Мама боядисва яйчице за МАРТенското си дете!

• 9 937
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Искам да питам как стоят нещата с еднократната помощ,която се дава за раждане?В сряда ще си вземем акта за раждане,после какво се прави?Къде трябва да се отиде,какви документи и т.н.Ще съм ви много благодарна ако ми дадете някаква информация.

# 226
Здравейте и от мен (най-после без бебе в корема Peace)
На 5-ти април, в 15.30ч. монреалско време, се роди нашата сладка принцеска Флоранс newsm03 Мерките й са 3,660кг и 53см висока newsm51
За раждането ще ви разкажа при първа възможност (сега много трудно си стоя на д-то, защото е доста бродирано Shocked)
С две думи, предизвикано раждане, с епидурална упойка, 2 часа и половина напъни и накрая вадене на бебето с вендуза (не знам дали точно това е правилната дума на български). Ще сложа и снимки скоро, да я видите каква е сладуранка newsm53
Засега кърменето върви добре, като изключим това, че зърната ме болят зверски, много е лакомо това дете newsm09 Спането не сме овладяли още, ама преди малко за първи път опита вкуса на биберон и сега спи като къпана smile3504 А днес забелязах, че коластрата започва да преминава в мляко и силно се надявам това да улесни цялата процедура Praynig
Това е засега. Само да питам, аз ли останах последна? Предполагам, че Мишчицата е родила преди мен (ще опитам днес да прочета всичко до момента, докато моята сладунка спи smile3524)

# 227
Христос Воскресе мили момичета, нека само щастие и здраве съпровождат вас и вашите любими хора!   bouquet
Добре дошли на Васето и мишлето и честити бебоци агейн  Hug
Васе- за Саб-а може 4-6 пъти дневно по 15 капки- това е максимума, ама ако искаш пробвай нещо друго- Стефи се запече супер яко от тях, че и криза на растежа я беше хванала, още не ми е редовна с акането, ама пак добре 3 дена подред- всеки ден!
Наталче- акта за раждане /направи си ксерокс копие, за записване при лекаря/, удостоверение за живородени деца от общината, двете лични карти и една декларация, която ти я дават от там /служба СО/ и бележка от банката, на която ти е картата за номера  на баковата сметка. Води по възможност и таткото или го прати той да вземе бележката и да се подпише преди подаването.
Абе пчеличке, хайде бе- да ти е жива и здрава момата и много да ви радва. Страхотни мерки и супер име за малката ви гордост.

# 228
Христос Воскресе майчета!!!

Минавам само да ви пожелая много здраве и щастие, весело изкарване на празника и целувки на малките великденски зайчета!!!

# 229
Ама как забравих (а уж вече не съм бременна - досега поне имах оправдание Embarassed) Нашия тати така искаше да го играе щъркел, ама се наложи да е до мен през цялото време, като прескачаше до вкъщи само, за да си вземе за хапване и да съобщи на бабите и дядовците радостната вест. Иначе не само, че присъства на раждането, ами асистираше на сестрата, която ме израждаше. Дежурния лекар дойде чак накрая, за да извади бебето с вакума, а моя мъж преряза пъпната връв без да се замисли даже, след като му подадоха ножицата newsm47 Много се гордея с него, а той се гордее с прекрасната си дъщеря и с жена си, която се справи геройски (макар и сега да страдам от всякакъв род болежки). Ама си е заслужавало newsm03

# 230
Христос воскресе,мили приятелки!!!Да сте живи и здрави,вие дечицата ви,целите ви семейства,много разбирателство и любов!!!!
Мини,Роси воистина воскресе!!!  bouquet
Пчеличке честита дъщеричка мила,името и е страхотно  bouquetДа ви е жива и здрава,чакаме снимки и разказ  bouquet

# 231
Христос Возкресе !!! Честит празник на всички майчета, татковци и най-вече бебчовци!!!

# 232
Христос воскресе!Нека този велик ден донесе радост, мир и любов в душите ни.Да сме живи и здрави и да се радваме на дечицата ни.
За еднократната помощ след раждане не се ли ходи в социално подпомагане? Аз за тази декларация не съм чувала.Възможно ли е да е различно в различните градове?
На мен за колики ми изписаха Еспумизан 3 пъти по 20 капки.Не мога да преценя, колко е ефективен защото още не мога да разбера от какво точно реве - дали от глад, дали от колики или просто си е ревлив.Реве, реве, а като го взема на ръчички и му минава.Май хитрец ще излезе.Колко човече е, а разбира.Поне през ноща спи.Сега ме тревожи, че от три дни не е акал и май клизма ще се наложи.До сега поне на два дена ходеше.
Пчеличке честита дъщеричка   bouquet. Да ви е жива и здрава и много послушна.
mini_79, забравих да ти благодаря за ролята на щъркелче и донесе добрата вест във форума за моето бебче.И твоята мома да е жива и здрава.Да расте усмихната и щастлива за радост на мама и татко.

# 233
Здравейте мами и бебчовци!

Честити рожбички на Манго, Пчеличка, Мишчица и всички други, които пропускам! Да са ви живи и здрави!

Христос Возкресе! Много здраве и усмивки в къщите ви ви желая!

Отдавна не съм писала, но не съм ви забравила! Беба имаше малко хрема тези дни, но се пооправи бързо. Извеждахме я вече 2 пъти на голяма разходка за по час-два  Laughing Спинка през цялото време и изобщо е много кротка като сме навън. Иначе нашата принцеса изобщо не ще да пие от шише  ooooh! Исках да и изцедя кърма и ако огладнее да й дам докато сме навън, обаче момата не ще, плюе и се дави  Thinking По същата причина и вода не ще да пие и се мъчим с лъжичка, поне устата да си изплаква.

Това е от нас. Очаквайте скоро пак включване  Wink

# 234
  • Пловдив Белащица
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!

Winnie аз с моя скромен опит да споделя относно шишетата. Май все пак си имат предпочитания бебетата. Моята пие вода само от на NUK шишетата, които са със силиконов биберон. Пробвах я с Авнетски обаче плюе, дави се, реве и неще и неще да захапе.
Днес изтормозих вуйчото да търси зърна на Нук, ама така и не е намерил. Така че нашата девойка ще си попийва кръв и ще си яде кожички още малко. Едното ми зърно вече се обели, остава и другото и се надявам скоро да заздравяват вече.

# 235
# 236
  • София
Христос Воскресе!

# 237

Христос Воскресе!!!
Пчеличке честита мома!
Да ти е жива и здрава малката мома!

Какво и давате за запека?
Нашата Грета ака само по 1-2 пъти и много се напъва.
Наскоро прочетох, че капките Саб предизвиквали запек. Ужас аз имам цяла опаковка.
Давах и сладка вода ...вече незнам какво да и давам.

Относно за шишетата ние сме на Чико и Авент и едно просто Камера която си го харесва.
Купих и на Нук - красиво със силиконова беберона и не го иска. Така стои настрана. Ще го дам на някой освен. Подариха и на Дисни шишенце пак пие от него. Ама най харесва на Чико като яде си пъха бибероната навъртре и се лигави.
Ама как да и се сърдиш на тая сладка муцунка.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 238
Сега ме тревожи, че от три дни не е акал и май клизма ще се наложи.До сега поне на два дена ходеше.

Ако е на кърма е нормално да не ака и повече дни. Кърмата е високосмилаема и почти цялата се усвоява. Ако памперса редовно е мокър и бебето се чувства добре значи не е запек. Все пак нека да го види и лекар да каже.

# 239
  • Пловдив
 easter Христос Воскресе, момичета!   easter
Желая на вас и вашите семейства много здраве и късмет  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт