Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 104
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 915
  • Мнения: 5 001
[Телешки руладини(може и пилешки да станат с бялото филе тип-пеперуда)[/u]

Месото се начуква,да стане на лист.Леко се посолява и поръсва с черен пипер.
Намазва се с горчица без захар.
[/color] (Ако сте в ПЗ ,може да добавите сварен морков,гъби,яйце,кисела краставичканарязани на кубчета.)
Навивате на руло,овързвате с конец,слагате в йена с капак или тавичка с фолио.Наливате око 1 ч.ч. вода и печете.

# 916
  • София
  • Мнения: 19 467
Яйчена салата

Продукти:


3 яйца
За соса:
1 кисело мляко 0,1%
1 ескуиза 0,1%
250 гр извара Фитнес
1 к.л. ретро горчица
1 к.л. лимонов сок
2-3 скилидни чесън
Сол, черен пипер

Приготовление:

Яйцата се сваряват, обелват и нарязват. Останалите продукти се изсипват в блендера и се разбиват до хомогенност. Заливаме яйцата с част от соса.
Соса става в голямо количество, затова го прибираме в хладилника и си ядем с него пържолите през следващите дни  Simple Smile

Подробности и снимки тук


# 917
  • Мнения: 1 575
                                   

                                        ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ

В купичка за МВ разбърквам 3 с.л.трици(2с.л. според фазата), 1 яйце, 3 с.л. пр. мл(или 2с.л. според триците). и бакпулвер.Разбърквам хубаво и слагам в МВ за 4 мин(или за 3 ако е с 2 л. трици).Получава се много сухо хлебче.
Разрязвам на филийки и панирам в тефлонов тиган с 1 айце и малко пр. мл.


# 918
  • Мнения: 11
за П дни
В тенджера под налягане слагам пилешко месо с малко вино, сол и подправки.Варя 20-30 мин.Става супер.

# 919
  • Мнения: 5
Бабината питка - за всички фази

продукти:
4 с.л. пш. трици
1 яйчен жълтък
1 с.л. режимно прясно мляко
1 с.л. режимно кисело мляко
2 щипки сол
1 капка течен подсладител
1/2 ч.л. суха мая

начин на приготвяне
Всички продукти е добре да са със стайна температура.
Разбърквате всичко с вилица и изсипвате сместа в малка тавичка в/у хартия за печене. Оформяте по желание в кръг, квадрат, сърце, зайче и т.нт.  Wink. Печете 10мин. на слаба фурна (около 100гр.) и още 15-20 мин. на силна фурна (200-250гр.)



заб. за първа фаза това е доза за 4 дни, за втора фаза е за 2дни. Разделете хлебчето на порции преди да изстинат напълно, увийте отделните парчета в салфетка и сложете в найлонов плик, за да ги запазите максимално приятни за консумация!
заб. рецептата подлежи на доусъвършенстване Wink
добър апетит!

# 920
  • Мнения: 5 001
ПИЛЕШКО СЪС СПАНАК И ЗАЛИВКА(ПЗ)

На сух,дълбок  тиган(тип уок) опичам пилешко филе тип пеперуда(демек-бяло месо).Нарязвам го на лентички и го оставям в уока.
Добавям измития и нарязан спанак,зелен лук.Похлупвам да се задуши.Като си промени цвета и поспадне,но да си остане свежозеления цвят,прехвърлям в тавичка,добавям изварата,сол на вкус и разбъркавам.Заливам с кисело мляко и яйца и пека до готовност на заливката



МУСАКА(ПЗ)

Смлях в робота малко телешко и пилешко месо.Нарязах на кубчета тиквичка,домат,патладжан,1 връзка магданоз.
Нарязах 1 глава лук наситно и с малко водичка го сложих да се задушава.Прибавих месото и бърках посотянно за да стане на трохи и да не седи на буци.Подправки,сол,черен пипер,червен пипер,малко чубрица.После добавих нарязаните зеленчуци и обърках хубаво.Те пуснаха вода и когато поизвря и се смесиха вкусовете,прехвърлих в тавичка,добавих 1 дафинов лист и позапекох във фурната.Така стана по-малко водно и хвана лек"загар" манджицата.Накрая залях с разбити яйца и кисело мляко.Пекох до готовност на заливката и готово...

# 921
  • Мнения: 6
Рибена чорба-Продукти:-3 филета херинга, 2 филета скумрия,150гр миди(замразени) бялата част на праз лук, ½ от малка глава карфиол, 1 тиквичка,2 червени пиперки,1 морков,200мл прясно мляко,1 с.л. сух босилек,2 с.л. нарязан наситно копър,2 с.л. нарязан наситно магданоз.
Приготвяне:-В тенджера с вряща вода слагам добре измитите и нарязани на няколко парчета рибни филета и оставям да се посварят, вадя,почиствам костици,ако има останали по филетата,режа на късчета. В прецедения бульон, добавям размразените миди, настърганите карфиол, тиквички, пиперки,морков и нарязания надребно праз лук, прясното мляко,а след 20 мин и рибата.След 15 мин овкусявам с 1 с.л. сух босилек,2 с.л. нарязан наситно копър,2 с.л. нарязан наситно магданоз


Салата карфиол- Продукти:1 глава карфиол,150мл прясно мляко,1кисело мляко 0,1%,сок на 1 лимон,1 ч.л. дижонска горчица,1 с.л. парафиново олио,1 връзка магданоз
Приготвяне:Карфиола се измива под течаща вода, накъсва се на розички,пуска се да ври в 1л вряща вода,смесена с 150мл прясно мляко и щипка сол,след 20тина минути се вади, прецежда и се гарнира с млечен сос-1 кисело  мляко 0,1%, смесено със сока на 1 лимон,1 ч.л.дижонска горчица(без захар),1 с.л. партафиново олио и нарязаната на ситно връзка магданоз

Салата червено цвекло-Продукти:1 глава червено цвекло,1 лимон,2 с.л. парафиново олио
Приготвяне:цвеклото,се измива добре и се слага в теджерка със студена вода-да го покрие и се оставя на средна температура да ври, като по време на варенето доливам 3-4 пъти по малко студена вода,след около 45 мин, спирам котлона, не вадим цвеклото, а го оставяме да изстине във водичката.След това вадя, обелвам, настъргвам на най-едрата част на рендето и овкусявам със смес от сока на 1 лимон,настъргана лимонова кора,2 с.л. парафиново олио,щипка сол

# 922
  • Мнения: 7 472



Сладкиш с извара

500 гр. обезмаслена извара
4 яйца
50 мл. прясно мляко 0,1 %
есенция ром
2 ванилии
подсладител на вкус
2 лъж. какао (не е препоръчително по принцип, но съм трета фаза и си позволих)

Отделяте жълтъците, добавяте останалите продукти и разбивате добре с пасатор.
Белтъците разбивате на сняг и добавяте към другата смес, като бъркате леко с дървена лъжица.
Печете 30 мин. на 160 градуса.



Ако е пускано, моля Модератор да го изтрие. Laughing

# 923
  • София
  • Мнения: 2 138
                                                                        Праз с яйца
       
         5-6 стръка праз се нарязват  на по-едро , посоляват се и се намачкват с ръка,за да намалят обема си.Прибавя се една кафена чашка вода и се задушава до извиране на водата.Прибавят се 2 суп.л. сос от печено или задушено пиле и две разбити яйца.След 10 мин. се снема от огъня.

# 924
  • Мнения: 0
Норвежка салата

1 маруля
200гр пушено филе от сьомга
кисело мляко
пресен лук
 
Нарязвате марулята и пресния лук .Добавяте филенцето и заливате  с разбито кисело мляко. Става убиец! Ако не си падате по кисело мляко в салатките може да си изцедите лимонче за да ви накиселява.


ПП: Ако се повтаря моля за извинение


# 925
  • Мнения: 285
Една комбинирана рецепта:
Малки вкусотийки  Grinning

1 яйце
200гр. обезмаслена извара
4 с.л. к. мляко
3 с.л. овесени трици
щипка сода
разделих сместа на 2 части,като на едната сложих 3 капки подсладител.Изсипах сместа в/у хартия за печене в малки купички сладките поръси с канела,а солените с чубрица и малко черен пипер.Пекох в микровълнова 4 мин. на MAX.
 

Ето и снимки:
http://prikachi.com/users/nina_ilieva4/47Z.jpg
и готови
http://prikachi.com/users/nina_ilieva4/49Q.jpg
http://prikachi.com/users/nina_ilieva4/48E.jpg

# 926
  • Между Пирин, Рила и Родопите
  • Мнения: 374
Пиле "Фантазия"

-охладено пилешко бутче
-глава лук
-подправка за пиле
-5 с.л. к мляко
-копър

В дълбок съд /огнеупорна тенджера/ слагате нарязания лук, покривате с вода, поставяте бутчето, което предварителни сте поръсили с подправката и захлупвате. Слагате в микровълновата за 15-20 мин, после може да отхлупите и запечете за още 2-3 мин. След като малко си поеме дъх, заливате с киселото мляко, овкусено с копър.
Да ви е сладко.

П.С. Кожата се маха

# 927
  • Мнения: 11
Ако имате тостер,в него стават чудни работи-например яйца на очи,гарнирани с малко запечена пуешка шунка.Също така стават и пилешки дробчета, но опаковани във фолио.Правила съм и риба/във фолио/-мисля,че беше сайра.

# 928
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
ТУТМАНИК

Продукти:
1 яйце;
2 суп.лъж. кис. мляко;
2 суп.лъж. извара;
1 каф. лъж. сода бикарбонат;
3 суп.лъж. овесени трици;
сол на вкус;
малко чубрица;
В купичката за МВ, в която ще пека, разбивам яйцето с кис.мляко и добавям содата. След това добавям изварата и разбърквам много добре. Прибавям триците, солта и чубрицата, разбърквам да стане хомогенно. Пека 5 минути на максимална мощност в МВ.

# 929
  • Мнения: 7 472


Още един сладкиш с извара и ванилия


Най-вкусният от всички дюкански десерти досега Crazy Crazy

4 яйца
250 гр. обезмаслена извара
1 каф. чаша прясно мляко 0,1%
3 ванилии
подсладител на вкус

Разбивате белтъците на сняг. Отделно в друга купа разбивате останалите продукти с пасатор.
После леко смесвате двете смеси и почете на 160 градуса около 30 мин. в силиконова или тефлонова тава (малка). Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт