Пълнен патладжан/от Перфектната вечеря/
4 патладжана; 4 с. л. зехтин; 1 глава кромид лук; 300-400 г гъби; 3 домата; 6-7 стръка магданоз; 150 г кашкавал; сол на вкус
1. Патладжаните се разрязват на две по дължина и вътрешността им се издълбава.
2. Лукът се нарязва, гъбите и доматите се нарязват на парчета.
3. Лукът се запържва в тиган със сгорещено олио.
4. Слагат се гъбите, разбърква се и се добавят вътрешността на патладжаните, нарязаните домати и подправките.
5. Патладжаните се пълнят с готовата плънка.
6. Пълнените патладжани се подреждат в намазнена тава, в нея се налива малко вода, след което се запечтва с фолио.
7. Поставят се в предварително загрята фурна и в началото се пекат покрити, след това фолиото се отстранява.
8. Към края патладжаните се изваждат, поръсват се с настърган кашкавал и се връщат във фурната, за да се запече кашкавалът.