Та по темата:
Любимата ми рецепта за дивеч всякакъв е чомлек. Като правило дивечът иска много аромати при готвенето.
В тенджера слагам нарязаното месо и имитирам пържене, но в собствен сос, така да се каже. Не слагам мазнина, а го чакам да си пусне, каквото ще излезе от него и го изливам, а месото прехвърлям в тенджера под налягане и нататък не пържа, само нареждам върху месото:
- дребни лукчета от този, на който казват черкезки по 5-6 да има на порция
- чесън поне две глави, но обелен на скилидки, макар че може и да не се белят
- 2 дафинови листа
- 5-6 бахара
- 15-на зърна черен пипер
- почти пълна чаена чаша олио, в което съм разбъркала червения пипер
- 1 ч. ч. вино
Затварям тенджерата и кухнята се изпълва със страхотен аромат. Варя го различно време, защото няма как да знам колко е възрастно животното.
Е, приятен апетит