Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 894 818
  • 1 237
  •   4
Отговори
# 885
Здравейте,Дюканки!Аз не мога да се похваля със завидни кулинарни умения,но пък обичам да си похапвам следния дюкански специалитет Laughing : палачинка (1 яйце,1 1/2 с.л пщеничени трици и 1 с.л. извара) и следната плънка-един пилешки  кренвирш  (аз лично предпочитам "Сачи"),малко свежо сирене "Хелиос" и едно яйце (не е задължително) и подправки на вкус (аз слагам чубрица,червен и черен пипер ).Кренвършът и сиренето се настъргват и се пекат в тефлонов тиган,като им се добавят подправките и по желание -яйце.Като стане готова плънката се намазва върху палачинката.Става малко сухо,за това аз го похапвам с кисело мляко Simple Smile.Надявам се да не се повтарям и да ви хареса!

Също така имам и едно въпросче...четох,че всчка една суроватъчна извара е достатъчно обезмаслена и следовтелно режимна...някой може ли да ме осведоми малко повече по въпроса newsm78 ?
Благодаря предварително!  bouquet

# 886
  • Пловдив
  • Мнения: 12 397
Амели, добре дошла   bouquet За съжаление трябва да ти кажа ,че рецептата ,която предлагаш е специалитет, но не е дюкански. За въпроси заповядай в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369116.0

# 887
Благодаря много,явно трябва да съм по-внимателна в избора на храни... Rolling Eyes А може ли да ми посочите грешката ми?Пак благодаря!

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 20:20 от Amelie Poulain

# 888
  • Мнения: 850
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=293317&pid=10414649

 Здравейте , момичета! Това сочно пиленце си го приготвям от известно време и е много вкусно и е от серията данджички които стават много лесно и бързо!
  1 пиле , без кожа
  200 гр обезмаслена извара , 1суп. лъжица режимна горчица , 1 кис. мляко 0,1% , черен пипер , чубрица , червен пипер и други подправки по ваш избор!
  Пиленцето се прави на порции и се залива с приготвения сос. Така готово се поставя в иенска тенджера или гьовеч важното е да е под капак може и фолио , печем в умерена фурна 200гр. 50минути и още 10 мин без капак да се запече!
  Да ви е сладко ! 
    Heart Eyes

# 889
  • Испания
  • Мнения: 27 295
Тази вечер /нощ/ си спретнах нещо, което е много вкусно /поне за мен/, та да го споделя. Кръстих го:

ШАРЕН СВЯТ

Продукти:

½ пиле без бутчето и крилото /или колкото пилешко ви се откъсне от сърцето  Joy/
гъби /пресни или от консерва, ако не съдържа нережимни съставки/
скариди
червени или зелени чушки
лук
сол, черен пипер, къри, шафран, босилек

В сух тефлонов тиган слагам пилето /предварително отделям кожата, изрязвам месото, нарязвам го на парчета, използвам и частите с кокал, които съм нарязала на парчета/, лука, чушките и гъбите. Посолявам със сол, черен пипер, къри и шафран. “Пържа” всичките съставки с мазнината от пилето. При установяването на липсата на такава, добавям малко вода. Когато всичко е полуготово, прибавям скаридите. Ястието се готви още около 10-15 минути. Прибавям босилека и... да ви е сладко!

# 890
  • Пловдив
  • Мнения: 12 397
Благодаря много,явно трябва да съм по-внимателна в избора на храни... Rolling Eyes А може ли да ми посочите грешката ми?Пак благодаря!
Кренвиршите са забранени. И в Българя няма достатъчно нискомаслено сирене, затова наблягаме на изварата.

# 891
  • Мнения: 5 001
Кралски скариди(белени) със зеленчуци и "сметанов" сос (ПЗ)

Скаридите се кипват в подсолена вода.
Зеленчуците(броколи,карфиол,морков,гъби,тиквичка) са сварени на пара или в подсолена вода.
Разбиваме 2 яйца с 1/2 ч.ч. дюканска "сметана" в отделна съдинка.
В иенска съдинка смесваме скаридите със зеленчуците,добавяме черен пипер(млян),сол,ако е нужно.Заливаме със соса и печем за кратко във фурната,заради суровото яйце,а също така да се овкусят съставките .

П.П. Броколите и карфиола с на розички,а моркова и тиквичката на по-едри кубчета

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 10:38 от TheNMaster

# 892
  • Мнения: 170
Ето моето предложение за "плодова"(пъпешово-ягодова) дюканска тортичка с блат в кексова форма



Продукти

за блата-2 яйца, 3 с.л. овесени трици, 1 с.л. течен подсладител "Суитли", 100гр. кисело мляко 0.1% с угасено в него 1/2 пакетче бакпулвер, по 1/2 капсулка течна есенция ванилия и с козуначен аромат.

за пъпешовия крем - 1 кофичка кисело мляко 0.1%, 1/2 степче(фрути) с аромат на пъпеш, 100мл. прясно мляко 0.1%,
1 пакетче желатин на "д-р Йоткер"(приготвен по указанието на опаковката).

за ягодовия крем - 1 кофичка кисело мляко 0.1%, 1/2 степче(фрути) с аромат на ягода, 100мл. прясно мляко 0.1%,
1 пакетче желатин на "д-р Йоткер"(приготвен по указанието на опаковката).

ПП За кремовете, ако не ви е достатъчно сладко, особено ягодовия крем(защото степчето е по киселичко), може да добавите 1/2 с.л. ( 1 малка ч.л. или к.л. ) течен подлсадител "Суитли".

ПП Блата може да го сиропирате след изпичането с малко прясно мляко подсладено с малко подсладител и ароматизирано с есенция.



Приготовление

За блата - Разбийте с миксер яйцата на пухкав гъст крем до побеляване с добавения подсладител. Добавете останалите продукти и внимателно с лъжица разбъркайте сместа като внимавате нивото му да не спадне много. Изпечете в предварително загрята фурна на 250гр. в тавичка заслана с хартия за печене.

За кремовете - Разбийте последователно първо единия крем с миксера, като първо разбиете киселото мляко с добавеното степче, после добавяте прясното мляко и отново разбивате. Добавяте и предварително приготвения според указанието на опаковката желатин. Готовия крем сипвате във форма за кекс и слагате да стегне. Когато крема е стегнал сглобете блата към крема и залейте с другия крем. Поставете отново в хладилника да стегне до готовност.
След като тортата е напълно готова, стегнала и охладена поставете я в тортена чиния и поръсете с малко нес кафе(по желание). Тортата се обръща лесно, като преди да я поставите в чинията с върха на ножа лекичко я отделите от стените на кексовата форма.

Последователност на приготвянето - Първо пригответе и изпечете блата(сиропирайте леко по желание) и оставете настрани да изстине. След което пригответе първия крем и го поставете да се стегне в хладилника, когато е готов прибавете към него блата, след което пригответе втория крем и залейте блата, поставете отново в хладилник до пълна готовност.




Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 19:01 от Tumba_lumba

# 893
  • Мнения: 170
Ето и още една тортичка от мен!

ТОРТА - ПАРФЕ АЛА ДЮКАН




Продукти

за блатовете - 4 с.л. овесени трици, 4 с.л. пшеничени трици, 2 яйца, 2 с.л. течен подсладител "Суитли", 2 к.л. нес кафе, 200гр. кисело мляко 0.1%, общо 1 бакпулвер, разделен на две и угасен в киселото мляко(на 100гр. к. мляко - 1/2 бакпулвер), капки течна есенция коняк

за кремовете -2 кофички кисело мляко 0.1%, 200мл. прясно мляко 0.1%, 3-4 с.л. течен подсладител "Суитли", 2 желатина, капки течна есенция шоколад, горчив бадем, зелен лимон, около една малка лъжичка степче макс кола-чери, нес кафе за поръсване

Приготовление

Блатовете - разделяте си продуктите за блатовете на две равни части, смесвате ги в две купи до хомогенност и разстилате в плитка по голяма тавичка върху хартия за печене на два равни блата! Печете на 250 градуса при предварително загрята фурна, като преди готовност намаляте фурната до 200градуса! Сложете тавичката на най ниското отделение на скарата и така изпечете блатовете!

Кремовете - разделяте си продуктите за кремовете на две равни части, смесвате ги в две купи до хомогенност, на едната смес добавете есенция горчив бадем и зелен лимон и 1 пакетче желатин приготвено по указанията на опаковката(ползвайте на д-р Йоткер, много е добър и стяга бързо и качествено), а на другата смес добавете малка лъжичка степче с аромат на кола-чери, капки есенция шоколад и пак 1 пакетче желатин, приготвено по указанията на опаковката.



След като изпечете блатовете поставете единия в подходящ по дълбок съд или форма за торти(моите блатове бяха продълговати, съобразени със съда в който поставих тортата, а именно една подходяща за целта йена) и го залейте с една от вече приготвените смеси. Поставете в хладилник да стегне. След като стегне извадете и поставете върху готовата желирана смес втория блат и пак залейте вече с втората готова смес и отново поставете в хладилник да стегне до готовност! Сервирайте тортата поръсена отгоре с нес кафе!!! Торатата става невероятно вкусна, нежна и страхотна, ароматна и сочна!!!

За да не ви се стегне втория крем докато чакате да се стегне първия, просто разбийте сместа, но поставете желатина тогава, когато първия ви крем се е стегнал вече и сте готови да залеете тортата с втория пласт крем:)!



ПП ПП Блатовете може да сиропирате след изпичането с малко прясно мляко подсладено с малко подсладител и ароматизирано с есенция.



Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 18:04 от Tumba_lumba

# 894
  • Мнения: 19
Балканска мешаница - Дюканска Simple Smile
Продукти
3-4 яйца , 2-3 скилидки чесън, 1кг чушки, магданоз, копър, 1 кисело мляко(Дюканско) 150- 200 гр обезмаслена извара
Яйцата се сваряват и се режат на кубчета, изпечените чушки на едри парчета, прибавя се изварата.Всичко се омесва със счукания чесън копъра и магданоза, разбърква се и се посолява ако искате.Прибавя се отцеденото кисело мляко и става доста вкусна салатка за всички Simple Smile

# 895
  • Мнения: 1 440
Пенкейкс

При оригиналната рецепта се надуват доста и стават наистина като американските, но в диетичния им вариант не е така Wink

1 ч.ч. непълна трици (50:50 пшеничени и овесени)
1 яйце
180-200мл. обезмаслено пр.мляко
2 с.л. кисело мляко 0.1%
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. хл.сода
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. течен подсладител за термична обработка
1 с.л. мазнина (която е позволена), а мисля че може и без Peace

Смесват се сухите съставки в една купичка, течните - в друга и после първите се прибавят наведнъж към вторите. Разбъркваме колкото да се размесят и печем на среден котлон в тефлонов тиган без мазнина. Сместта се изсипва с черпак, но до размер около половин педя, защото по-големите палачинки не могат да се обръщат, а се чупят. Печем за кратко от двете страни (около 1 мин.).

Добър апетит!

# 896
  • София
  • Мнения: 4 837
1 с.л. мазнина (която е позволена), а мисля че може и без Peace

Няма позволена мазнина, която да става за термична обработка  Whistling

ЕДИТ: темата е за ИЗПРОБВАНИ РЕЖИМНИ рецепти!!!

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 18:48 от зелено човече

# 897
  • Мнения: 1 440
1 с.л. мазнина (която е позволена), а мисля че може и без Peace

Няма позволена мазнина, която да става за термична обработка  Whistling

Жалко Confused И без Мазнина ще стане, не знам само дали ще се залепя повече или не newsm78

# 898
Ще добавя и аз 2 идеи
 :)1.Сърми-зелеви и лозови-от телешка кайма
2. Бъркани яйца със спанак и извара-ясно е, че първо се задушава измития и нарязан спанак, може да се сложи и зелен лук, след което се прибавят разбърканите яйца-броят им е според порциите и изварата.Осолява се леко.Смъкват се от котлона преди да станат на "парцалчета".
В сърмите естествено не слагам ориз!

Приятен апетит Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:22 от ЗлаВещица

# 899
  • Мнения: 1 440
Изчетох всичките 64 страници, но не съм сигурна дали видях рецепта за

Яйца със зелен лук

Лукът (1 връзка) се задушава за кратко с джоджен, черв.пипер, малко диетична сол. Доливаме вода и чукваме 2 яйца цели във врящото ядене. Разбъркваме внимателно, за да не раздробим яйцата.  След 10-тина мин. е готово и е страшно вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт