Помагайте за сладкиш без яйца и...

  • 31 091
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Намазах го с маслен крем (маргаринов, пак заради диетата), защото имаше пукнатини от печенето, а и да скрие малко тъмния цвят, че прозира през чаршафа (нищо че е червен) - правя го много тънък, 1-2 мм. Чаршафа е от марципан Варна - виж в тортената тема, в началото Наталина е сложила рецепти на много видове покрития. Бадемите са попарени и обелени и разделени на половинки.

# 31
  • Мнения: 244
Другата седмица имаме повод и бях замислила да правя торта - идеи тук много, отдавна ги чета. Но сина ми е на диета 3 месеца без яйца и краве мляко.

Ето предложеня и от мен за резерва:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=12&Board=gotv&Numbe … part=all&vc=1

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=194467936 … amp;sb=5&vc=1

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=194467936 … amp;sb=5&vc=1

и една рецепта, която не съм записала от къде е (да ме извини тази, която е пуснала рецептата!), но ми се струва, че е подходяща:
ВИТА СЛАДКА БАНИЦА
Продукти:
Брашно - 1 кг,
олио - 200 гр,
счукани орехови ядки - 400 гр.
За сиропа: захар - 400 гр, вода - 400 мл, ванилия.

Начин на приготовление:
От брашното, малко сол, оцет и топла вода се замесва банично тесто, което разделяме на малки топки, завиваме с влажна кърпа и оставяме да престои около 30 минути. След това от всяка топчица точим тънки кори, които леко засушаваме. Корите се ръсят с мазнина и счукани орехови ядки, след което се навиват на руло. Рулата се нареждат в намазана с мазнина тавичка. Печем в умерена фурна до порозовяване на корите. След като се опече и изстине, баницата се залива с горещия сироп (водата и захарта врят около 20 минути и се подправя с ванилия). Похлупваме тавичката с по-голяма тава и държим така, докато сиропът се поеме от баницата. Ако баницата ще се консумира за по-дълго време, в сиропа прибавяме сока на половин лимон.

# 32
Каква е разликата м/у baking powder и baking soda? Едното е хлебна сода, другото бакпулвер ли?


да точно това е :

# 33
  • София
  • Мнения: 6 258
Мерси!

# 34
  • София
  • Мнения: 6 258
Това е рецептата за половин доза Crazy chocolate cake.Има го на 1 страница в темата.Аз съм го правила и наистина за продуктите, от които е направен е разкошен, има вкус на шоколад.
Не е абсолютно същото, в рецептата на Soleya има и 1 кутия кондензирано мляко. Правила съм кейка от рецептата на 1-ва стр. и не бях очарована, може би защото преди време едни американци ни бяха дали едни големи кутии с кейк на прах и ние само ги забърквахме и печахме в едни форми и ставаше много готин и очаквах да е такъв. Ще пробвам тази рецепта, предполагам, че с млякото ще стане по готино. Wink

# 35
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Най-вероятно е да стане по-хубав, ама нали идеята е да е без мляко...  Sad

Общи условия

Активация на акаунт