Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 099
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 945
  • Мнения: 6
И докато сте на спаначена вълна, да ви споделя аз как си правя копривено или спаначено руло:
Копривено(Спаначено) руло- за блата – 6 яйца,6 с.л. трици,1 ч.л. черен пипер,1 ч.л. шарена сол-разбиват се добре и в правоъгълна  тавичка  се разпределя сместа,като тавичката сме покрили с хартия за печене. Пече се 20 минути при температура 200градуса,в загрята фурна. Запича се блата докато краищата порозовеят. След като блата се изпече, се поставя върху навлажнена кърпа заедно с хартията.
За плънката - 1/2 кг коприва,1/2 връзка пресен лук,4 с. л. кисело мляко,200гр извара,1 с.л.червен пипер. Копривата се почиства,нарязва надребно, изсипва се в голяма тенджера заедно с надребнения лук и се залива с 1 ч.ч.вряла вода. Бланшира се около 2 минути, изплаква се със студена вода, изстисква се. В дълбока купа се поставят копривата, изварата, лукът,черния пипер и киселото мляко и добре се разбъркват. Плънката се разпределя блата, маха се хартията,навива се руло и се прехвърля в тефлонова тава.
за соса:2 настъргани домата,4-5 скилидки пасиран чесън,1 с.л. ескуиза. Всички продукти за соса се поставят в купа и хубаво се разбъркват. След това рулото се полива със соса и се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

# 946
  • Мнения: 5 001
Смила се телешко и пилешко месо.
Тиквичките се разрязват на половини и се издълбават като лодчици.Издълбаното се накълцва и се прибавя към месото,заедно с една глава лук,1 морков,1 връзка копър,1 домат от консерва,соло,черен пипер,малко червен пипер.
Месото +подправките се задушава,като се мачка с дървената лъжица за да не стане на буци,а да стане на трохи.
Лодчиците се нареждат в тава с харти за печене.
След като е готово месото се пълнят лодчиците,налива се малко водичка в тавата и се пече до готовност на тиквичките.
Пожелание върху лодките може да се чукне по едно яйце,разбито с 1 с.л. извара и малко водичка.
При сервиране върху лодката се слага 1 с.л. кисело мляко.
Да ви е сладко! Hug

# 947
  Здравейте Дюканки! Изпращам ви една рецепта, която въображението ми роди наскоро.

      Рачешко предястие

      2 яйца
      1/2 пакет ролца от раци
      1/2 връзка зелен лук
      2 с. л. извара или сирене Light
      магданоз

Лукът се задушава с малко вода в тефлонов тиган, прибавят се ролцата от раци и след това разбитите яйца с изварата.
Бързо, лесно, вкусно и много засищащо. Добър апетит!

# 948
  • Мнения: 31
На мен най ми е проблемно сутрешното хранене осбено в дните в които трябва да се подържа кетозиса. Проблема е че просто ме мързи да приготвя толкова рано храна. Гледам да отделя време на детето да го подготвя за яслата. После като го оставя веднага отивам на тренировка. Та по този повод много съм радостна че намерих един продукт които е перфектно съчетание от картофени фибри и 85 % протеин. Освен това тези фибри се разширяват около7 пъти и ми дават серозно усещане за ситост. А и много съм доволна че ми регулират евакуацията на хранителния тракт. Просто отмервам 30 грама и разреждам с вода. Така хем спазвам постулатите че трябва да има закуска хем не губя време.

# 949
  • Пловдив
  • Мнения: 14 736
Обсъждане на режима в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382453.285;topicseen

# 950
  • Мнения: 11
ТУТМАНИК

Продукти:
1 яйце;
2 суп.лъж. кис. мляко;
2 суп.лъж. извара;
1 каф. лъж. сода бикарбонат;
3 суп.лъж. овесени трици;
сол на вкус;
малко чубрица;
В купичката за МВ, в която ще пека, разбивам яйцето с кис.мляко и добавям содата. След това добавям изварата и разбърквам много добре. Прибавям триците, солта и чубрицата, разбърквам да стане хомогенно. Пека 5 минути на максимална мощност в МВ.

Тази рецепта ми хареса,направих я.На другия ден внесох корекции,защото ми се ядеше сладко.На мястото на солта сложих 1 с. л,подсладител , добавих и 1 ванилия.Имам чуството, че содата е много и я намалих на половин к.л.

# 951
  • Мнения: 248
ЛЕК ЛИМОНОВ МУС[/size]

2 яйца;
300 г. обезмаслена извара с няколко капки лимонов сок;
150 мл. кисело мляко 0.1 %;
2 с. л. подсладител;
10 г. желатин

Жълтъците се разбиват с подсладителя на пяна. Прибавя се изварата и киселото мляко. Желатинът се накисва в три супени лъжици вода и се разтопява на тих огън или МВ. Прибавя се към сместа. Разбиваме белтъците на сняг и се прибавят към крема с леко бъркане. Слага се по чашките и се охлажда.

ДОБЪР АПЕТИТ !!!

# 952
  • Мнения: 53
Тъй като в ударния период не могат да се консумират зеленчуци, съм наблегнала на подправките. Уточнявам, че основната подправка, която определя вкуса на ястието е т.нар. Шоарма (Shoarma). Това е подправка, която опитах в Холандия и страшно харесах - подходяща е за почти всички меса. Отделно ще ви приложа и рецептата, по която съм си приготвила шоармата. Аз лично много харесах ястието, дано ви хареса и на вас  Grinning Добър апетит!

ТЕЛЕШКИ КОТЛЕТИ В ПИКАНТЕН СОС
Продукти:
1 кг. телешки котлети
1 или 2 ч.л. шоарма (според вкуса)
1 ч.л. мед (или няколко капки подсладител)
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. вода
щипка зелен пипер (или черен)
щипка бял риган
няколко зърна бахар
сок от 1/2 или 1 лимон
кора от лайм
сол на вкус
Телешките котлети се объркват с подправките и всичко това се слага в плик за печене (който е сложен в подходяща по размер тавичка за подложка). Важно е да има достатъчно течност, тъй като телешкото иска доста време за приготвяне и ако останат котлетите на сухо, ще прегорят или ще изсъхнат. Пликът се завръзва и му се пробиват няколко дупки с игла, за да излиза парата. Пече се в средата на фурната на умерена температура (около 200 градуса) за около 2 -3 часа. Като са готови пържолките - ги изваждате в подходящ съд, останалия сос си го прехвърляте в малка тенджерка, добавяте му 2-3 с.л. овесени трици и лекичко го кипвате - става чудесен сос за котлетите. Гарнирате със стръкче мента или джоджен.

Съставки "Шоарма:
8 с.л. кимион
4 с.л. червен пипер
2 с.л. кориандър на прах
2 с.л. индийско орехче на прах
1 с.л. куркума
1 с.л. канела
1/2 с.л. джинджифил на прах
1 с.л. лучен прах
1 с.л. чеснов прах

Слагам равни супени лъжици. Е хайде - да ви е сладко!   chef

# 953
  • Мнения: 34
Здравейте момичета,
Предварително се извинявам ако рецептите ми се повтаря с някоя от вашите.

Снощи набързо си спретнах странджанки/принцеси с кайма/направих си хляб от
1 яйце
2 с л овесени трици
1 с л пшеничени трици
1 с л ескуйза 0,2%
1 щипка сол
2 с л кисело мляко 0,1%
1 к л сода
 всичко това де разбърква в пластмасов съд и направо се бута в микровълновата на 7 мин, обръща се и още 2 мин на 850W  Надутото хлебче се реже на филии и се маже с телешка кайма овкусена с черен пипер, къри, сол. На скарата се запичат стават много хрупкави и вкусни.
Тъй като овкусих цялата кайма реших да спретна нещо и с нея, в хладилника намерих праз, зелен фасул и ето ви рецепта за мусака :
350 гр телешка кайма овкусена със сол,къри и черен пипер
100гр /може и повечер аз имах само толкова/зелен фасул
праз 3бр само /върховете  до зеленото/
1 глава лук
7-10 скилидки чесън
1 кубче бульон пилешки
домати буркан/или пресни домати
босилек
червен пипер
1 яйце
3-4 с л  кисело мляко 0,1%
1 равна с л  царевично нишесте

Лукът, чесънът и празът са накълцани на ситно и с пилешкото бульонче и малко водичка се задушават. Щом поомекнат се слага каймата, когато е готова се поръсва с червен пипер, разбърква се добре и се прибавя зеленият фасул. Прибавете и доматите и поръсете обилно с босилек. Сложете тигана във фурната /аз използвам тиганите на тефал с махаща се дръжка/ на 220 градуса и направете заливката с яйцето, киселото мляко и царевичното нишесте. Печете до зачервяване. Мъжът ми /който не обича телешко / и котарака си облизаха пръстите   Grinning

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 09:35 от мамун

# 954
  • Мнения: 22
Солен кекс от трици
Съставки:

6 с. л. овесени трици - смлени
3 с.л. пшенични трици
2 бр. яйца
4 - 5 с.л. к. мляко
1 ч.л. бакпулвер
извара
червен пипер, магданоз и др, подправки по избор
Приготвяне:
К. мляко се смесва с триците и бакпулвера. Добавят се разбитите на сняг яйца и подправки. Изсипва се в подходящ съд и се поръсва с извара
  
Магданозена салата
Съставки:
1лимон
Връзка магданоз
1домат
1каба лук
зехтин(олио)
сол
Приготвяне:
Всички продукти се накълцват на много ситно и се смесват много добре.

Салатата е много приятна и става за гарниране на всичко - месо, дюнер, яйца . А и да не забравяме , че е пълна с витамини.

# 955
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 370
Извинете ме ако някой вече се е сетил за тази рецепта и е писал по-нагоре в темата  Simple Smile

Зеленчуков миш-маш с гъби

3 малки стръка пресен лук
3-4 гъбки /пресни/
1 чушка /прясна/
1 домат по-големичък
1 яйце-пожелание /може и без него, но аз сложих, защото ми е по-вкусно с него/
Подправки по ваш вкус, аз сложих щипка/две сол, щипка черен пипер, и една смесена подправка, която си приготвя мъжа ми, но не знам от какво  Crazy

В малък тиган се слагат нарязаните на ситно пресен лук и чушка с капка олио /може и без него/ и вода, след около 2-3мин.,  се добавят нарязаните гъбки. Когато всичко омекне и водата е почти извряла се прибавя домата нарязан на ситно, може и настърган /както предпочитате/. Прибавят се подправките, бърка се докато изври и домата. Накрая се добавя яйцето и се бърка до готовност  Simple Smile

# 956
  • В голямото море...Живот
  • Мнения: 765
Сьомга на фурна

4 парчета Сьомга
сок от 2 лимона
200мл бяло вино
3 скилидки чесън
сол и черен пипер /на око или на вкус/
хартия за печене
300 гр извара
магданоз
пресен кориандър

Прави се марината от лимоновия сок,виното,ситно нарязания чесън,солта и черния пипер.Поставят се в соса парчетата риба и престояват около 2н.
Включва се фурната на 180º.Всяко парче риба се увива в хартия за печене,слага се в тава и се пече 25 минути.
Маринатата се слага да заври и се вари докато остане 1/3.После се прибавя изварата/по рецепта трябваше да е сметана/ и се разбърква добре.Ако ви се стори редичко прибавете повече.
Когато рибата е готова се залива със така получения сос и се поръсва със ситно нарязани магданоз и кориандър.
За гарнитура варени зеленчуци.


Приятен апетит.

П.с.Не намерих такава рецепта за  сьомга.

# 957
  • Мнения: 23
КРЕМ КАРАМЕЛ БЕЗ КАРАМЕЛ

7 яйца,1 л пр. мляко,6 с.л. течен подсладител,2 течни ванилии-пече се на водна баня. Количеството е за 4 дни.Става супер

# 958
  • Мнения: 34
Още веднъж, ако се повтарям с някой моля за извинение   Simple Smile
Миди в гювече

Миди -за едно малко гювече
лук
черен пипер зърна
дафинов лист
бахар
оцет половин кафяна чаша
вода 1 кафяна чаша

В гювечето нареждате почистените и измити миди/ ако купите замразени в MW за 1,30 мин,измиваме ги на течаща вода и махаме пъпчетата/-ред миди ред подправки, ред миди , ред подправки и лука нарязан на шайби и така докато напълните гювечето. завършваме с лука. Полива се с водата и оцета / може и да е по малко количеството им/ ,слагаме капачето и във фурната за около час на 180 градуса. Да ви е сладко! 
[/size]

# 959
  • Мнения: 7
Ако се повтаря, извинявам се и трийте.

СКУМРИЯ В ЧУШКА - за ПЗ дните

Рибата се срязва надве (опашка и горна част) и според сорта на чушката се ползва тази половина, която отговаря на формата й. Гръбнакът се изважда, аз го правя, като прокарвам пръсти между него и месото от двете страни. Получава се "рибешка пържола". Подправя се със сол и чер пипер, напълва се с лук и магданоз и се сгъва да си придобие формата. Цялото парче скумрия се пъха в чушката и се пече с малко водичка на дъното на съда.

Общи условия

Активация на акаунт