Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 276
Здравейте,

бременна съм 33 седмица. От началото но бременноста съм с ниска плацента, която се очакваше да се вдигне. Да ама не. Един от докторите ми казва, че мога да родя нормално, защото не покрива канала, но друг доктор, една акушерка и майка била в подобно положение ми казват да не рискувам и че последствията може да са сериозни и да си отида на планово секцио. Моля споделете вашия опит. Обзела ме е паника...

Благодаря!

# 1
 • Мнения: 2 498
Я по добре не експериментирай и си планувай секциото Peace....все пас става въпрос за твоя и на бебо живота...

# 2
 • В сърцето на ММ
 • Мнения: 932
Ще следя темата с интерес.И аз съм така засега. Tired

# 3
 • Мнения: 483
Katelina, малко съм изненадана че доктор ти препоръчва нормално раждане newsm78
Ниско лежащата плацента е малко по-добре от пълна плацента превия, но все още има риск както  за теб така и за бебето. Най-добре е да се направи секцио. Така цялото раждане преминава много по-безопастно. Чувала съм че в много редки случай се разрешава нормално раждане когато плацентата е ниско но максимално далече от канала, не е имало кървения и т.н. Ако питаш мен НЕ си заслужава риска!
Аз бях така с първата бременност, само че с пълна плацента превия, казаха ми накрая че се е качила, но пък имах кръвоизливи...така че игра ножа.
Сега пак ми казаха частична плацента превия и на мен направо ми потънаха гемиите ooooh! имах и 5-6 леки прокървявания(по-скоро зацапване) в един момент те спряха и се оказа че напълно се е качила...все пак аз ще си раждам със секцио де  Simple Smile
Помисли добре дали доктора разполага с достатъчно добра техника да види добре плацентата, и заложи на по-безопасният вариант.
Леко и безпроблемно раждане каквото и да решиш!
  Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 7 192
Роди си със секцио. Аз нямам мед. показания, но първото си дете родих със секцио и живот и здраве, смятам и второто да родя така. Вярно е, че възстановяването е малко по-бавно, но пък рискът за майката и особено за бебето е много по-малък.

# 5
 • Мнения: 2 096
При ниско разположена плацента не рискувай нормално раждане. Риска е голям не си струва!

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 007
При ниско разположена плацента не рискувай нормално раждане. Риска е голям не си струва!
Peace

# 7
 • Мнения: 276
От всичката събрана информация и аз съм на това мнение, но все пак реших да попитам и вас. Мерси момичета, шубе ме е много от секцио, но наистина май не си заслужава риска  Wink

# 8
 • София
 • Мнения: 7 192
Мен пък много по-страшно ми се вижда нормалното раждане, споко Wink

# 9
 • Мнения: 4 621
Според мен не рискувай - раждай с  планово секцио Peace

# 10
 • Мнения: 3 161
Разпитай и двамата доктори за рисковете при единия и другия случай. Много жени предпочитат секциото, защото смятат че боли по-малко, и съответно го избират при най-малките възможни показания. Лекарите знаят това и с лека ръка предписват секцио. Ако ти имаш предпочитания към нормалното, ясно го заяви. Почети сама за ниската плацента и какво може да се случи, дали не може да се промени някак (нпаример с определени пози по време на контракциите и раждането). Дори и да стигнеш до секцио, по-добре е за бебо да ти го направят, когато сам реши да излиза - ще му спестиш евентуални дихателни и други проблеми на преждевременното изваждане. Ще ти кажа и за моя случай. С първо секцио, тесен таз, дребен ръст - повечето лекари не ми препоръчваха нормално. Аз обаче успях (знаех, че ако се наложи, винаги могат да ме срежат) и сега съм много щастлива от този факт.

# 11
 • София
 • Мнения: 2 227
Аз не бих рискувала с нормално раждане. Успех. Peace

# 12
 • Мнения: 962
Аз бях със ниска плацента  и си отидох на планово секцио,за което не съжалявам.По добре не рискувай!

# 13
 • Мнения: 2 003
Според мен не рискувай - раждай с  планово секцио Peace
Peace

# 14
 • Мнения: 639
Когато плацентата е ниско прикрепена НЕ докосва изобщо вътрешния отвор на шийката на матката и НЯМА причина за притеснение относно раждането. То ще протече по същия начин, по който би протекло  нормално раждане с плацента прикрепена по предна или задна стена или по дъното на матката. Секцио се прави, когато плацентата е частично или напълно покрила вътрешния отвор на канала. При нормалното раждане стреса от родовия процес помага на бебето да "доузрее", то се ражда с много по-добри адаптивни възможности от детето родено със секцио. просто секциото ( особенно плановото) е много по лесно - предвижда се кога, в кой час, друго е да стои и да чака например цяла нощ да се ражда бебето, друго е за половин час да го извади с операция..,ангажимента като време и акушерски знания и умения е по-облекчен.
Другата причина да препоръчват масово секциото са парите...
Нормалното раждане е по-добрия избор! Евала на единия доктор, че ти е дал по-добрата препоръка ( за нормално раждане) :peace newsm10!
 Не виждам, какво всъщност да не рискува? Нима секциото е по-безопасно от нормалното раждане??

Общи условия

Активация на акаунт