Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 048
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте "Хашимотки:  Wink
Приятно съм изненадана от темата и то защото и аз дълго търсех алтернатива на л-тироксина.
Моята история е следната: през 2000-та  г. ми откриха Хашимотото,но не ми назначиха лечение, тъй като тогава според лекарските закони ТСХ 3.95 било на границата, но аз не бях добре - потни ръце, 20 кг. + за шест месеца, беше ми се образувал "шал" на врата 1 см, истерии и невроза и т.н. Майка ми изрови от една книга на Мария Требен , че билката еньовче вършила чудеса и така и стана. За един месец редовно пиене, аз се успокоих, вратът ми стана като на лебед  Laughing, вече нямах вълчи апетит и пр.
Когато пак се върнах към стари лоши навици - некачествена храна, свръхнапрежение и преумора, пак започнаха старите симптоми.
Назначиха ми миналата година 25/50 л-тироксин. След два месеца случайно се запознах с веганството, лечебния глад  и прочие. В резултат на това отказах: л-тироксина, кафето, захарта, белия хляб и всички животински продукти за три месеца. Резултата беше поразителен - изригвах от енергия / а аз съм най-мързеливия човек на света Embarassed Wink/ , отслабвах, кожата ми и косата блестяха от здраве. След тези три месеца реших да откажа цигарите и доста обърках режима на ядене - започнах да ям всякакви боклуци без месо...до днес. След нова година бях пак зле, отидох на лекар и пак ми назначиха л-тирокси - 50 мг. Смятам пак да се върна към веганството и да започна пак за един месец с Еньовче.
Между другото гледам да не се вживявам в този проблем, защото от нас зависи колко ще ни засегне една болест  Wink
Желая на всички ви много здраве и спокойствие  Wink

# 496
  • София
...
Освен изключването на глутена и намаляването на захарта каква диета спазвате?
Аз миналата седмица пак питах ендокриноложката какъв режим на хранене да спазвам и тя каза - никакъв, нямало смисъл.

Незнам дали всеки, който страда от Хашимото трябва да избягва глутена, наистина твърди се , че една от причните може да е непоносимост към глутена, но според мен това е доста строга диета и ако е необоснована си е живо мъчение  Sad  ....затова реших да си направя тест за глутенова непоносимост. Вярно, че ми излезе скъпичко -76лв, но поне разбрах, че нямам такава непоносимост и причините на Хашимотото трябва да ги търся дургаде  Thinking
Fringe1981 има ли нещо специално за приготвяне на отварата от еньовче...били споделила как я правиш и как се пие?

# 497
Bobka Къде направи теста за глутенова непоносимост ?
И аз се интересувам от отварата с еньовче.  Praynig

# 498
  • София
joya, ето в тази лабаратория: http://www.bodimed.com/
Кръвта я изпращат в германия и резултатите са готови след 1 седмица.

# 499
  • Пловдив
и аз искам рецептата за лечение с енювче Praynig
извинете за "ю"то,но ми липсва ер малкия

# 500
joya, ето в тази лаборатория: http://www.bodimed.com/

Благодаря за информацията. И аз ще си направя. Ти целия тест за непоносимост към храни ли направи или може само към глутен?
А ти миналата година търсеше да си правиш изследвания за някаква бактерия (май бешеYersiniq).
Какво стана?Направи ли си, че не си спомням да съм чела за резултат?

# 501
и аз искам рецептата за лечение с енювче Praynig

И аз се интересувам от отварата с еньовче.  Praynig

заповядайте    Hug

# 502
  • София
joya, ето в тази лаборатория: http://www.bodimed.com/

Благодаря за информацията. И аз ще си направя. Ти целия тест за непоносимост към храни ли направи или може само към глутен?
А ти миналата година търсеше да си правиш изследвания за някаква бактерия (май бешеYersiniq).
Какво стана?Направи ли си, че не си спомням да съм чела за резултат?
Amitola,   bouquet

M_BR, направих тест само са глутен-два вида антитела(не помня имената, там ще те насочат) Тестът за всички храни има, но мисля, че е бая скъп към 500лв. За Йерснията миналата година ми казаха- "Изследванията се изпращат в Германия" и на мен ми се стори сложно, но сега ме подсети пак да питам...а ако ти разбереш нещо можеш да споделиш  Simple Smile

# 503
Amitola  Hug
Предполагам това еньовче го има и в аптеките.

Бобка, мерси и аз ще направя теста, но ще пробвам за повече храни, искам да знам как организма ми реагира на храните. После ще споделя Simple Smile

# 504
  • София
Да, и аз се заинтересувах къде мога да си намеря читаво еньовче  Rolling Eyes

# 505
Здравейте, мисля си за билковата аптека тук на Венелин и Шишман? Само не разбрах колко пъти на ден се пие и по колко? На гладно предполагам?

newsm78

# 506
   Моето заболяване го откриха през 2008 година, но симптомите характерни за Хашимото ги имах поне шест месеца преди това. От тогава си пия си хапчетата и се чувствам добре.  Хомеопатията постига отлични резултати при много заболявания, но при нашето може да се ползва като спомагателно средство. Щитовидната жлеза просто се самоунищожава. Затова заболяването е автоимунно. Имам книгата на Мария Требен и съм чела за еньовчето, но там не  е споменато за кое заболяване на жлезата се използва. Но поне билката не вреди и чаят от нея е много приятен. Не пазя специална диета, но се храня основно със салати, плодове и млечни продукти.

# 507
Те ти, булка, спасовден... Джули, почети малко повечко, преди да се изказваш така категорично! Дори и само тази тема е достатъчна, за да ти покаже, че има и гледна точка, но определено не стига, за да повярваш или да се промениш. И да си здрава и независима от лекарства. За целта се искат и желание, и търсачески дух Simple Smile

# 508
Направих си тест за глутен (2 броя) и тест за бактерията( 2 броя).
За бактерията резултатите  са в референтите стойности, за глутена 1 е добре, другия  при референтни стойности 0-17 пише :повече от 100. Явно имам някакъв проблем с глутена. Ще занеса резултатите на джипито, но чак след 15 юни.

# 509
  • София

M_BR,  а коя бактерия тества и защо са два броя?

Общи условия

Активация на акаунт