Вафлени кори?

  • 25 468
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Може ли някой да ми даде рецепта за вафлени кори и възможно ли е да се направят без преса?

Благодаря предварително  bouquet

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Никой ли няма представа как се правят тези кори Thinking?
Търсих рецепти, ама не мога нещо да намеря Sad.

# 2
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Доколкото зная се правят само с преса.

# 3
  • Мнения: 12 784
Преди доста време имах някъде рецепта, но нямам никакъв спомен къде съм я затрила, за съжаление, а и от тогава съм се местила поне 3-4 пъти, така че няма шанс да я открия. Помня, че имаше белтъци, разбити на сняг и май имаше и някакъв набухвател. Без преса няма станат никакви вафлени кори, според мен. Ако имаш гофретник, в него също би трябвало да стане.
Ще следя темата с интерес, дано а намериш все пак някаква рецепта

# 4
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
         
                          Тeopr , тук има рецепта за вафлени кори на Джемма.Надявам се да ти свърши работа.

    Продават ли се някъде уреди за домашно приготвяне на такива кори?!Скоро търсих в Интернет, но намерих само гофретници.


# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Биляна , мерси, аз също намерих тази тема, но не ми заприлича на рецепта за кори Thinking, дано се включи Джемма, да каже, пък и с орехи не ми върши работа, че съм алергична към тях.
Аз също се чудех за тези преси, четох на няколко места за тях, ама нещо не мога да намеря как изглеждат, само на машини за производство попадам.

# 6
# 7
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
natka , благодаря   bouquet!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.

# 8
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Джема прави вафлите с преса. Една стара руска машинка, и аз имам такава. В кукинга има цяла тема с рецети за вафли: http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=11494&postdays=0&po … CC%C9&start=0
А без преса не вярвам да станат. Нали номера е да са тънки и хрупкави.

# 9
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
anomalia , знаеш ли дали някъде се продават такива преси?

# 10
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ами моята е мноооого стара, сигурно колкото мен Simple Smile В интерес на истината такава точно не съм виждала. Все са за т. нар. белгийски вафли или гофрети по нашенски. Ето това е от руската тема. Разгледайте по-подробно руската тема, мисля че имаше препратки за търсещи вафелница.

# 11
  • Мнения: 12 784
natka , благодаря   bouquet!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.
Непременно пиши какво се е получило и как точно си ги направила. Много съм любопитна да разбера как точно се правят, а предполагам, че ще станат и в гофретника ми - той не прави гофретите особено дебели, особено ако разделя "детелинката" на сърчица, смятам, че биха се получили доста атрактивни сърцевидни вафли

# 12
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
 Laughinganomalia , благодаря, но бъди толкова самокритична Laughing Heart Eyes
 

  Доколкото разбирам от ТУК, вафлените кори би трябвало да може да се правят в гофретник Thinking

# 13
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Абе грешно се изразих, 33 са прекрасна възраст, но не за ел. уред Simple Smile
Били, белгийските вафли са гофретите - меки и по-дебели в сравнение с тези вафлени кори, за които май пита Тео. Поне аз така рабрах. С моята преса стават точно хрупкави кори с дебелина максимум 2-3 мм. Като са горещи са меки и могат да се свият на фунийка, след изстиване стават хрупкави. Абе като фунийките за сладоледите тип Рафи. Уредите за двата вида са различни.

# 14
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
С моята преса стават точно хрупкави кори с дебелина максимум 2-3 мм. Като са горещи са меки и могат да се свият на фунийка, след изстиване стават хрупкави. Абе като фунийките за сладоледите тип Рафи. Уредите за двата вида са различни.

Точно за това питам, искаше ми се да се опитам да си направя фунийки за сладолед Simple Smile. Ти каква рецепта точно използваш?

# 15
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
6 яйца, 1 ч.ч. захар, 200 г. масло (стават и с мас), 1 ч.ч. брашно (доста сладки стават, слагам по-малко захар)

Рецепта на Джема (къде се изгуби тая жена???):
120 гр. масло
3 яйца
180гр захар
180 гр брашно
ванилия

Намери ли си вафлопечка?

# 16
  • Мнения: 836
Brandy snaps

115 гр (4 унции) несолено масло
115 гр (4 унции) пудра захар
4 с.л. петмез / меласа (аз използвах мед)

115 гр (4 унции) обикновено брашно
1 ч.л джинджифил
2 ч.л. бренди (използвах ром)

маслото се стопява на слаб котлон, добавя се захарта и меласата и се бърка, докато се разтворят напълно.
Брашното се пресява заедно с джинджифила и се добавя към маслената смес, заедно с брендито.

Със супена лъжица се гребе и се сипва на пекарска хартия, после се размазва до кръг с диаметър 8-10 см. Пекат се на предварително загрята фурна (175°С) за 5-6 мин.
Докато са топли се навиват на тръбичка или фуния, или се огъват около дъното на чаша.
Хубаво е да не се пекат по много наведнъж, защото като изстинат се втвърдяват и не могат да се огъват.
Могат да се правят и в обикновен гофретник, но понеже са по-дебели не стават толкова хрупкави.
Като престоят, омекват.  Sad

# 17
  • Мнения: 4 380
Еее, вие много се размечтахте нещо...Вафлени кори без преса! Shocked Joy hahaha

Вафлени кори като тези, които се продават готови, в домашна обстановка не могат да се направят НИКОГА. Пресата за гофрети си прави гофрети, а не вафлени кори. Всъщност, гофретите са и доста по-вкусни, но не могат да бъдат употребявани в рецепти вместо вафлени кори- това са си две съвсем различни неща. Peace

# 18
  • Мнения: 4 380
natka , благодаря   bouquet!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.
Непременно пиши какво се е получило и как точно си ги направила. Много съм любопитна да разбера как точно се правят, а предполагам, че ще станат и в гофретника ми - той не прави гофретите особено дебели, особено ако разделя "детелинката" на сърчица, смятам, че биха се получили доста атрактивни сърцевидни вафли


Гофретник за белгийски вафли и гофретника за тънки вафли са две съвсем различни неща и в първия никога няма да получиш второто каквото ще да правиш.

Моята е ето такава на Ривал. Не е кой знае какво, но работа върши.





Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 21:41 от xenia

# 19
  • Мнения: 836
Вафлени кори като тези, които се продават готови, в домашна обстановка не могат да се направят НИКОГА.

xenia, то ако се кара по тази логика, че не можеш да ги направиш нещата, като купешките, човек изобщо не трябва да готви... май  Rolling Eyes

Brandy snaps-овете си стават много прилични, когато ги правиш върху пекарска хартия, защото стават тънки и хрупкави.
да не са вафли като "тези, които се продават готови" , но на мен ми харесват.
а и фамилията ги хареса.

а с гофретника се получиха много приятни хрупкави гофрети, за съжаление малко на брой  Mr. Green

# 20
  • Гърция
  • Мнения: 2 348

Намери ли си вафлопечка?

Мерси за рецептата  bouquet!
Още не съм намерила, но и в тези жеги хич не ми се обикаля, но ще го направя в най-скоро време Wink.

Общи условия

Активация на акаунт