Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 054
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 510
M_BR, в коя лаборатория се тества? Аз съм на безглутенова диета и се чувствам по-добре. Безглутеновата диета не е толкова рестриктивна - просто повече воля и желание. Peace

Другата седмица ще ходя на изследвания - да видя до къде съм я докарала...не съм си правила изследвания от почти 3 години. Confused

Цитат
Цьолиакия
Gliadin Ab (IgG+IgA), AAb to transglutaminase
Това ли е изследването за глутеновата-непоносимост?

# 511
 Бактерията е Yersiniq. YersiniqAb,IgG и  YersiniqAb,IgА - това са двете неща които са изследвани за бактерията. Нямам представа какво е.
За глутена са тези двете: Gliadin Ab IgG -Antibodies и Gliadin Ab IgA -Antibodies.  При мен първото не е в норма. Също нямам представа какво е.
Ще занеса изследванията на личната лекарка след 15, за да ми разясни нещата.
Изследванията ги правих В Бодимед. Стават за една седмица.
Аз миналата година се пробвах да изключа глутена, но ми е много трудно. Реално мога да ям плодове, зеленчуци, боб и леща. В нищо друго не е сигурно какви нишестета и подобрители има и колко глутен съдържат.

# 512
  • София
M_BR,каква е цената за Йерсинията, защото и аз отдавна съм си наумила да се тествам за тази бактерия?

# 513
Аз понеже плащах общо и не си спомням точно, но не повече от 62-65 лева беше изследването за Йерсенията (двете неща).

# 514
Здравейте,
да се впиша и аз в редиците..
След като през бременността качих 30 кг, след това свалих 10 и 20-те си ги нося вече почти 5 г.  За проблем със щитовидната се усъмних след като и строгите диети не помогнаха.
За сега ТСХ- 3,65 и Т4 в границите. Тази седмица ще направя изледване и за анти тела, но уикенда беше тежък - маси, празници, пътувания, умора и искам малко да отпочина, за да не се шашкаме от резултатите излишно.

Имам рецепта за Л тироксин, но започването му според ендокриноложката не е спешно. Вече си записах час за интервю при хомеопат, който лекува детето ми изключително успешно вече 2 години.
Смятам да се доверя на хомеопатията и след 3-4 месеца да се проследят контролно нещата с нивото на хормоните. От всичко, което изчетох за хипофунция на щитовидната жлеза ми стана ясно, че ендокринното заболяване е заболяване повече на психиката, себеуважението, себеутвърждаването. Наистина имах доста трудни моменти по време на майчинските,почти не спях, работех дистанционно от дома, гледах си детето сама (без баби) + покупка, ремонт, обзавеждане на дом.. #Crazy Олеле как съм издържала  Crazy

Нещата последните 2-3 месеца се влошиха - пих АБ 3-4пъти от началото на годината по различни причини. Последното боледуване беше с висока Т, високо кръвно 90-145 и сърцебиене. Сърцебиенето и кръвното едва сега взеха да се понормализират до стандартните май за хипофункция -90-120. А винаги съм била с нисок кръвно 70-110 и дори през бременността 60-90

Амиии дълго стана, но това е накратко

# 515
Коте, добре си решила да опиташ с хомеопатия. Наскоро говорих с един специалист по психотерапия и иглотерапия за това, че съм имала хашимото. Та неговите думи бяха не само за хашимото, но и за различните депресии... "Идва болна жена, разпитвам я как живее, какво и е ежедневието. Тя описва надълго - работя, пазарувам, чистя, готвя, учим уроци, къпя се и в леглото. Питам я аз - а кога си почивате, кога е "вашето време"? А тя не си спомня да е имала свободно време, време за себе си през последните 12 години... всеки човек трябва да има свое лично време и лично пространство. Иначе следват депресии, болести, намаляване на паметта (оглупяване), остаряване." Пък като имам повече време, ще цитирам обяснението на Лиз Бурбо за метафизичните причини за проблемите със щитовидната жлеза.

# 516
  • У дома
Съгласна за личното време! Трудно е особено с деца вкъщи, но е наложително.

Аз още пия по малко от хапчето, но не разчитам на него. Глутена и млечните продукти ограничавам до минимум, защото без тях се чувствам по-добре. Вземах си някои есенции на Бах, разни добавки, започнах и сурови яребичи яйца да пия, но децата като ме преварят да ги хапнат за закуска, за мен не остава. Спорт - плуването най ми помага, но ме е страх от хлора, та не ходя всеки ден. Масажи, йога, тях си ги знаем.
Аз съм малко несериозна, та от личен опит да споделя - от тази тема може много инфо да се набави (специални благодарности на Сребърен Облак), но човек не може да смогне всичко да прави накуп, изберете няколко неща и бъдете постоянни. Това е най-важното.
А аз съм емоционална, защото тази седмица празнувам 39 год живот с моя татко, на който лекарите тогава са давали 2-3 седм живот. Щом рак последен стадий е обратим, няма какво да се чудим на едното Хашимото я.
Прегръдки на всички!!!

# 517
Страхотно! Да ви е жив и здрав, и да не забравяте поуката от случилото се с него!

# 518
  • София
Съгласна за личното време! Трудно е особено с деца вкъщи, но е наложително.

Аз още пия по малко от хапчето, но не разчитам на него. Глутена и млечните продукти ограничавам до минимум, защото без тях се чувствам по-добре. Вземах си някои есенции на Бах, разни добавки, започнах и сурови яребичи яйца да пия, но децата като ме преварят да ги хапнат за закуска, за мен не остава. Спорт - плуването най ми помага, но ме е страх от хлора, та не ходя всеки ден. Масажи, йога, тях си ги знаем.
Аз съм малко несериозна, та от личен опит да споделя - от тази тема може много инфо да се набави (специални благодарности на Сребърен Облак), но човек не може да смогне всичко да прави накуп, изберете няколко неща и бъдете постоянни. Това е най-важното.
А аз съм емоционална, защото тази седмица празнувам 39 год живот с моя татко, на който лекарите тогава са давали 2-3 седм живот. Щом рак последен стадий е обратим, няма какво да се чудим на едното Хашимото я.
Прегръдки на всички!!!
Здраве и късмет  Peace
А ще споделиш ли за тези масажи? какъв тип масажи са подходящи? Аз сега съм с ТСХ 3,16 и ФТ4 - 11 но ТАТ и МАТ са ми завишени - към 450 са.
Имам изпъсан Л-ториксин от около 9 месеца но не го пия - пробвам с разни други методи да го свалям ТСХ

# 519
Излязоха ми и последните резултати - Антитела 78 при макс доп. 12.
Окончателна диагноза следродилен автоимунен хипотероидизъм  Tired
Изписа ми Еутирокс и Селен.. чудя се за селена като добавка дали да не го започна newsm78

# 520
  • У дома
Диони, аз ходих на deep tissue масаж, не знам как се превежда точно. Много боли, особено в началото, но и помага. Жената беше много добра, даже е карала курс по cranial sacral therapy заради някакъв много сериозен сърдечен проблем на дъщеря и. Отказва категорично операциятя на сърцето и детенцето и е много добре в момента.

Момичета, аз мисля много сериозно да се заема с пречистване на черния дроб. Мисля, че кожните ми проблеми са свързани точно с Хашимото-то. Но чакам да дойде книгата на Хулда Кларк от библиотеката и ще сравня с тази на Малахов.

# 521
Аз да докладвам:
След като спрях глутена ТСХ от 5.81 стана 3.75. Надявам се, че в лабораторията не са объркали нещо. 

# 522
  • София
А при мен нещата в последният месец май се влошиха. ТСХ от 3,19 стана 3,32, ФТ4 от 9,72 стана 12.48. Последният месец започнах йога, аеробиката е вече 2 месеца и определено смятах че това ще помогне а имам усещането че се чувствам по-добре. Храня се по системата на Папе. Но ходих и на кавитация, за да спомогне разграждането на сланините ми и на Боди шейпър - възможно ли е тези неща да са повлияли отрицателно на жлезата?
Atalanta тези масажи май не си ги правила в БГ? Ако са в БГ ще споделиш ли къде.

# 523
Може да звучи смешно, но откакто нося кехлибарен гердан, се чувствам много по-добре Grinning
Доскоро имах много силен и ускорен пулс, т.е. усещах си сърцето постоянно, почти непрекъснато бях с аритмия, екстрасистоли и т.н.. Пиех Небилет за тези симптоми, но дори и той не ми помагаше.
Сега тези неща са почти отшумели, да не ме чуе дяволът. Даже спрях лекарството.
Разбира се, може да има и други причини за това развитие, но за мен това си е ефект от влиянието на кехлибара.
http://zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p10052.html

# 524
Днес ходих при ендокриноложката. Каза ми, че спирането на глутена, нямало нищо общо с щитовидната жлеза.
До сега обаче винаги са ми казвали, че без л-тироксин няма начин да се нормализира тсх. Нещо съвсем се обърках.

dioni За пръв път чувам за кавитация, но в тази статия пише, че е противопоказна за заболявания на щитовидната жлеза. Какво са ти казали специалистите по въпроса?
http://doctoronline.bg/articles/4002/%D0%A9%D0%BE%20%D0%B5%20%D1 … D1%86%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 15:56 от M_BR

Общи условия

Активация на акаунт