Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 113
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 900
  • Мнения: 1 253

Много вкусна рецепта, която ми напомни за един любим

Омлет със зелени чушки

3 яйца
1 с.л. извара или Ескуиза 0.2%
сурова зелена чушка нарязана на дребно (всеки сам да определи колко иска да сложи, аз слагам по 1/2 чушка на омлет)
1-2 с.л. Ескуиза 0.2% за намазване (по желание)

Продуктите се разбъркват и запичат на тефлонов тиган без мазнина. Омлетът се обръща с помощта на чиния.
Намазва се от 1-та страна с Ескуиза 0.2% и се прегъва на 2. Много вкусно нещо Simple Smile

# 901
  • Мнения: 35
Предястие: Домати с Риба Тон (за Св. Валентин)

Рецепта от предаване по френската телевизия М6.

Продукти:
Домати
Консерва риба тон
Извара или сирене Exquisa 0.1% (в оригиналната рецепта е топено сирене => 3 фаза)
Малко естрагон
1 главичка пресен лук (по желание)

Доматите се нарязват на тънки резенчета – кръгчета.
Половин консерва риба тон се смесва със същото количество извара или сирене  Exquisa 0.1%, добавя се малко естрагон и лук. Оригиналната рецепта е с топено сирене, което естествено е лесно за мазане. Трябва да се получи смес, която да не е много суха и да може да се „намаже” върху всяко резенче домат. За да не е суха сместа, може да се добави лъжица кисело мляко например.
Всяко резенче домат се намазва с малко от сместа и след това резенчетата на един домат се нареждат едно върху друго на етажи.

Сместа от риба тон и извара може да се замени с тънки резенчета предпочитана шунка. 

Доматите може да се оформят и като сърце.




(Снимките са от предаването: http://bg.fotoalbum.eu/zarka_barka/a223312)

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 21:31 от Zarka Barka

# 902
  • Мнения: 35
Основно за 3та фаза: Пиле с паприка и сърце от чушка (за Св. Валентин)

Рецепта от предаване по френската телевизия М6.

Продукти:
Пилешко филе или гърди
1 червена чушка
Ориз (колкото за двама)
Червен пипер (не лют)
Сметана
Джинджифил (по желание)
Клечки за зъби

Пилето се нарязва на малки кубчета. Чушката се нарязва по дължина на НЕ много тънки резени. Пилешките кубчета и резените чука се запичат на тиган. Когато е готово, кубчетата се набучват на клечки за зъби – стават мини-шишчета.
Докато се приготвя пилето, се слага да се свари ориз.
Мини-шишчетата се нареждат от едната страна на чинията, от другата – 2 резена чушка едни срещу друг, „пълнят” се с ориз, и се оформят като сърце.
За да не е сухо, се прави сос от сметана и червен пипер (и джинджифил по желание) – хубаво се забъркват в тиган на по-слаб огън, за да не загори (Внимание – червеният пипер започва да нагарча, когато е загорял!). Получава се сос с оранжево-червеникъв цвят, с който се заливат пилешките шишчета.

Да ви е вкусно!




Снимките са от предаването.

Предполагам, че може да се преработи така че да става и за 2 фаза - вместо ориз може да се сложат дребно нарязани и леко задушени зеленчуци по избор или останалото от чушката. А вместо сметана, TheNMaster (ако не се лъжа) предлага "дюканска сметана" с извара и прясно мляко.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:28 от Zarka Barka

# 903
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
"ОРЕХОВКИ"

1 белтък
3 суп.лъж.трици
подсладител
1 ванилия
есенция бадем, лешник или друга някаква ядкова.

Белтъкът заедно с подсладителя, ванилията и есенцията се разбиват на сняг. Добавят се трицте и се разбърква внимателно с лъжица. Сместта се поставя върху хартия за печене с лъжицата и се оформя. Желателно е да са дебели бисквитките. Пече се в предварително загрята фурна на 150-160. Аз пекох на вентилатор, около 15 минутки. Става вкусно, хрупкаво и напомня на ореховки.

# 904
  • Мнения: 6
Салата "морско изкушение”
Продукти:-200 гр коктейлни скариди,100 г извара, 1 ескуиза,сока на 1 лимон,3 склидки чесън, ½ връзка копър, 6 сварени яйца,1/4 връзка зелен лук,1/2 кисело мляко,1 ч.л.горчица без захар,1/2 зелена салата,1 малък морков, 1 краставица,сол, 1 ч.л. черен пипер.
Приготвяне:Скаридите се размразяват,почистват и се мариноват в смес от : сол, лимонов сок, чесъна и копъра за 1 час. Яйцата се нарязват надребно и се разбъркват с ескуизата,изварата, млякото, горчицата и лука,лимонов сок и пипер на вкус.От листата от салатата правим канапе, върху което поставяме 3 бр доза салата (оформена с лъжица за сладолед може да се оформи и направо една по-голяма доза с някоя купичка),Около яйчните дози, подреждаме скаридите,доукрасяваме с ивици краставица и морков(режа ги с картофобелачка)


Зеленчуков кекс - Продукти: 2 тиквички,1 пиперка,2 домата-всички настъргани ,1/2 малка глава карфиол-нарязана много надребно,1/2 връзка копър,няколко стъка пресен лук,1/2. кутийка Ескуиза,200 гр. извара,1 1/2 кисело мляко,4 яйца,1 с.л..шарена сол,1. бакпулвер,1ч.л.сол .
Приготвяне:Смесвам всичко (без 1 кис мляко, 2 яйца-заливка) и  слагам  в тавичка с хартия или тефлонова кексова форма и пека на 220*.При готовност заливам със заливката и допичам до розово.Става вкусно и ако към зеленчуковия кекс добавите останало(вчерашно) пилешко нарязано на дребни парченца,или парченца филе,нарязани сварени яйца.


# 905
  • Мнения: 5 001
Пиле в йена с капак (ПЗ)

Бяло пилешко месо се нарязва на по-едро.Посоляваме и слагаме в йената.Добавяме гъби,1 сурова чушка,1 глава лук,една идея черен пипер,магданоз.
Наливаме 1 ч.ч. вода,слагаме капак и печем.
Към края на печенето добавяме 1 ч.ч. от Дюканската "сметана" разбъркана с едно яйце.Допичаме и после си знаете как се действа с виличката


Мързеливи лозови сърми(ПЗ)

Смлях с робота около 500 гр. телешко и 200 гр. пилешко месо.
Задуших 1 глава лук и 1 тарелка гъби в малко вода.Добавих месото и започнах да го мачкам с лъжицата,докато стане на трохи(за да не седи като топка).
Добавих 2 настъргани тиквички,2 връзки копър,джоджен,черен пипер,червен пипер,сол и нарязах един буркан лозови листа на ситно.
Оставих да уври месото,после прехвърлих в тавичка,позапекох и люснах една заливка от 3 яйца и 1 1/2 кофички кисело мляко.



Пиле фрикасе(П)
Бяло пилешко месо.Сварено предварително.
Разбъркваш си кисело мляко с 2 жълтъка(белтъците си ползваш за омлетче) и 3 с.л. трици,прибавяш от топлото бульонче.Слагаш на котлона да клокне и буташ вътре свареното месце.Подправки сол и черен пипер.По желание може малко чубричка....

# 906
  • Мнения: 6
"Шарено котле" - продукти:  Заешко месо около 600 гр, 250 г телешка кайма,250 гр кайма от пиле, 1 глава лук, 2 яйца, 1 ч.ч.дюканска  сметана,1 с.л. черен пипер,3-4 зърна бахар, 1 с.л. ескуиза, сол,  1 люто чушле,2 домата настъргани, 2 пиперки и 1 морков нарязани надребно,250 мл прясно мляко,1 връзка магданоз.
Приготвяне: Заешкото се измива, почиства се от костите и се смила. Нарязаният лук се запича на тефлонов тиган, добавя се 1 ч.ч. вода и заедно с  костите с останалото по тях месо се варят с бахара,докато месцето по кокалите се отдели. Към заешкото се добавят телешкото и пилешкото,добавя се прибавят пиперът и солта,премесва се няколко пъти с добавяне на вода. Смесват се лучения бул-н със смесената кайма,слагат се и нарязаното на дребно чушле и яйцата. Сместа се омесва добре ,прибавят се доматите, пиперките,моркова,млякото, ескуизата и се пече в йена под капак или пръстен гювеч до готовност на бавен огън.Наръсва се с магданоза, залива се с дюканската сметана и фурната се изключва.

# 907
  • Мнения: 2 425
КАШИЧКА ОТ ПИПЕР И ПРЯСНО МЛЯКО

Няколко пиперки опичаме, обелваме и нарязваме. "Пържим" в тефлонов тиган. През това време разбъркваме 2-3 с.л. пълнозърнесто брашно със съвсем мъничко вода. Сипваме върху пипера. Слагаме прясно мляко 0.1% постепенно, докато се посгъсти. Като заври се сваля от огъня и се посолява на вкус.

# 908
  • Мнения: 5 001
Яйца с пилешко и гъби (ПЗ)

Пилешко филе се нарязва на ситно.Слага се да се "позапържи" на сух тиган.Добавя се 1 глава стар лук нарязана  на по- едро.Похлупваме.Месото и лука пускат водичка и започва задушаването.Добавяме измитите и нарязани гъби.Пак похлупваме.
Когато гъбите се позадушат,махаме капака,за да поизври водата.
Добавяме разбити яйца и разбъркваме.
Подправки - сол,черен пипер.
При сервиране се полива с Дюканската "сметана" или кисело мляко.

# 909
  • Благоевград
  • Мнения: 24
Пиле със скариди (П)

Нарязваме на ивички пилешко филенце и го задушаваме на тиган с малко винце. Добавяме бланширани скариди, малко чесънче и магданоз, черно пиперче  и щипка солчица. Похлупваме за около 5 минутки.

След това ядем бавно, щото си белим скаридите  Laughing Laughing

Може да се залее със сосче от кис. мляко, ескуиза, копър, горчица - диетични, разбира се  Grinning

# 910
  • Мнения: 6
КОЛА ЛАЙТ МАНИЯ WinkПрочетох преди време за пилешки бутчета сварени в смес от соев сос и кола лайт, стори ми се меко казано идиотска комбинация, не правих бутчета, но другите експерименти ни накараха да си оближем пръстите, благодаря за идеята, съжелявам че не си спомням чия беше.... Embarassed
Пилешко филе на фурна:Продукти  3 пилешки гърди, 4 с.л. соев сос Кикоман(без захар),350 мл кока кола лайт,1 ч.л. червен пипер,1 ч.л. кимион,1 с.л. шарена сол(без сол)
Приготвяне: измиват се пилешките гърди, слагат се в тефлонова тавичка, поръсват се със сместа от соев сос и подправки, оставят се да престоят 30 мин, заливат се с колата и се пекат под фолио 55мин, като към 30тата мин се обръщат,после се маха фолиото и се допичат, за 10-тина мин.

Телешки шол на фурна се приготвя по същия начин, става много крехко и вкусно!
Последния ми експеримент днес, също стана супер вкусен:
Лъжлива мусака:Продукти:1 кг телешка кайма, 600гр гъби, 1 червена и 1 зелена пиперки,1 тиквичка,1 кисело мляко 0,1%,4 яйца, 300 мл кока кола лайт, 5 с.л. соев сос Кикоман,1/4 връзка магданоз, 1 с.л. кимион, 1 ч.л. черен пипер,1/3 стрък праз лук,1/2 ч.л. канела
Приготвяне:размразената кайма смесих с кимиона,канелата,нарязания надребно праз лук, черния пипер,нарязаните надребно пиперки, настърганата тиквичка,нарязаните по едро гъби, омесих с колата и соевия сос и поставих в тефлонова тавичка да се пече в загрята фурна под фолио, след 50 мин,разбърках, махнах фолиото, оставих да се запече 15мин,залях със заливка от киселото мляко, яйцата, нарязания надребно магданоз ,дозапекох за 15-тина мин, бон апети

забележка:не се слага сол, соевия сос е достатъчно соленичък

# 911
  • Варна
  • Мнения: 3 347
Сега се сещам да напиша  Whistling

В месото някои търговци добавят газирана вода (сода), която позволява по-бързо увиране, изпичане и т.н. Технологията е в накисване за няколко часа на месото примерно в чаша газирана вода (точното количество е без значение). Освен че става по-бързо, месото почти не губи от обема си при готвене. Принципа на готвене с кола-лайт отчасти има същия ефект.  Peace

# 912
  • Мнения: 170
Ето го и моето бухнало и пухкаво дюканско хлебче(за всички фази на режима):

Доза за 4 дни - Разбиват се с миксер 4 яйца на пухкав, много гъст крем с капка течен подсладител( моят е "Суитли"). После се добавят около 100гр. кисело мляко 0.1% с угасено в него малко повече от 1/2 пак. бакпулвер(със сода на мен ми мирише и не набухва така). Прибавя се и 1/3 пак. обезмаслена извара "Мероне", както и 1/2 к.л. сол. Разбива се всичко на ниската степен на миксера като се внимава да не спадне обема на яйцата. След което се добавят 8 с.л. едросмлени овесени трици и 4 с.л. едросмлени пшенични трици, аз добавям и 1 с.л. ленено несмляно семе. Разбърква се сместа с лъжица и се пече в малка тавичка предварително застлана с хартия за печене в предварително загрята фурна. Първо се намаляват градусите на фурната до 200 и преди хлебчето да е напълно готово фурната се услива на 250 градуса, изпича се добре ииии.....готово. Контиката при дюканското хлебче е яйцата да са разбити на абсолютно гъст и пухкав крем, да се постави сместа в по малка тавичка с хартия за печене и да се пече на по ниски градуси. Става разкош!


Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 21:50 от Tumba_lumba

# 913
  • Мнения: 170
Зеленчуков омлет с млечно-изварен сос за ПЗ дните

Продукти:

за омлета: 3 яйца, 1/2 пак. обезмаслена извара "Мероне", щипка сол, чубричка, сминдух, няколко гъбки-печурки, 1/2 вр. зелен лук, 1 неголяма прясна зелена пиперка.
за соса: кисело мляко 0.1%, малко обезмаслена извара, малко наситен пресен лук и копър, щипка солчица и капки лимонов сок(аз намерих готов, без захар, то май си е лимонтузу с вода, ама нейсе Laughing).

Приготовление:
Яйцата се разбиват на пухкав гъст крем с миксер, добавят се изварата, солта и сухите подправки и се разбива отново на ниска степен с миксер(за да не спадне обема на яйцата). След което се добавят нарязаните на дребни кубчета гъби, пипер и наситнения зелен лук, разбърквате с лъжица, поставяте сместа в малка тавичка застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 250гр. Преди да е готов засилете фурната до 300гр. за да се изпече до златисто. Гарнирайте омлета с предварително приготвения сос и пресни зеленчуци.




Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 21:46 от Tumba_lumba

# 914
  • Мнения: 46
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345101

вкусни предложения за 1 и ? фаза

шницели

 кайма -150г
1 яйце
3сл ов.трици финни
подправки на вкус



                  след принцесите за семейството ,за нас-  един принц /е малко е недодялан,като за 1 опит/

   кайма -100г
1яйце
3сл ов.трици
подправки на вкус
2сл пр.мляко 0,1%
   запича се на тефлонов тиган,не се изтънява,след обръщане се дозапича
гарнира се с наситнено зеле и печена чушка,за очи маслинки или колелца краставичка

Общи условия

Активация на акаунт