Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 026
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 480
Облаче, а и всички мили момичета, които се лекуват алтернативно от хашимотото, искам да питам дали след като съм пила вече година л-тирокс е удачно сега да го спра и да видим какво ще стане. В момента съм на 75 милиграма и днес резултата ми е на ТСХ 1,25. В началото на зимата ми беше към 2 и тогава тъкмо бях заковала дозата 75 мг и останах на нея през зимата.
Явно ми се отразява добре, но много ми се иска да се владея сама и да не разчитам на хормона.
Аз имам и увреждане на щитовидната жлеза, някаква част от нея е унищожена /до колкото си спомням резултата от ехографа преди година/.
От известно време ходя на йога, храненето съм променила драстично от половин година. Какво пропускам?
Как мислите, ако спра хормона разумно ли ще е и дали от раз или на части, както при започването?
 Heart Eyes  bouquet  Heart Eyes

# 481
  • Благоевград
Аз имам и увреждане на щитовидната жлеза, някаква част от нея е унищожена /до колкото си спомням резултата от ехографа преди година/.

Привет, искам да попитам как се случило и с какво да внимаваме като ходим на ехограф за да предотвратим повредата?

Как мислите, ако спра хормона разумно ли ще е и дали от раз или на части, както при започването?

До колкото знам аз леченейто с хормон е за цял живот....но незнам  може да има и изключения ....но в предвит че използваш алтернатива като йога и храни много вероятно е и да може....но само според мен Simple Smile.....аз бих опитала
Приятен ден Simple Smile

# 482

От известно време ходя на йога, храненето съм променила драстично от половин година. Какво пропускам?

Сега (имам предвид пролетта) е момента да започнеш да НАМАЛЯВАШ дозите хормон, напр. 2 седмици на 50 мг. , ако се чувстваш добре след това на 25 мг. и така до спирането му. Но недей от раз- организма се стресира, аз поне го правя постепенно и на своя глава. Никой ендокринолог няма да ти позволи да спреш хормоните... Но  според мен, трябва да се даде възможност на останалата здрава част от щитовидната жлеза да работи" по- усърдно" и да изработва необходимата истинска доза хормон. От там нататък балансирано хранене- за да се засили обмяната на веществата, любим спорт- йогата е добро начало, аз включих и танци, и много мнооого вяра . В себе си, в собствената си ценност и успешност, и аз лично вече не се взимам толкова насериозно ...
това е моята рецепта-дори не съм си изследвала хормоните и незнам какви са показателите , но не ме и вълнува чак толкова newsm68 newsm68 newsm68

# 483
Благодаря!
Аз не съм имала никакви оплаквания и с по-високи нива на хормона... Преди целях забременяване и затова го открих. Да, разумно ще е да го намалявам постепенно, просто ми се искаше ако някой го е направил да сподели  Heart Eyes

# 484
  • Благоевград
Привет, So special Simple Smile не ни каза как се е случила това и защо? Simple Smile мисля че ще е полезно да знаем какво да избягваме  Hug

# 485
Pepelliashka Аз доколкото разбирам от написаното нищо друго не се е случило със  So special Simple Smile , просто при Хашимотото се унищожава част от ЩЖ, което е констатирано с ехограф.

# 486
Здравейте,с установено хашимото съм от 2007 г.Пия си и хормона и засега нямам проблеми.
Това което ме притеснява е,че докато съм била бременна с малката е възможно да съм била с заболяването .Та въпроса ми е възможно ли е и тя да има някакъв проблем свързан с жлезата?
Напоследък много ме шокира поведението и, не може да спи добре,главичката и се изпотява доста,все плаче за нещо и я е страх от всичко.Тя е на 5 год. Чудя дали да не и направим изследване, не знам при децата какви са симптомите.

# 487
Елена, не се притеснявай, че си и предала хашимото. Друг е въпроса, че ако продължаваш в този тревожен дух, като едното нищо ще и предадеш начина си си мислене, който ти е докарал тази или друга болест....  почти всички наследствени болести са резултат на модели  на мислене и действие, а не на кръвна връзка. Можеш (а и не само ти) да прочетеш "Твоето тяло казва: Обичай се!" от Лиз Бурбо, и там ще видиш повечко за причините за различните болести, както и конкретно за тези, свързани със щитовидната жлеза.

Аlbaalex, много ме кефи, че си започнала танци, и че си променила отношението си!

So special, аз бих препоръчала плавно намаляване на дозата. По въпроса какво пропускащ  - няма как да знаем, но вероятно е промяната в мисленето и отношението. Неведнъж съм казвала, че ходенето на йога може да е абсолютно ялово, ако няма промяна в мисленето. А за жалост не всеки учител ще те промени в положителна посока... виждала съм от безполезни, до откровено вредни за себеусещането ти "специалисти".

Между другото, майка ми има черно на бяло снимки на щитовидната си жлеза при един и същи специалист - преди и след година лечение с хомеопатия. Част от унищожената жлеза се е възстановила. Така че, определено трябва да имаме вяра във възстановителната способност на организма ни.

# 488
  • Благоевград
Сребърен облак  smile3501  Hug  bouquet

# 489
Сребърен облак понеже стана дума за хомеопат при майка Ви, ако е в София можете ли да кажете кой е? Може и на ЛС. Благодаря!   bouquet

# 490
Сребърен облак,благодаря  bouquet

# 491
Съжалявам, че не мога да помогна, става дума за Варна, Кремена Хаджиева. Но можеш да намериш достатъчно мнения за добри класически хомеопати в който и да е град, само потърси.

# 492
Сребърен облак благодаря!

# 493
Извинете ме, не съм влизала около две седмици в темата.

Pepelliashka,  мими.ива  е отговорила вместо мен. При хашимото се унищожава част от щитовидната жлеза. До колкото зная - имунната система я атакува като чуждо тяло...

Сребърен облак , много работя върху промяната на мисленето. Освен йога, ходя и на психолог.  Това не само заради хашимотото, а и заради онкологичното ми заболяване. Ти в каква насока имаш в предвид промяна? В смисъл, не ми остава време да чета много за йога, но се старая. Храненето ми е променено драстично, учудвам всички около мен с това и важното е, че не го правя на сила, а с желание.

Да разбирам ли че мога да си намаля дозата от 75 на 50 мг и до продължа с упражненията + хранене и да видим дали ще имам промяна в хормона? Плюс и слънччевият сезон, който предстои....

Heart Eyes

# 494
Аз от 1,5 година съм с диагноза Хашимото- ТСХ ми е увеличен. Два пъти ми включват Л-тироксин  и го спират. Като не го пия ми е зле, като  го пия ми е още по-зле, а уж нямал странични ефекти .Сега пак ми казаха да го започна, но ме е страх.
Купих си тези билки, даже започнах да ги пия. Някой пробвал ли ги е? Помагат или вредят за щитовидната жлеза?
Тибетските капки на живота са необходими:
- На болни хора като допълнение на провежданото медикаментозно лечение;
- На хора с понижен имунитет, често страдащи от вирусни и простудни заболявания, както и на хора с проблеми в храносмилането;
- На здрави хора на средна възраст при синдром на хронична преумора, които лесно се изморяват и трудно се възстановяват след работен ден;
- На спортисти за поддържане на висока спартна форма;
- Те могат да излекуват функционално нарушение на определен орган, ако самият орган още не е разрушен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;topic=151850.480;num_replies=493

Освен изключването на глутена и намаляването на захарта каква диета спазвате?
Аз миналата седмица пак питах ендокриноложката какъв режим на хранене да спазвам и тя каза - никакъв, нямало смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт