Покритието е от марципан Варна. Разточва се много тънко, по-малко от 2 мм, реже се на шестоъгълници - еднакви и белите и черните, и се сглобяват после върху тортата. Тя е тортата с рула, намазана с маслен крем (моя беше с маргарин, заради диетата на сина ми). И върху масления крем наредих шестоъгълниците много плътно един до друг да не се виждаотдолу тортата. С тъпото на ножа очертах отново границите между тях за по прегледно. Понеже не можах да постигна черния цвят - остана кафяв, което изобщо не пречи - черния се опитах да получа по един съвет от тази тема - смесват се червен, жълт и син, докато се получи черен. Като купувах течните бои ми казаха че много отдавна не са получавали синя боя. Имах едно пакетче боя за яйца - но то се оказа сол, боядисана в синьо - изхвърлих го (Беше на фирма ПЕТ ООД - не ги купувайте за сладкарски цели - търсете тези дето са на прах в целофанени пакетчета - по няколко цвята в обща опаковка). От червено и зелено стана кафяво. От същото кафяво е едното мече. По светлото мече е от кафявото останало ми от другата торта - там прибавих какао на прах направо към готовия марципан, обаче от много тъмното какао - на д-р Йоткер.
Ето как направих шестоъгълниците
Преди доста време се обсъждаше тук как да се направи трева - ето моя вариант - през цедка. После се изрязва с ножа и се слага където е необходимо. Ето я отблизо, и тук
Малките червени цветчета съм направила на ръка, че нямам толкова малка формичка. Прави се топче около 1 см в диаметър, сплесква се с два пръста да стане питка по-дебеличка. С тъпото на ножа правя нарези навътре, за да се очертаят венчелистчетата, и пак с пръсти дооформям, ако има нещо стърчащо.
Давам толкова подробности по молба на мои съгражданки и много добри приятелки в една от отчетните теми и от темата за тортата с рула на Лео.