застройката на супата

  • 2 799
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 5 001
все ми се пресича тъпата застройка:oops:
кажете как да я направя, вече ми писна, уцелих я само веднъж и аз незнам как Rolling Eyes

# 1
  • Мнения: 9 109
ето този начин действа безотказно.

# 2
  • Мнения: 5 001
благодаря много  bouquet
 малкия като заспи ще я пробвам

# 3
  • в малка спретната къщурка
  • Мнения: 1 152
Ето и нещо от мен-яйце и кисело мляко,като изцеждам сок от лимон.Оставям малко да поистине и с бъркане добавям от супата.След това пак с бъркане обратно в супата.Дано ти бъда от полза.Ще опитам и начина на рер-4о.Ето и аз научих нещо ново.  chef  chef               

# 4
  • Мнения: 7 723
Аз правя застройката само с жълтък и кисело мляко  Peace

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 21 636
Аз правя застройката само с жълтък и кисело мляко  Peace
и аз без белтъка, но добавям и малко брашно.... в масло запържвам брашното, добавям малко кис. мляко дръпвам от огъня и добавям останалото количество кис. мляко разбито с жълтъка..тогава наливам от бульона на супата и...по познатия начин... Simple Smile

# 6
  • Мнения: 4 406
Аз правя застройката само с жълтък и кисело мляко  Peace
и аз така

# 7
  • Мнения: 3 743
И аз правя застройка само с жълтък, кисело мляко и малко лимонов сок, понякога слагам и брашно.

# 8
  • Мнения: 4 546
разбивам едно яйце с малко оцет на око /около 1 с.л./. добавям и малко вода преди да изсипя в супата

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 16:17 от herelina

# 9
  • Мнения: 7 640
яйцето с оцета не се ли пресича пак

# 10
  • Мнения: 6 461
Жълтък,кисело мляко и 1 лъжичка брашно.
От брашното супата няма да се пресече.
Peace

# 11
  • Мнения: 4 546
не, не се пресича. става някак по-еднородно, по- рядко.
забравих да кажа, че не варя повече, след като прибавя застройката

# 12
  • Мнения: 703
Застройката трябва да не е много студена когато я добавяш към супата,а самата супа вече да е изключена.Тогава не се пресича.Иначе я правя от яйце и прясно мляко.

# 13
  • Мнения: 5 001
най-после стана Crazy
много ви благодаря

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Жълтък,кисело мляко и 1 лъжичка брашно.
От брашното супата няма да се пресече.
Peace

И аз така я правя!

# 15
  • Мнения: 634
 Sickбрашно в супата не слагам
Аз го правя само с яйце и кисело мляко-ако не искам да се пресече-махам за малко супата и подгрявам за секунди сместа и после я изсипвам в голямата тенджера

# 16
  • Мнения: 6 461
Sickбрашно в супата не слагам
Аз слагам половин супена лъжица   ,която в никакъв случай не  прави  супата на яхния или да я сгъстява Peace.
Зависи все пак и колко е бульона ,но не повче от една равна с.л-ца, за да не се пресече супата и по този начин не я отстранявам от котлона веднага ,а оставаям още малко  за да мине е жълтъка през топлинна обработка.

# 17
  • Мнения: 581
равни части кисело и пресно мляко, едно яйце и малко брашно
тази застройка  т.н. "варена" е много, ама много вкусна Wink

# 18
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
 Струва ми се, че варена е застройката, която се прави на водна баня и затова и се казва варена . 1с.л. брашно, 1 яйце(или само желтък), 1с.л. кис. мляко и като се бърка непрекъснато се вари до гъстота на крем, след което се капват 3-4 капки оцет .Сипва се по малко от супата до изравняване на температурите , (супата е махната от котлона, за да не е вряла)  и се прибавя застройката.

# 19
  • Мнения: 985
Вече доста предложения има за застройки, но аз искам да споделя, че вместо яйце, кисело млеко и брашно, един път сложих само две триъгълничета от топено сирене и супата стана пак като застроена и много вкусна.

# 20
  • Мнения: 5 475
Струва ми се, че варена е застройката, която се прави на водна баня и затова и се казва варена . 1с.л. брашно, 1 яйце(или само желтък), 1с.л. кис. мляко и като се бърка непрекъснато се вари до гъстота на крем, след което се капват 3-4 капки оцет .Сипва се по малко от супата до изравняване на температурите , (супата е махната от котлона, за да не е вряла)  и се прибавя застройката.

И аз я правя така от години! Peace

# 21
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Вече доста предложения има за застройки, но аз искам да споделя, че вместо яйце, кисело млеко и брашно, един път сложих само две триъгълничета от топено сирене и супата стана пак като застроена и много вкусна.

О, да. Може и само с 2-3 лъжици заквасена сметана.

# 22
  • Мнения: 649
През лятото на малкия застройвам супите само с варен жълтък Peace

Общи условия

Активация на акаунт