мляко 0,1 %
Извара около 100 гр.
2 яйца
Пилешко месо около 100 гр. - печена пържолка или варено месо
Едно пакетче бакпулвер
Подправки – черен пипер, майорана или чубрица, диетична сол

Триците се разбъркват с киселото мляко и бакпулвера, като оставяме сместа да шупне 10-тина минути. През това време разбиваме яйцата с изварата, прибавяме горната смес, след което накъсваме пилешкото, добавяме подправките, разбъркваме добре, разсипваме в малка тавичка, застлана с хартия за печене и веднага мятаме в нагорещена фурна. Пече се до зачервяване – различно, в зависимост от фурната. Моята е елементарен Раховец и отива някъде около 20 минути. Скарана съм малко с тези измервания, така че извинете неточността, но не е фатално. Хубаво е и топло, и студено.


Знам, че има много вариации на подобни рецепти, дори току що прочетох за тутманика на Стелхен (аз самата правя какви ли не варианти – солени, сладки), но препоръчвам тази поради чистите протеини, които съдържа, както и факта, че може да се консумира на две части – като количество и качество е чудесно за закуска и втора закуска (или първи обяд). Аз се опитвам да се храня четирикратно – 7.30, 11,30, 15,30, 19,30. Времената са ориентировъчни, разбира се, не си зарязвам работните срещи, заради тях.
Simple Smile
След мъничко отварям чантата и ще хапна втората част от пая, заедно с половин домат и половин краставичка (в момента съм на ПЗ дни), но с удоволствие го хапвам и самосиндикално.
Надявам се да съм ви била полезна. Не съм писала рецепти никога, нищо че импровизирам в кухнята, но съвсем нагло се възползвам от вашите. Такова готвене пада с този режим, не е истина...
Simple Smile

# 937
  • Мнения: 5
да споделя с вас 2 чудни подюканчени рецепти  Crazy

Италианска фокача за Дюканци



Продукти:

6 с.л. овесени трици
1 бр. яйце
2 с.л. режимно пр. мляко
2 с.л. режимно кис. мляко
щипка сол
4-5 капки подсладител
щипка сода за хляб
1 ч.л. суха мая

по желание можете да си добавите щипка шарена сол и мъничко черен пипер

едра сол (за поръсване)
цели ленени (семки за поръсване)

Начин на приготвяне:

омесвате всички съставки без содата и маята в широка чиния за супа, и оставяте триците да поемат за около 20 мин. След това добавяте содата и маята, разбърквате леко и нежно, оформяте както искате, покривате чинията с кърпа и оставяте да почине още 30мин.
Когато изтекат 30те минути много внимателно плъзвате фокачата в тавичка в/у хартия за печене. Внимавайте да не пипате и размествате сместа, за да не развалите образувалите се коричка и шупли! Поръсвате с едрата сол и лененото семе, и пече за 15-20 мин. на най-слабото на фурната, а след това още 30-40 мин. на най-силното. Става леко бухнала, мекичка отвътре и много вкусна, хрупкава отвън!




Пълнени чушки за ПЗ дните


Продукти:

8 бр. чушки за пълнене (по желание зелени или червени)
1 голям стрък праз лук
2 тиквички
1 патладжан
1 глава броколи
2 моркова
1 добре узрял домат
300 гр. гъби
500 гр. телешка кайма
на вкус:
сол
черен пипер
кимьон на прах
червен пипер
шарена сол

за заливката:
1-2 яйца
150гр режимно кис. мляко
150мл режимно пр. мляко
щипка сол
щипка сода за хляб
щипка шарена сол

Начин на приготвяне:

Преди да започнете накиснете броколите и нарязания на филии патладжан по отделно във вода с оцет за около 30мин. На броколите им излизат гадинките от гроздчетата, ако има такива, а на патладжана му излиза горчивото!
През това време отделете бялата част на стръка праз и я нарежете на дребно, задушете в голяма тенджера за около 15 мин. с малко вода. Добавете каймата, всички подправки и "запържете" докато каймата стане на трохи. Настържете 2та моркова, домата, добавете ги към каймата и ги оставете да се готвят заедно още десетина мин. През това време си нарежете останалите зеленчуци на кубчета, броколите на малки розички и ги добавете в тенджерата към останалото. Добавете 1 каф.ч. вода и оставете на тих огън с капак за около 20 мин.
През това време си измийте, почистете и леко подсолете чушките. Когато сместа за пълнене е готова напълнете чушките и ги сложете в тавичка в предварително загрята фурна. Печете около 1ч30м - 2ч на силна фурна, като по средата обърнете чушките, за да се запекат от всички страни.
Когато чушките са готови ги залейте със сместа от млеката и яйцата, и запечете за още 10-15 мин.

Внимавайте с количеството на плънката и големината на чушките! Не забравяйте, че тези зеленчуци губят от обема си по време на готвене, за разлика от ориза, затова тъпчете чушките максимално плътно. Ако ви остане плънка я сложете в тавата заедно с чушките - когато залеете със заливката става фантастично!


Със същата рецепта (без чушките, + още един патладжан) си правя мусака! ммммммляс!

Добър апетит!  eat

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 02:15 от incendio

# 938
  • Мнения: 0
                                        Желирана млечна салата
Продукти


400 гр.изцедено кисело мляко 0,1%   
200 гр-Exguisa--0,2%     
2 големи краставици
15 гр.желатин
чесън
копар
сол
100 гр.бадеми---на тези на които е позволено Аз го нарлавих с наситнени подправси -копър и магданоз
Приготвяне

  Краставиците се обелват и се накълцват на ситно.В купа се смесва киселото мляко с разбитата--Exguisa--0,2%   .Подправя се на вкус със сол,чесън и нарязан на ситно копар.Желатина се разтваря на водна баня в малко вода и се разбърква с киселото мляко и сметаната.Накрая се прибавят краставиците и салатата се обърква добре.Изсипва се в кексова форма,намокрена със студена вода за да може по-лесно да се обърне салатата когато се желира.Оставя се в хладилник за няколко часа.
Рецептата е от Вкусни предложения от Йоли аз я измених малко

  Бадемите се кипват за кратко във вряла вода,след това се охлаждат и обелват.Нарязват се на тънки ивички и се запичат до леко порозовяване.Желираната салата се обръща в подходяща чиния и се гарнира със запечените бадеми.

  Ако се затрудните с обръщането на салатата, първо потопете кексовата форма за кратко в гореща вода.               

# 939
  • Мнения: 0
    Джинджифилови кюфтенца в зеленчуци
     

     продукти

300 гр.телешка кайма
1 глава настърган лук
2 скилидки счукан чесан
1 ч.л. настърган джинджифил
сол,черен пипер

тиквички
печени чушки

      приготвяне

   Омесете добре каймата с останалите продукти като и прибавяте по малко вода за да стане сочна.С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца колкото орех.задушете ги в тефлонов тиган.Така по-скоро стават печени.Увийте всяко кюфтенце в тънка лентичка печена червена чушка,а след това и в тънко отрязано листче от тиквичка.Оформете рулце и го прикрепете с клечка за зъби.Можете да нанижете на дървено шишче няколко рулца наведнъж.  изпечете кюфтенцата на тиган-грил или на скара.При сервиране отстпанете клечките.                       

# 940
  • Мнения: 0

                          
                                                                      Пълнени калмарчета

Продукти:

250 гр. малки калмари "Лолиго"
100 гр. извара
100 гр. рулца от раци
150гр-задушен спанак
1-домат
2 скилидки чесан
магданоз
сол,черен пипер

Приготвяне

Почистените и измити калмари се пълнят със смес от : извара,накълцаните на дребно рулца от раци,чесана ,домата и подравките.Отвора се затваря с клечка за зъби,за да не изтече плънката.Калмарите се намазват с малко зехтин и се пекат на скара или в тиган - грил.

# 941
  • Мнения: 0
         
                                                                                                                    Пълнени калмари

Продукти за 6 порции

6 големи калмара
300 гр.филе от бяла риба
200 гр.сурови белени скариди
2 скилидки чесън
пресни хлебни трохи от 1 филия трицев хляб
1 яйце
150 гр.извара
 
магданоз,копър
сол на вкус,черен пипер

Приготвяне

  Рибата се нарязва на парчета и се пасира в блендер.Добавят се скилидките чесън,яйцето,  и хлебните трохи от средата на една филия трицев хляб.Сместа се изсипва в купа и се подправя със сол и черен пипер.Магданозът и копъра се нарязват на ситно,слага се изварата и всичко се смесва с рибната паста.Накрая се добавят цели суровите,почистени скариди.Разбърква се добре и с този пълнеж се пълнят почистените калмари.

  Отворът на напълнените калмари се затваря с клечка за зъби.Поставят се в тавичка,леко се поливат със винце и задължително се надупчват с клечка за зъби.Така плънката "диша" и не изтича.Тавичката се покрива плътно с алуминиево фолио.Предварително фурната се загрява на 250*.Калмарите са пекат за не-повече от 10-15 мин.Фурната трябва да е силна и загрята,а калмарите да се пекат кратко за да не станат сухи и жилави.

  **Тази рецепта я видях по Rai Uno.Ние в къщи обичаме всичко,що е от морето и веднага я направих.Препоръчвам я горещо на всички любители на морската храна.Пълнежът е много вкусен,а калмарите стават изключително крехки и сочни.С други думи,италианците си знаят работата.

   Не съм упоменала каква точна трябва да е рибата.Важното е  месото да е леко.Подходящи са : филе от мерлуза,акула,хек,пангасиус,бяла риба,калкан и др.подобни.Сами разбирате,че така наречените "черни"меса като : скумрия,паламуд,тон,лефер,карагьоз и др.са доста тежки и само биха влошили вкуса на плънката.Тя трябва да е лека и вкуса на калмара и скаридите да са преобладаващи.Лично аз я направих с пангасиус. 
Брагодаря на Йори за труда и прекрасните рецепти               

# 942
  • Пловдив
  • Мнения: 859
Курабийки  "Дюканеса"

За тестото:
6 с.л Овесени трици
2 яйца
5-6 с.л обезмаслена извара
4-5 капки лимонова есемция на Д-р Йоткер (или някаква друга)
Подсладител за термична обработка (на вкус)

За глазурата:
Сирене "Ескуиза" 0,2 %
Степче по предпочитан вкус, който да хармонира с лимоновата или другата есенция в курабийките,
малко водичка


Смесват се съставките на тестото и с формички се правят фигурките на курабийките. Предвид пролетта като сезон на любовта аз експериментирах с цветчета и сърчица Simple Smile Редих ги направо в стъкления поднос на микровълновата и на седмата минутка бяха съвсем готови. За глазурата сиренето леко трябва да се разбие с малко вода, за да е удобно за нанасяне върху курабийките, във водичката, с която го разреждате разтворете степчето.
Глазирам и поднасям.






# 943
  • Пловдив
  • Мнения: 859
Пролетни лучени "тортелини"


1/2 килограм спанак
2 глави стар лук
1 яйце
200 грама извара
2 скилидки чесън
малко къри и лека сол

Спанакът се измива и попарва. Лукът се обелва и както са цели главите се сваряват в малко подсолена вода до омекване. И спанакът и лука се отцеждат.
Спанакът се смесва добре със изварата, яйцата и подправките.
Лукът се срязва надлъжно от едната страна и люспите се отделят на слоеве, за да се използват като листи, в които ще се увиват тортелините.

Във всеки лист лук се слага по една лъжичка от спаначената смес и се завива.
Получените "тортелини" се нареждат в леко намазнена тавичка и се пекат на средна фурна.

Сервират се с малко кисело мляко или с доматен сос. Безумно вкусни са и са подходящи за пред гости, когато нямате желание да обяснявате, че сте на някаква диета. Изглеждат превъзходно и елегантно.


Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 01:14 от ЗлаВещица

# 944
  • Мнения: 0
                       

              Руло със сьомга и спанак
450г замразен спанак
4 яйца
50г  извара  ----- за другите  синьо сирене
За крема
200г извара
200г кисело мляко
200г сметана за тези на които е разрешено
200г сьомга
2сл лимонов сок
сол на вкус
млян черен пипер
домати и зелена салата за украса
Това е по рецепта а иначе аз сложих в пълнежа и малко пушено пиле и кисела краставичка въпрос на виждане и вкус . А може да се замени сьомгата с пуешко филе и това е вариянт.
Също може да се направи плънка от задушена телешка кайма с лук и каквото ви е  на душа
1. Яйцата се разбиват с предварително размразения спанак.
2.Изварата или синьото сирене се нарязва на дребно и се прибавя при спанака като се разбива добре.Сместа се подправя със сол и пипер на вкус.
3. Намазва се на тънак слой върху хартия за печене тавичка. Запича се за 10 минути във фурна при температура 200градуса. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади.
4.Разбиват се изварата/ сметаната които може да  я яде / и млякото до хомогенна смес.
5. Върху изпечения блат от спанак, извара / сирене /и яйца се намазва равен слой от получения крем .
6 .Върху крема се нареждат керемидообразно тънките резени сьомга. Напръскват се с лимонов сок.
7. С помоща на хартията за печене внимателно се навива руло. Премества се върху найлон и се стяга. Рулото се оставя в хладилника-2 часа да изтине и да се стегне .
При поднасяне се разрязва на 16 дебели парчета. Украсява се с листа злена салата и резени домати.
Дано ви хареса .
Това е авторска рецепта на Мария Басмаджиева , но става за нас .  Дюканки с малко изменения  .                         


Моля Вещи да изтрие старата рецепта няма снимка днес направих рулото и снимах стъпка по стъпка Много момичета ми писаха да им обясня как става--- ето Направих я с 2 вида плънка за да ви покажа.

Общи условия

Активация на акаунт