отгоре върху мидата слагам магданоз и 4есън смлени на дребно и галета ( мерси на Джойка, ли4и си , 4е в България не съм готвила Laughing) посолявам, съвсем малко 4ер пипер, зехтин и слагам във фурната.
Нещо да не бъркаш? Тези миди обикновенно се продават без черупките. Черупките им са адски красиви-големи като чинийки.
Не, не търся рецепта как да си сваря миди, разбира се. Може би някакъв интересен огретен със сен жак или някак със сос, зеленчуци...де да знам. Вкусно, интересно и разнообразно.
Джорджия, нямаш ли повече салатки?
не, не бъркам. ниЩо прясно не се продава тук без 4ерупка, или обелено.
както казах, за риба предпо4итам елементарни и класи4ески приготвяния, останалите за мен "убиват" вкуса на рибата. но това е мое мнение, сигурна съм, 4е Ще се намерят по_оригинални потребителки.
пп. специално погледнах из нет_а, понеже каза, 4е оби4аШ салати, ето ти тук една салата с твойте миди, Ще помоля Джорджа ако има време да ти я преведе, ако не Ще ти я преведа аз по обяд.
http://www.cucinaconme.it/insalata_capesante_arance.htm
и оЩе:
http://www.mangiarebene.com/afrodisiaca/capesante.html
http://fiordizucca.blogspot.com/2005/11/torta-salata-di-capesante.html