Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 060
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, опитайте с детоксикацията на д-р Михайлов и с компреси с извара върху щитовидната жлеза. Аз детоксикирам от април 2010 и изследванията ми вече са в норма. Докторът издаде в началото на юни и книга за здравословното хранене и отслабване. Той е хомеопат и ще намерите лек и за други болежки. За мен важното беше, че се оправих и не се наложи да пия хормони. Селен пия 2 седмици, после почивка. Методът не е стресиращ тялото и при мен действа, а съм пробвала доста неща, но не систематично и продължително. Не съм пила нищо, даже хомеопатични, не се наложи. Успех в търсенето на подходящия метод! 

# 526
  • София и там където не се пуши
на д-р Михайлов и с компреси с извара върху щитовидната жлеза. Аз детоксикирам от април 2010 и изследванията ми вече са в норма. Докторът издаде в началото на юни и книга за здравословното хранене и отслабване. Т

Би ли казала как се казва книгата, а и как се прави компреса.

# 527
  • София
Днес ходих при ендокриноложката. Каза ми, че спирането на глутена, нямало нищо общо с щитовидната жлеза.
До сега обаче винаги са ми казвали, че без л-тироксин няма начин да се нормализира тсх. Нещо съвсем се обърках.

dioni За пръв път чувам за кавитация, но в тази статия пише, че е противопоказна за заболявания на щитовидната жлеза. Какво са ти казали специалистите по въпроса?
http://doctoronline.bg/articles/4002/%D0%A9%D0%BE%20%D0%B5%20%D1 … D1%86%D0%B8%D1%8F
Относно кавитацията ми обясниха че проблема е ако пия лекарства за щит. жлеза - някой от тях действали като задържали вода в организма а това е противопоказно за кавитацията.

Относно нормализирането на ТСХ - обикновен ендокринолог няма да ти каже друго. На мен пък ми обясниха, че не е възможно на стресова основа да ти се вдигне рязко ТСХ, а аз съм сигурна че това се случи с мен преди 4-5 месеца.

# 528
Въведение в природолечението "Моята практика" д-р Атанас Михайлов на издателство Изток-Запад. А сега е излязла и "Здравословното отслабване".
Извареният компрес се прави така: на марля или парче памучен плат се разстила извара около 1 см дебелина и се завива като плик; големината на парчето е в зависимост от мястото, на което се поставя(действа прекрасно при всякави възпаления-дробове, гърло, уши). Затопляте леко, за да е приятно при поставяне. После върху плата с извара поставяте  найлон и по- солидна кърпа или шалче, завързвате на врата. Трябва да стои най-малко 4 часа, най-добре - 8часа. Аз си лягам с компреса и сутринта го свалям. 

# 529
И аз чета в момента книгата на д-р Михайлов ("Моята практика"), и съм меко казана очарована от нея. Особено имайки предвид, че не си падам по боаронски хомеопати Simple Smile но книгата е чудесна, пълна с ценни съвети от природолечението. Особено ценна е първата част - за начина на живот, лечението с вода, движение, слънце... много ми хареса. Но и втората част е ценна, особено ако не знаеш как да реагираш в случай на кашлица, грип и прочие... има и много билкови рецепти. Препоръчвам от сърце! Изобщо не съм учудена, че гладуването е помогнало. А и другите съвети са метаболизма са добри. Офика, много се радвам за теб!

# 530
  • София
Въведение в природолечението "Моята практика" д-р Атанас Михайлов на издателство Изток-Запад. А сега е излязла и "Здравословното отслабване".
Извареният компрес се прави така: на марля или парче памучен плат се разстила извара около 1 см дебелина и се завива като плик; големината на парчето е в зависимост от мястото, на което се поставя(действа прекрасно при всякави възпаления-дробове, гърло, уши). Затопляте леко, за да е приятно при поставяне. После върху плата с извара поставяте  найлон и по- солидна кърпа или шалче, завързвате на врата. Трябва да стои най-малко 4 часа, най-добре - 8часа. Аз си лягам с компреса и сутринта го свалям. 

Книгата не я знаех и аз ще я взема.
Офика, този компрес го правя на децата за гнойна ангина. За 2 нощи маха гной. Не знаех, че изварата има и други приложения, благодаря   bouquet

# 531
Извинявам се, че нахълтвам в темата ви, но попаднах на информация, която, колкото и шантаво да звучи, реших да споделя.
Някъде ми попадна информация, че Хашимото в голяма част от случаите се дължи на "прилепване". ( т.е. душата на починал човек, обикновено близък, която по една или друга причина "засяда" тук, а не продължава еволюцията си по горните нива и тази душа непрекъснато черпи енергия чрез 5-тата чакра на човека, за който е "прилепнала".)

Също не е зле да се провери за радиация в местата, които обитаваме ( жилище, офис..).
Всички тези проверки могат да се извършат при опитен радиестезист.

# 532
Много интересна информация, дали не можеш да си припомниш източника? Това за душата на починалия имам предвид.
Честно казано, аз отдавам проблема на друго, но има едно странно обстоятелство, което не бих искала да споделям тук и ми е интересно да се информирам за тази теория.

# 533
Не, източникът ми не е от нета или от книга, затова не мога да дам препратка. Всъщност не знам дали е теория, защото може да бъде точно измерено. Има си начини.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 02:04 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 534
  • София
А компреса с извара колко пъти подред се прави - тоест всяка вечер но за какъв период от време?

# 535
  • София и там където не се пуши
А компреса с извара колко пъти подред се прави - тоест всяка вечер но за какъв период от време?

Аз както разбрах, прави го от април всеки ден. Според мен като почувствува облекчение човек, може да се разреди.

# 536
Не, източникът ми не е от нета или от книга, затова не мога да дам препратка. Всъщност не знам дали е теория, защото може да бъде точно измерено. Има си начини.

Интересно ми е как се измерва? И това ли го прави радиестезист? И в смисъл "прилепнала" означава че е в нашето тяло, прилепена за тази чакра? М..дано не е това, не звучи добре нито за нас, нито за душата....

# 537
Извинявам се, че нахълтвам в темата ви, но попаднах на информация, която, колкото и шантаво да звучи, реших да споделя.
Някъде ми попадна информация, че Хашимото в голяма част от случаите се дължи на "прилепване". ( т.е. душата на починал човек, обикновено близък, която по една или друга причина "засяда" тук, а не продължава еволюцията си по горните нива и тази душа непрекъснато черпи енергия чрез 5-тата чакра на човека, за който е "прилепнала".)

Също не е зле да се провери за радиация в местата, които обитаваме ( жилище, офис..).
Всички тези проверки могат да се извършат при опитен радиестезист.
Интересно! Като го прочетох  - има логика, предвид странни неща, които ми се случват  newsm78

# 538
Преди години имаше смърт на близък човек в семейството ми (баба ми - лека й пръст) и по това време започнаха явните проблеми с щит. жлеза. Но според мен Хашимотото си го е имало и от преди това, просто стреса го отключи. Ако да съм честна в последствие постоянно сънувах баба как иска да ми навреди. Това в продължение на 2-3 години ConfusedОтдавах го на подтисната емоция - не можах да си изживея болката, като си отиде. И сега чета това - не знам какво да си мисля.

Чела съм коментари на Хашимотковци Simple Smile в американски сайт, че от седенето на компютъра чувстват проблеми в жлезата. Предполагам мониторите ни облъчват, но не съм правила измерване колко точно. Стресът със сигурност вдига нивата на ТСХ - от личен опит го казвам.

# 539
Прочетете това, аз лично искам да опитам. Дано помогне някому  Peace
http://it-light.net/forums/index.php?showtopic=3060

Общи условия

Активация на акаунт